keskiviikkona, huhtikuuta 20, 2011

Garam Masala (take away)

Vaikka me emme toisinaan täällä jauhantapajalla näe reissujen takia toisiamme välttämättä moneen päivään, pidämme kuitenkin keskenämme yhteyttä. Kuten nyt vaikka puhelimen WhatsApp-messengerissä viesteilemällä.

Luin viikko sitten päivällä Potti-Hannelen kirjoituksen kokkien ja pottien suosimista take away -paikoista, ja heti alkoi mieltäni askarruttaa kommenttipuolella mainittu intialainen ravintolauutuus Garam Masala.

Siippa kokousti samana iltana pitkään, ja minä puolestani nykersin omien töideni ääressä, eikä kumpikaan ollut tietenkään uhrannut ajatustakaan ruuanlaitolle (minä olin uhrannut muutaman ajatuksen geokätköilylle, mutta sekin jäi siltä illalta väliin). Siksipä ehdotin puhelimessa hakuruokaa kyseisestä Masalasta, josta tulikin kohta puhelimeen tiedonantoja:

P: Täällä on hyvin intialaisen näköistä ja oloista. :) Eikä henkilökuntakaan ole entuudestaan tuttua, ukkoja kaikki.
R: Luin känkystä, että se ois Indiana(* Cuisinen entisen kokin omistama paikka.
R: Kuluisko aika paremmin, jos siellä ois joku pirteä pimu? ;)
P: Haha. :) Vaan kappas, jos olis näin! Sehän olis mahtava homma. Se teki loistoruokaa! Ihan siisti tämä on ja kaikki. Pihistin take away -menun mukaan taskuun, niin voit sitä sitten tutkistella.
R: Mitä tilasit?
P: Emmä oikein muista enää O:-) Ehkä vindaloota, sambalmasalaa, parinlaista leipää ja pari pakoraa(**. Nyt tuli odotusteekuppi ja dominokeksi.
R: No jospa niissä paketeissa lukisi. :)
P: Hoplas!

(* Aina yhtä mukavaa, kun puhelin muuttaa sanoja mieleisekseen.
(** P.o. samosaa.
Ja siihen loppui se viesteily. Ruokailun ääressä juttu toki jatkui, ja keskustelu koski osaksi myös ruokaa ja sen maittavuutta. Oli nimittäin aika maistuvaa.

Erityisesti tykkäsin peruna-lammasvindaloosta, ja hyvä niin. Söin sitä nimittäin vielä seuraavanakin päivänä. Myös samosat maistuivat aika lailla samalta kuin muutama vuosi sitten Intiassa.

(Garam Masala Eat.fissä ja Känkky.comissa.)

6 Comments:

At 20/4/11 12:50, Blogger Virpi said...

Mulla onkin vielä testaamatta, kiva kuulla että ruoka on hyvää :) pitänee noutaa itselleen take away joku kerta, kun ei tarvitse puolisoa ruokkia samalla (intialainen ei vaan uppoa, vaikka yritetty on).

 
At 20/4/11 13:13, Blogger Rosmariini said...

Jepulis, kannattaa näköjään luottaa kaverien suosituksiin.

Siinä entisen persialaisen ravintolankin kohdalla taisi muuten olla jokin uusi intialainen fuusioravintola(?)... Curry House Evolution. Näitä riittää nyt.

 
At 20/4/11 13:15, Blogger .Nekku. said...

Minäkin bongasin ko. ravintolan viime viikonloppuna. Pitäisi käydä testaamassa, olisiko uudesta tulokkaasta suosikki-intialaiseksi. Indian Cuisinen ja Taste of Indian sapuskoista olen pitänyt kovasti, mutta kamalan palvelun vuoksi ruuat on aina tavattu nauttia take-awaynä. Jospa tuonne Garam Masalaan nyt uskaltautuisi ihan paikan päälle.

 
At 20/4/11 13:20, Blogger Rosmariini said...

Pitäisi itsekin mennä kyllä ihan paikan päälle syömään. Onhan se kivempi, kun on "oikeanlaiset" astiat. Ja se pakollinen vilkuttava kissa (tosin niitä taitaa olla enemmänkin kiinalaisissa paikoissa). :)

 
At 20/4/11 15:11, Blogger Nuori Nainen said...

Met haettiin Kaverin kanssa viime viikolla, ja oltiin ihan mielissämme!

Kaveri nyt vähän snobeili, ettei paneer-juusto ollut ihan autenttista (se onkin ollut intiassa), mutta tälläiselle tavalliselle pulliaiselle sekin upposi ilman mitään vastaväitteitä.

Mutta siis, oltiin molemmat ihan tulessa, ja ylistettiin sitä vaikka kuinka kauan.

 
At 20/4/11 16:33, Blogger Rosmariini said...

Semmoista se on joskus noiden siniveristen kanssa. :D

Pitäisikin testata Garam Masalan palak paneer. Karai paneer voisi olla aika maistuvaa myös, siinä olisi tietenkin tomaattiakin. (Huomaa, että meikällä on täällä take away -lista tutkailtavanaan.)

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails