keskiviikkona, maaliskuuta 28, 2007

Tonnikalalasagne

Vaikka lasagne on yksi lempiherkuistani, olen näköjään äärimmäisen innoton kokeilemaan mitään muuta kuin vanhaa tuttua jauhelihalasagnea. Suunnitelmissani on ollut viime aikoina ainakin jonkinlainen broilerilasagne sekä Köyhissä ritareissa kertaalleen kokattu vuohenjuustoinen pinaattilasagne. Myös hyvä kasvislasagnen resepti olisi hakusessa. Siis semmoinen johon tulisi vaikka tomaattia ja munakoisoa.

Sekasopan Marie valmisti vähän aikaa sitten keittiössään tonnikalalasagnea, ja koska ruoka näytti niin vastustamattoman herkulliselta, päätin itsekin rohkaistua samantapaisiin kokeiluihin. Olisi vaan kannattanut ottaa ohjekin Marielta, koska huomasin vasta ruokapöydässä, että omaan testailuuni päätynyt resepti ei sisältänyt tomaattimurskaa ollenkaan. Kaikkea sitä. Lisäksi tuo kuva on otettu seuraavan päivän uusintalämmityksestä, mistä syystä lasagne näyttää siinä vielä huomattavasti alkuperäistä kuivemmalta. Sekin vielä. Seuraavalla kerralla kokkaillaan lasagnea toivon mukaan taas tomaattitakuulla.

10 Comments:

At 29/3/07 03:11, Anonymous Anonyymi said...

Ruokalan resepteissä on hyvä tonnikalalasagne, aika iisi, mutta maukas.

 
At 29/3/07 08:20, Blogger Rosmariini said...

Se on sitten ilmeisesti tämä. Sopivalta kuulostaa, 2 purkkia tomaattimurskaa sekä vielä siivutettuja tuoreita tomaatteja.

 
At 29/3/07 09:11, Anonymous Anonyymi said...

Kannattaa testata sitä Köyhien ritareiden vuohenjuusto-pinaattilasagnea. Olen tehnyt sitä jo kahdesti, vähän soveltaen kylläkin (pinaatin määrä on ollut huomattavasti pienempi). Herkkua! Vuohenjuusto tuo mainion lisän lasagneen.

 
At 29/3/07 09:47, Blogger Rosmariini said...

Olen huomannut lähipiirissäni viime viikkoina pienimuotoista pinaatti-innostusta, joten kyseessä taitaa olla kaikin tavoin perheeseemme passeli resepti. Etenkin kun kyseiseen lasagneen suositellaan laitettavaksi vuohenjuuston lisäksi ainakin kesäkurpitsaa sekä (jälleen kerran) arvatenkin tomaattia. Täältä löytyy vuohenjuustolasagnen tulostettava resepti.

 
At 29/3/07 16:50, Anonymous Anonyymi said...

Kirjasta Rakkautta, oliiveja ja timjamia (Anna Bergenström & Fanny Bergenström, 2004) löytyy aivan huippu munakoiso-mozzarellalasagnen ohje. Aivan parhautta on se, että ruoka on helppo tehdä ja siitä ei tule samanmoista ähkyä kuin lasagnesta yleensä.

* 1-2 munakoisoa (koosta riippuen)
* 2-3 pkt mozzarellaa
* 2 dl täysrasvaista maitoa
* lasagnelevyjä
* tuoretta basilikaa tai rutkasti kuivattua tomaattikastikkeeseen
* 2 rkl raastettua parmesaania

Tomaattikastikkeeseen:
* 2-3 sipulia
* 1/2 valkosipuli
* loraus oliiviöljyä
* 2 tlk tomaattimurskaa
* hitunen suolaa, mustapippuria, kuivattua basilikaa

Aloita viipaloimalla yksi iso tai kaksi pienempää munakoisoa puolen sentin viipaleiksi. Ripottele päälle suolaa, laita lävikköön valumaan puoleksi tunniksi. Tee sillä välin tomaattikastike: Kuullota pilkottua sipulia & valkosipulia 2-3 minsaa oliiviöljyssä (ei saa palaa!). Lisää tomaattimurskat ja mausteet. Kypsennä hiljaisella tulella 20 minsaa. Kuivaa munakoisot ja laita ne 190 asteiseen uuniin 20 minuutiksi tai siksi kun ovat saaneet väriä (voi tehdä myös paistinpannussa öljyn kera). Viipaloi mozzarella. Silppua tuore basilika. Kokoa vuokaan. Alle tomaattikastiketta, sitten lasagnelevyjä, munakoisoa, mozzarellaa, silputtua basilikaa ja taas tomaattikastiketta jne. Päällimmäiseksi tomaattikastiketta ja 2 rkl raastettua parmesaania. Valuta vuoan reunoja pitkin sekaan 2 dl täysmaitoa. Uuniin 200 astetta noin 40-50 minsaa, kannattaa antaa levätä hetki. Nauti.

t. leela, joka on taustalukijana nauttinut kokkailuistanne jo tovin vaikkei kommentoimaan asti olekaan ehtinyt

 
At 29/3/07 18:02, Blogger Rosmariini said...

Tervetuloa kommentoimaan ja suuret kiitokset ohjeesta! Juuri tuollaisesta reseptistä olen täällä haaveillutkin, joten kokeiluun menee ehdottomasti.

 
At 29/3/07 19:22, Anonymous Anonyymi said...

Yksinkertainen (siis helppotekoinen) kasvislasagne onnistuu melkein suoraan tuota Ruokalan reseptiä soveltamalla. Vaihtaa vaan tonnikalan tilalle kasvissuikaleet. Itse tein aivan helpoimman päälle, eli käytin pakastettuja kasvissuikaleita. Hyvin kävi kaupaksi ja huomenna pitäisi taas tehdä samaa, kun kasvisruokaan hurahtaneen poikani perhe tulee kylään.

 
At 29/3/07 20:15, Blogger Rosmariini said...

Kuulostaa hyvältä. Perusjauhelihalasagneenkin kannattaisi laittaa aina jotain kasvisosastoa mukaan. Esim. ohueksi suikaloitu porkkana on omasta mielestäni lasagnessa aika ehdoton. Tulee sitä kuuluisaa purutuntumaa.

 
At 5/4/07 22:51, Blogger Ketturouva said...

Vinkkaan että Ketun keittiöstä löytyy niin ikään parikin mielestäni aivan kelpoisaa kasvislasagnea, joista molempiin tulee pinaattia ja toiseen kesäkurpitsaa. Ja tietenkin tomaattikastiketta.

Tuota mainostettua vuohenjuustolasagnea pitääkin ehdottomasti kokeilla. :9

 
At 6/4/07 11:40, Blogger Rosmariini said...

No jopas. Muut noista pastaruuistanne kyllä muistankin, mutta jostain syystä nuo lasagnet olivat pyyhkiytyneet mielestä kokonaan.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails