tiistaina, maaliskuuta 13, 2007

Balsamicoinen vuohenjuustosalaatti

Tähän salaattiin saimme ohjeistusta Anu-nimiseltä lukijaltamme edellisen vuohenjuustosalaatin kommenttiosastolla. Makealla chilikastikkeella terästetty salaatti muodostui siinä määrin uudeksi salaattisuosikiksemme, että nyt olen vielä entistäkin innokkaampi testaamaan uusia makuyhdistelmiä ja korvaamaan perinteisiä öljypohjaisia salaatinkastikkeita osin uudenlaisilla viritelmillä. Ainesosasiksi salaattiin laitoin jäävuorisalaattia, vihreää paprikaa, kurkkua, suikaloitua punakaalta, hienonnettuja aurinkokuivattuja tomaatteja, oliiveja sekä vuohenjuustoa, jota kuumensin hetken aikaa uunissa.

Kastike syntyi vähän samaan tapaan kuin viime syksynä kokkailemamme balsamicosiirappi, joka toimi näköjään vuohenjuustonkin kaverina varsin mainiosti. Tätä salaattia voisin koittaa jolloinkin tarjoilla semmoisillekin tuttavilleni, jotka eivät vuohenjuustosta yleensä niin kamalasti välitä.

12 Comments:

At 13/3/07 13:36, Anonymous Anonyymi said...

Siis vuohenjuusto/balsamico on niin nappi yhdistelmä. Toimii, toimii ja toimii. Minun suuni napsaa kyllä aina siihen tahtiin sen kanssa, että usein vaatii joko paahdettuja pinjan tai kurpitsan siemeniä. En ole itse tehnyt tuota balsamicosiirappia vieläkään. Pitäis ehdottomasti kokeilla. Eipä tuo balsamicokaan mitään halpaa ole, mutta valmis balsamicosiirappi oli mielestäni törkykallista. Lapsella oksennustauti, joten täällä ei tällä hetkellä kokkailla yhtään mitään, pysytellään paremminkin tuolla pyykkipuolella...

 
At 13/3/07 13:46, Blogger oliivia said...

Pitääkin kokeilla tuon balsamicosiirapin valmistusta itse! Ja ehdottomasti vuohenjuustosalaatin kanssa... aah, ihanaa!

Löysin tässä viime viikolla Cloudberry Quark -blogista vähän vuohissalaatin tyyppisen salaatin, johon tulee halloumia ja kikherneitä. Kuulosti ja näytti ihanalta, halloumia en ole vielä maistellutkaan.

 
At 13/3/07 17:54, Blogger Polkkapossu said...

Yksi lempparisalaateistani on vuohenjuustosalaatti. Muuten melko samanlainen, mutta olen korvannut balsamicosiirapin hunajalla ja ripotellut salaattiin mukaan parmesaania.

Ja mitä häh? Eihän sellaisia ihmisiä ole edes olemassa, jotka eivät pidä vuohenjuustosta!

 
At 13/3/07 18:47, Blogger Rosmariini said...

Tiv & Oliivia: Kiitokset uusista vinkeistä! Voiko noita kurpitsansiemeniä ostaa muuten jotenkin eriteltyinä vai pitääkö odottaa kurpitsa-aikaa ja irrotella niitä kurpitsasta itsestään?

Polkkis: Sorry, ei ollut tarkoitus järkyttää. :) Vuohenjuustosta tykkäämättömyys on kyllä vähän sama kuin jos joku tulisi minulle sanomaan, että tomaattisoosi on pahaa. Se menisi jo melkein pyhäinhäväistyksen puolelle.

Hunajan ja vuohenjuuston yhdistelmä on kyllä kerrassaan jumalainen. Pakko kokeilla jolloinkin tuota parmesaania samaan syssyyn.

 
At 13/3/07 19:46, Blogger Aurinkotuuli said...

Hei Rosmis! Kyllä kurpitsansiemeniä saa ihan erikseen pusseissa. Suunnistapa jauho-osastolle niin et ole kaukana noista vihreistä herkuista. Hitusen kalliita ovat, mutta jopa meidän lähikaupastakin niitä löytyy. Siispä ostoksille mars :)! Ovat muuten makoisia myös leivässä, kun paahtuvat uunissa mukavasti.

 
At 13/3/07 19:55, Blogger Rosmariini said...

Kiitos tiedosta, jälleen kerran! (Minusta tulee tällä menolla laiska googlettaja, kun täältä löytää tätä nykyä niin kätevästi vastauksen kaikkiin ruokapulmiin.) Ostin juuri tänään paistotiskistä valmiita kurpitsansiemensämpylöitä, mutta seuraavalla kerralla taidan leipoa niitä ihan itse.

 
At 13/3/07 20:55, Anonymous Anonyymi said...

Morjensta taas! Tässä Risetin linkki: http://www.risetti.fi/kurpitsa.htm
Paahdan niitä pannulla aina pikku kipollisen kerrallaan ja sitten niitä tulee sieltä nakeltua vähän joka sapuskaan, keittojen ja salaattien päällä aivan huippua.

 
At 13/3/07 22:17, Anonymous Anonyymi said...

Hehheh! Tosiaan, soosihan on sama kuin balsamicosiirappi hyvänen aika :) kiva, että maistui...

 
At 13/3/07 22:44, Blogger Rosmariini said...

Tiv: Maukasta ja monikäyttöistä, hyvältä vaikuttaa. Niin, ja pikaisia paranemisia perheeseenne, kun en hoksannut tuossa aiemmin toivottaa.

Anu: Kiitos vielä kerran ohjeesta! Vuohenjuuston ja balsamicon yhdistelmä oli ihan lyömätön - eikä noissa muissakaan aineksissa tietenkään mitään vikaa ollut. Tuo salaatti muistutti mieleen myös vähän aikaa unohduksissa olleen punakaalin. Siitä voisi kokkailla jolloinkin jotain kivaa.

 
At 20/3/07 17:47, Anonymous Anonyymi said...

Tämän inspiroimana suuntasin kauppaan. Mutta kun kaupan hyllyiltä ei löytynyt ei aurinkokuivattuja tomaattejakaan eikä vuohenjuustoa, vuohenjuustosalaattisuunnitelmat vaihtuivat halloumisellaiseen. Sen verran balsamicosiirappi kuitenkin kiilteli silmissä, että keitin sen joka tapauksessa. Ja täytyy sanoa että se toimi erittäin hyvin myös halloumin kanssa.

Mutta jäi se vuohenjuustokin vielä polttelemaan, joten todennäköisesti kokkailen siitä salaattia tässä joku päivä. Pitää vaan ensin mennä lähikauppaa kauemmas.

 
At 24/3/07 15:42, Blogger Rosmariini said...

Ilmeisesti tuo balsamicosiirappi toimii hyvinkin monenlaisten juustojen kanssa. Halloumia pitäisi hommata taas itsekin. Sitä voisi asetella vaikka grilliin.

 
At 2/8/07 14:11, Anonymous Anonyymi said...

Aaah, vuohenjuusto on ihanaa!

Tämä taitaa tulla vähän myöhään, mutta: kurpitsansiemeniä saa ostettua irtotavarana ainakin Hämeentien ja Itäkeskuksen Punnitse ja Säästä-kaupoista. Eivät ole mitenkään kalliita, ja saa juuri sen verran kun haluaa. Sieltä saa myös muita ihania pähkinöitä, siemeniä ja papuja..

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails