torstaina, kesäkuuta 23, 2011

Mansikkasalsa

Olen muistellut viime päivinä vuoden takaista juhannusta sekä tietenkin juhannusruokia. Ruokapöydän hitti oli silloin mansikkasalsa, jota innostuin tekemään viime viikonloppuna grillatun lohen kaveriksi uudelleen.

Tosin tällä kertaa mukana oli myös kuutioitua tomaattia:
Lohta ja mansikkasalsaa (ohje nähty parissakin ruokablogissa)

salsa:
puoli litraa tuoreita mansikoita, poista kannat ja paloittele
2,5 dl kirsikkatomaatteja, neljään osaan leikattuna
4 kevätsipulia, sekä vihreää että valkoista osaa, ohuina suikaleina
tuoretta persiljaa hienonnettuna
1 rkl balsamicoa
1 tl sitruunasta puristettua mehua
oliiviöljyä (loraus)
hunajaa (loraus)
suolaa ja pippuria maun mukaan

lohifilettä
sitruunasta puristettua mehua
suolaa ja pippuria maun mukaan

Tee salsa: Sekoita ainekset kulhossa. Peitä kulho ja pistä jääkaappiin odottelemaan tarjoilua.
Grillaa lohi. Meillä kauppias oli jo ripotellut kalan pinnalle aiemmin samana päivänä hieman suolaa, joten viimeistelimme sen vain päälle puristetulla sitruunamehulla sekä pippurilla. Lohen grillaukseen käytimme vajaan vartin, mutta on tietenkin makuasia, kuinka kypsänä lohen haluaa syödä. Tarjoillaan mansikkasalsan kanssa.

Tänä juhannuksena suunnitelmissa ovat ainakin yrteillä ynnä juustolla täytetyt tomaatit. Hieman haaveilin myös täytettyjen tomaattien vietnamilaisesta versiosta, mutta kun possua on luvassa myös grillatussa muodossa, ei sitä arvaa sommitella enää tomaattien sisään.

6 Comments:

At 23/6/11 17:40, Blogger Katriina said...

Kiitos, juuri tuollaista salsaohjetta kaipasinkin. Kahden kilon laatikko mansikoita odottaa jatkojalostamista.

Herkullista juhannusta!

 
At 23/6/11 18:05, Blogger Rosmariini said...

Kahden kilon laatikko! Kyllä sen kanssa kelpaa ryhtyä juhannuksen viettoon.

Olen korvamerkinnyt viime viikkojen aikana muutamia mansikkaohjeita marja-aikaa odotellessani. Esim. mummoankkamainen raparperi-mansikkapiiras houkuttaisi.

 
At 29/6/11 17:13, Blogger Katriina said...

Sai muuten salsa kiitosta oulunsuvulta juhannuksena!

Mummo Ankan piiras on aina houkuttelevan näköinen, ja tuossa näyttäisi olevan aika kiva täyte.

 
At 3/7/11 16:44, Anonymous Anonyymi said...

Olipa hyvää! Itse lisäsin vielä tujauksen basilikaa, kun sitä sattui ruukussa olemaan.

Kiitti mukavasta blogista, jota olen jo vuosikausia seurannut.

Sami

 
At 13/7/11 17:32, Blogger Vili said...

Hmm.. tätä pitää kyllä kokeilla! Tosi hyvännäköistä! Vähän vaihtelua kalallekin tuollanen lisuke :)

 
At 31/7/11 21:02, Blogger Tiia said...

Mainio keksintö, minä kiitän! :)

 

Lähetä kommentti

<< Home




Instagram

pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails