maanantaina, huhtikuuta 18, 2011

Lisukeparsakaali

Puutarhan viemää -blogin Johanna lähetti taannoiseen chilikisaamme kaksikin reseptiä, joista otin saman tien kokeiluun tämän makoisan lisukeparsakaalin.

Yritän kovasti lisätä parsakaalin osuutta kokkailuissamme, ja lisäksi veikkasin, että soijan ja makean chilikastikkeen yhdistelmän täytyy olla aika kutkuttava. Niinhän se olikin:
Lisukeparsakaali

1 parsakaali
2 valkosipulinkynttä
1 chili
1-2 rkl soijaa
1-2 rkl makeaa chilikastiketta
loraus öljyä
1 dl cashewpähkinöitä

Paloittele parsakaali, valkosipuli ja chili. Kuumenna öljy pannulla, lisää valkosipuli ja chili, lisää parsakaali, kääntele ja anna kypsyä muutama minuutti, lisää soija ja chilikastike.
Älä kypsennä parsakaaleja liikaa, niiden kuuluu jäädä vähän rapsakoiksi. Lisää pähkinät ihan lopuksi. Sopii lisukkeeksi lähes kaikelle.

(Palailimme juuri kotiin muutaman päivän reissun jälkeen. Pitäisi alkaa kai asennoitua taas omatoimisempaan kokkailuun. Pääsiäinenkin taitaa olla jo tällä viikolla? Ja eduskuntavaalitkin on vissiin pidetty.)

12 Comments:

At 18/4/11 21:26, Blogger Hannele said...

Luin ensin, että liuskeparsakaali ja mieli ehti tehdä mutkan kaupan heviosastolla ja siemenhyllyllä - ei, en ole nähnyt moista koskaan.

Lisukeparsakaali ei sen sijaan kuulosta omituiselta vaan herkulliselta.

 
At 18/4/11 21:40, Blogger Rosmariini said...

Liuskeparsakaali! Onneksi et muistanut siihen törmänneesi. ;)

Nopsat kasvislisukereseptit ovat kyllä ihan kullanarvoisia. Tämäkin jää meille takuulla vakkarikäyttöön.

 
At 18/4/11 22:10, Anonymous Anonyymi said...

Täälläkin mietittiin kovasti, miten liuskeparsakaali eroaa tavallisesta. Ehkä samalla tavalla kuin kähärä- ja sileälehtinen persilja toisistaan ;)

Perinteisen suola-mustapippuri-valkosipuli-voi -yhdistelmään tämä näyttäisi olevan herkullista vaihtelua. Huomiseen ruokapöytään!

Anne

 
At 19/4/11 10:28, Anonymous Anonyymi said...

Tuo voisi toimia myös vihreän parsan kanssa.

Parsa on niin hyvää, että aluksi tulee syötyä melkein sellaisenaan, mutta sitten kaipaa jo jotakin lisää.

Alkuvaiheen herkutteluun tein eilen seuraavaa: keitin kuskusta, johon lisäsin valmiina vähän voita, tilliä, sitruunamehua, kevätsipulia ja varsiselleria ja lopuksi kaksi pientä pakettia surimipuikkoja ( sen verran sulatettuna että ne sai veitsellä n. puolen sentin paloiksi), pari ripausta maldon suolaa ja ihan vähän sitruuna-oliiviöljyä. Tämä haalea salaatti ladottiin lautaselle ja päälle keitetty parsa lämpimänä. Kaunista ja hyvää!

 
At 19/4/11 12:50, Anonymous Emma said...

Teistä oli kiva juttu uusimmassa Glorian Ruoka&Viini -lehdessä! Olipa hauska avata lehti ja todeta, että täällähän on tuttuja naamoja :)

Hyvän kuuloinen idea parsakaalin maustamiseen, pitää laittaa kokeiluun! Parsakaalia tulee keiteltyä sen verran usein, että vaihtelu on oikein tervetullutta.

 
At 19/4/11 15:13, Anonymous Anonyymi said...

Kokeilkaapas samaan hengenvetoon tätä:
Parsakaalin nuput keitetään rapsakoiksi. Samalla kuullotetaan paistinpannussa muutama öljyyn säilötty sardelli, valkosipulia ja chiliä. Parsakaali heitetään pannuun ja käännellään muutama kerta, jotta maut leviävät. Viimeistellään parmesan-lastuilla. Ja on kyllä hyvää. Resepti on mukailtu Nigel Slaterin ikivanhasta kirjasta.

 
At 19/4/11 15:32, Blogger Rosmariini said...

Vautsi. Täällähän on hyviä parsakaalivinkkejä, kiitokset. Ja parsaa! Sitä pääsinkin jo eilen maistamaan.

Jos joku voisi vielä vinkata muutaman hyvän idean pääsiäiseksi. :) Josko vaikka sitruunasta jotain keksisi.

 
At 19/4/11 23:19, Blogger Dea said...

Huomasin teidät Glorian ruoka ja viinissä. :) Meillä bloggaus jäi vähähiilirisen ruokavalion vuoksi pois (ajattelimme, että kukaan ei siitä kiinnostu), mutta pitänee asia korjata, mikäli jotakuta kiinnostaa vhh-ruokavalion mukaiset ruoat, tiedä sitten. :)

Mökkiaika alkaa taas ja jälleen kerran pitää kalastaa ja sienestää korvasieniä, jotka muuten ovat suosikkejani.

Minähän oli syksyllä tv:ssäkin Masterchefissä, hih. :)

 
At 19/4/11 23:28, Blogger Dea said...

Kas, ajatusvirhe, tammikuussahan tuota alettiin näyttää.

 
At 20/4/11 10:16, Blogger Rosmariini said...

Olitko!? Kääks. Pitääpä katsastaa, olisiko niitä jaksoja vielä nähtävillä netissä.

Sinulla olisikin sitten yhtä ja toista tietoa kulissien takaisesta toiminnasta. :)

Psst. Hiilarittomat ohjeet kiinnostaisivat just nyt kaikkia. Tai ainakin älyttömän moni tuttu on hurahtanut viime kuukausien aikana karpiksi.

 
At 20/4/11 11:45, Blogger Ella B said...

Olipa hyvänkuuloinen ohje! Käytän kyllä jo nyt aika paljon parsakaalia mutta useimmiten perinteisesti öljy-maustelinjalla tai wokissa/kiinalaisessa fonduessa. Tällä hetkellä meiltä löytyy kyllä vain kukkakaalta, taidan kokeilla sen kanssa tätä samaa reseptiä!

Ja nyt lähetän äitin ostamaan sen Glorian, kun kaikki muutkin...:)

 
At 20/4/11 13:17, Blogger Rosmariini said...

Iiks, kun menin klikkaamaan blogiisi. Ihanan aurinkoisiin piknikkikuviin verrattuna tämä Oulun oma räntäsade tuntuu vieläkin harmaammalta. :) :) Onneksi loppuviikosta pitäisi taas lämmetä: suunnitelmissa on grillikauden avajaiset.

 

Lähetä kommentti

<< Home




Instagram

pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails