keskiviikkona, marraskuuta 19, 2008

Ja voittaja on

Viikon takaiseen viinipostaukseemme viitaten: Jännittävän arpomistoimenpiteen tuloksena viinikirjan voittaja on nyt selvillä.

Onni suosi tällä kertaa Tappuraa, joka pitää monen muun suomalaisen tavoin uuden maailman viineistä. Voittaja voi laittaa yhteystietoja sivupalkista löytyvään sähköpostiosoitteeseemme, minkä jälkeen me pistämme puolestamme seuraavalla postireissulla kirjan tulemaan.

Kiitos vielä kerran kaikille kommentoijille!

6 Comments:

At 20/11/08 00:02, Anonymous Mausteaddikti said...

Ah, niin ihana blogi... Löytyisiköhän teikäläisiltä kokemusperäistä apua tai edes teoriatietoa seuraavasta?:

Yritän kuumeisesti etsiä nimittäin USA:n etelävaltioiden ruokakulttuurista tietoa ja reseptejä.

Projekti syntyi sattumalta, kun törmäsin kaupassa virheisiin tomaatteihin.
Sen kummempia ajattelematta tungin pussiin valtavan satsin ihanaisia pikku tomaatteja ja suunnittelin tekeväni niistä paistettuja vihreitä tomaatteja - ruokaa, joka tuo mieleen ihanan samannimisen elokuvan ja edustaa perinteistä etelävaltioiden ruokaa.
Googlettamalla löytyi lupaavimman oloinen resepti: http://foody.fi/reseptit/selaa/9073

Tomaatit odottavat viileässä edelleenkin ruoaksi päätymistä ja olen itse nyt hieman sormi suussa, kun ehdin luvata miehelle että viikonloppuna syödään etelävaltion herkkuja.

Mistä lähteä liikkeelle, tuleeko mieleen mitään esimerkkiruokia..?

 
At 20/11/08 09:23, Blogger Rosmariini said...

Kokkauskokemusta ei etelävaltioiden sapuskoista juurikaan ole, mutta kiinnostusta kyllä löytyy. Keräilinkin joskus vuosia sitten mm. cajun-reseptejä ihan tiedostoksi asti, mutta koneen hajotessa ja vaihtuessa onnistuin lahjakkaasti hukkaamaan koko jutun. Jossakin vanhassa ruoka&viini-lehdessä oli juttua soul foodista, mutta sitäkään en nyt onnistunut löytämään mistään.

Paistettuja vihreitä tomaatteja on ollut tarkoitukseni kokeilla jo vaikka kuinka pitkään ihan vaan sen takia, että siihen samannimiseen elokuvaan liittyy niin paljon mukavia muistoja. Mainiossa Valkokankaan herkkuja -nimisessä kirjassa on niihin seuraavanlainen ohje:

Paistetut vihreät tomaatit

5 isoa vihreää tomaattia
0,5 dl öljyä
2 dl maissijauhoja
suolaa
mustapippuria

Leikkaa tomaatit senttimetrin paksuisiksi viipaleiksi. Pyörittele ne suolalla ja pippurilla mausteuissa maissijauhoissa. Paista tomaattiviipaleita kuumassa öljyssä molemmilta puolin kaksi minuuttia.
Paistettuja vihreitä tomaatteja voi syödä sellaisenaan tai vaikkapa grillatun lihan kanssa.

***
Maissileipää on niin ikään ollut tarkoituksena kokeilla jo pitemmän aikaa. Sitä voisi tehdä joskus vaikka gumbon seuraksi (koostumus tuossa leivässä on taas leivinjauheella kohotettujen leipien tavoin hieman kakkumaisempi):

Corn bread (ohje kirjasta Texmex – ruokaa, musiikkia ja elämäniloa Texasista)

3 ½ dl polentasuurimoita
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
3 dl maitoa
2 munaa
100 g sulatettua voita tai margariinia tai 1 dl juoksevaa margariinia
1/2 punaista paprikaa pieninä kuutioina
1 dl maissinjyviä
2 dl juustoraastetta

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
3. Vatkaa maito ja munat toisessa kulhossa.
4. Lisää sulatettu rasva.
5. Sekoita kuivat aineet munamaitoon ja lisää seokseen silputtu paprika, maissi ja juusto.
6. Lusikoi taikina suoakaiteen muotoiseen voideltuun vuokaan (noin 20-30 cm) ja paista 20-25 minuuttia eli kunnes leipä on kypsä. Kokeile kypsyyttä puutikulla leivän keskeltä. Anna jäähtyä hetki ja paloittele leipä. Tarjoa voin kanssa.

 
At 20/11/08 14:22, Anonymous Anonyymi said...

Kokeilepa www.myrecipes.com ja hakusanoilla cajun tai southern.

 
At 20/11/08 19:11, Blogger Rosmariini said...

Kiitokset! Laittakaa muutkin vinkkejä, jos vaan jotain (mitä tahansa aiheeseen liittyvää) tulee mieleen.

 
At 21/11/08 09:55, Anonymous Mausteaddikti said...

Ihanaa, kiitos Rosmariini ja nimimerkitön! Projektini ei siis kuivukaan kasaan... :)

Tarkoittaako tämä myös sitä, että Pastanjauhajissa tullaan näkemään etelävaltioiden herkkuja..?

 
At 21/11/08 10:52, Blogger Rosmariini said...

Ihan varmasti nähdään, luvassa vaikuttaisi olevan sen verran maukkaita hetkiä. Kävin jo tuolla Myrecipes-sivustolla kurkistelemassa. (Yksi gumbo-ohje arkistostamme jo löytyykin.)

Tunnelmallista viikonloppua teille paistettujen vihreiden tomaattien parissa!

 

Lähetä kommentti

<< Home




Instagram

pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails