perjantaina, joulukuuta 31, 2010

Huiput vuonna 2010

Tämä vuosi toi tullessaan monenlaista harminaihetta, mutta onneksi tähänkin vuoteen mahtui myös monia hyviä hetkiä. Ja hyviin hetkiin liittyy tietenkin usein jonkinlaista hyvää syötävää.

Opin tänä vuonna hahmottamaan makuja entistä paremmin. Maaliskuussa minulle selvisi muun muassa karvaan maun salaisuus. Makujen hahmottamisen kautta olisi toiveissa oppia jossain vaiheessa kokkaamaan pikkuisen paremmin. Jää nähtäväksi.

Tässä vuoden parhaat reseptit:

Tammikuu: Tomaatti-fetasalaatti.

Helmikuu: Punajuuripihvit, karamellisoidut sipulit ja uunijuurekset. Uunijuureksista on muodostunut muuten koko syksyn kestosuosikki, jota olen kokannut sekä arki-iltaisin itselle että viikonloppuna vieraille.

Maaliskuu: Kavereiden tekemä makeantulinen bataattikeitto.

Huhtikuu: Elämäni pahin ruokamyrkytys ajoittui tähän kuuhun, eikä blogin reseptiantikaan ole ollut näinä viikkoina näköjään kovin kummoinen. Sanotaan nyt sitten vaikka tomaattileivät.

Toukokuu: Pestosandwichit ja tomaattikeitto. Tomaattiset sapuskat näköjään hallitsevat syystä tai toisesta tätä listaa.

Kesäkuu: Kreeta ja vuoden paras ateria. Kalanyytit olivat makoisia, samoin juhannuksen mansikkasalsa, mutta pakko sanoa silti suosikkikalakeittoni bouillabaisse. Siinäkin on tomaattia, klup.

Heinäkuu: Flammenkuchen, yksi vuoden parhaista ruokatuttavuuksista.

Elokuu: Parsakaali-cashewsalaatti oli makoisa salaattituttavuus, mutta ehkä minun pitää olla tyylilleni uskollinen ja valita tomaatti-leipäsalaatti.

Syyskuu: Nellen ohralisäke.

Lokakuu: Yllä oleva kuva on lokakuulta, yhdestä kokkailuhenkisestä illanvietosta, joka on jäänyt monen muun tapauksen tavoin postaamatta. Kuukauden resepteistä on vaikea valita, mutta sanotaan nyt sitten vaikka fetaisat lihapullat ja yrttiperunamuusi.

Marraskuu: Hunajainen hirvipalapaisti.

Joulukuu: Marjakokkaus oli loppuvuonna pop. Puolukoista saa aikaiseksi kastikkeen, ja mustaherukoista mukavan sorbetin.


Ruokavuosi oli siis kerrassaan antoisa, mutta seuraavasta tulee uskoakseni vielä parempi. Olen nimittäin toiveikas, että ehtisin ensi vuonna blogata taas tähänastista pikkuisen enemmän. Kiitokset kaikille tästä vuodesta!

10 Comments:

At 31/12/10 13:00, Blogger Hannele said...

Kiitos Pastanjauhajille kuluneen vuoden inspiroivista resepteistä ja kirjoituksista! Mikä ilo!

 
At 31/12/10 13:13, Blogger Rosmariini said...

Kiitokset itsellesi kerrassaan mainiosta blogista sekä syksyn monista valkosipulisista hetkistä. :)

 
At 31/12/10 16:04, Blogger Elena said...

Kiitos katsauksesta ja kuluneesta vuodesta ! Nuutuneena pläräsin blogit ennen kauppaanmenoa, niinpä meillä on tuota bataattikeittoa alkukeitoksi (vähemmän perunaa niin sopii alkukeitoksi), joulujälkkäriä jälkiruoaksi ja vielä yöllä juustoa ja ihanien tomaattien viikunahilloa

Kysyisin etätä oletteko ensi vuonna mukana Tomaatiton tammikuu -haasteessa ? (Tuon vuosikatsauksen perusteella se on teille erityisen haastava.) Entäs pitäisikö julistaa Ohran vuosi ?

Valoisaa ensi vuotta,
Elena

 
At 31/12/10 16:14, Blogger Merituuli said...

Oikein herkullista tulevaa vuotta teille! Toivottavsti nähdään taas ensi vuonna jossain hippaloinneissa!

 
At 31/12/10 16:26, Blogger Rosmariini said...

Elena: Onnellista uutta vuotta sekä kiitokset monista kommenteista!

Tuumailin itsekin just tänään, että ohrasta pitää ryhtyä tekemään ensi vuonna kaikkea mahdolllista. Joten vuosi 2011 on ilman muuta ohran vuosi.

Nolottaa kyllä, kun viime tammikuun "the ruoka" on tehty tomaateista ja vieläpä tuoreista sellaisista. Voisin kyllä kokeilla olla taas ostamatta tomaatteja tammikuun aikana (onneksi vuoden vaihtumiseen on vielä monta tuntia aikaa, joten ehdin ahmia keittiössä tällä hetkellä olevat tomaatit parempiin suihin;).

Vuonna 2009 lankesin näköjään jo tammikuun viidentenä päivänä tomaattien ostoon. Voi tätä addiktion määrää.

Merituuli: Jospa me helmikuisessa Helsingissä nähtäisiin? Teidän tuleva vuotenne on takuulla herkullinen, joten oikein hyviä hetkiä sinne teidän köökkiinne ja kotiinne!

 
At 31/12/10 18:11, Blogger Aila said...

Kiitos taas tämänkin päivän eväistä ! Oikein Maistuvaista Uutta Vuotta toivoo Kokin äiskä ja Kulinaristi mummi :)

 
At 1/1/11 14:22, Blogger Virpi said...

Kiitos aina yhtä inspiroivasta blogista ja monista herkuista ruokahetkistä blogin ulkopuolella! Toivottavasti jaetaan monta hyvää ateriaa tänä alkaneenakin vuonna :)

 
At 1/1/11 15:53, Blogger Rosmariini said...

Aila: Oih, siellähän näyttää tosiaan olleen tarjolla tutunnäköistä murkinaa, toivottavasti maistui. Oikein hyvää uutta vuotta myös sinne!

Virpi: Kiitokset itsellesi vaan kaikista mukavista ruokamuistoista + ahkerasta puuhastelustasi keittiön puolella. ;)

 
At 3/1/11 14:36, Blogger Heidi said...

Minäkin kiittelen Pastanjauhajia kuluneesta vuodesta ja mahtavan inspiroivasta blogista! Avasin itsekin jonkinlaisen sillisalaattiblogin, jossa aina välillä tehdään ruokaakin. Tervetuloa käymään: heidinnormipaiva.blogspot.com

Terveisin se samainen Heidi mm. parsakaalisalaatin takaa

 
At 4/1/11 13:41, Blogger Rosmariini said...

Mahtavuutta! Ihan parasta päästä vakoilemaan, mitä siellä milloinkin syödään. Aika monet jauhantapajan lempiruuat ovat kuitenkin teikäläiseltä peräisin.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails