torstaina, kesäkuuta 14, 2007

Varjakan saaressa

Kesä on kehittynyt siinä määrin mukavasti (paitsi ihan viime päivien sateet!), että täällä hiukan pohjoisemmassakin voi retkeillä hymyssä suin. Pakkasimme eväät reppuun ja suuntasimme veneen kohti aivan Oulun edustalla, Oulunsalon kunnan puolella sijaitsevaa Varjakan saarta. Kalastajaveneeseen kömpinyt, ylen määrin ystävällinen rouva oli kaloja paistaessaan viritellyt nuotiopaikalle sattumalta juuri saapumahetkellämme parahultaisimmillaan hehkuvan hiilloksen, jolla Disneyn/Sami Garamin sarjakuvahenkisestä keittokirjasta Pidot Ankkalinnassa mukailemamme toastit paahtuivat erinomaisiksi.

Toastien kylkiäisiksi nautittiin kokeellisesti lihatiskin löytöjä eli merquez- ja chorizo-makkaroita (merquez on alakuvan ohuempi suiru, chorizo taas Suomi-perinteisemmän käyrän näköinen patu). Varsinkin hiilloksella grillattu merquez maistui (jo näinkin lyhyellä) retkellä nälkiintyneille jauhajille erinomaisesti, eikä chorizoakaan jäänyt lautaselle.

Grillitoastit Garamin Ankkalinnasta

paahtoleipäviipaleita
cheddarjuustoviipaleita
tomaattia siivuina
oreganoa (kuivattukin käy)

Retkelle sopivan helppo ja suoraviivainen resepti: kasaa täytteet leipäviipaleiden väliin, mausta oreganolla ja grillaa keskilämmölllä, kunnes juusto lähtee valumaan muttei vielä sula kokonaan ulos leivistä. Täytteitä voi - ja kannattaa - varioida mieltymystesi mukaisesti. Näitä leipiä syödessä kävi mielessä, että esimerkiksi sipulisilppu tai -renkaat olisivat raikastaneet tätä täyteyhdistelmää mukavasti.
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails