maanantaina, marraskuuta 10, 2008

Ulkoruokailua Pöllöwaarissa

Kävimme vihdoin ja viimein reilu viikko sitten syömässä Jyväskylän Pöllöwaarissa. Eihän tuo ole ollutkaan suunnitelmissa kuin toissa vuoden toukokuusta alkaen.

Jauhantakaksikkomme testasi tarjolla olleista menu-kokonaisuuksista suomalaishenkisen Jyväskylä-menun, joka osoittautuikin oivalliseksi valinnaksi. Olin heti alkuun aivan onnellinen savukalan makuisesta suupalasta, koska olin pitkähköksi venähtäneen automatkan jäljiltä kovin nälkäinen (talvinopeusrajoituksilla ei näköjään paljon juhlita).

Seuraava ruokalaji oli suorastaan hykerryttävän hyvä. Kolatun vuohenjuustoa, jonka seurana basilikasalaattia sekä kirsikkatomaattimoussea. Moussessa oli puristettu tomaattisuus meikäläisen kannalta kovinkin maistuvaan muotoon. Olisin voinut syödä sitä suurin piirtein ämpärillisen.

Pääruokana oli omenakastikkeessa tarjoiltua kuhaa kera ohrasuurimoiden ja jonkinlaisen juuresraasteen, eli monenlaista suomalaista raaka-ainetta oli onnistuttu ujuttamaan samalle lautaselle. Maistui molemmille oikein hyvin, jos kohta kumpainenkin kaipaili jo loppuvaiheessa lautaselleen hieman lisää hapokkuutta. Ehkä omenasattumia olisi saanut olla seassa hiukkasen enemmältikin.

Jälkiruuasta olin myös etukäteen tohkeissani, koska en syönyt viime kesänä vadelmia ollenkaan riittämiin. Ruokalajissa (=viiniherukkakastikkeella gratinoituja villivadelmia, mustikkasorbettia ja kaurakeksiä) ei sinänsä ollutkaan mitään vikaa – vaan kuin ehkä se, että siinä oli vähän liikaa erilaisia elementtejä. Tunnelma oli syödessä seuraavanlainen:
Lusikka ja haarukka, kumpaakohan tässä nyt kannattaa käyttää. Hmmm, vadelmia, ihanaa vadelmaa, hyvää. Mikäs tämä tässä onkaan, taitaa olla mustaherukkasorbettia. Ei hullumpaa. Kaurakeksi, ja vielä kotitekoinen. Pakko maistaa sitäkin. Oho, eipä se katkeakaan pelkällä haarukalla. Eikä näköjään lusikallakaan. Sitä voisi taittaa ehkä sormellakin, ellei se (=keksi) uisi tuossa kastikkeessa. Niin, kastike tosiaan, miltäköhän se maistuu. Ja mikä tämä valkoinen soosi onkaan tässä lautasen reunalla. Jne. jne.

Lopulta sain kaurakeksistäkin palasen (sekä lusikan että haarukan avustuksella), mutta kaiken sähläämisen ja monien makujen keskellä unohdin sitten makustella esim. niitä loppuja vadelmia.

Mutta kaiken kaikkiaan: Pöllöwaariin mennään meiltä uudestaankin. Valitettavan harva ravintolakäynti on nimittäin enää nykyään kovinkaan sävähdyttävä kokemus, mutta tuolla jokainen ruokalaji tarjoili uusia oivalluksia ja ideoita omiinkin kokkailuihin. Tunnelmakin oli hyvä, ja palvelu koko ajan iloista ja kohteliasta. Poistuimme siis tahollemme varsin tyytyväisinä.

16 Comments:

At 11/11/08 11:40, Anonymous Nimetön said...

Ohrasuurimot on niin nam! Keittää ne ensin ja sit pyöräyttää paistinpannulla sipulen kans niin voi että.
Maistoin (ja ostin) niitä ensimmäisen kerran täältä: http://heilan.fi/cafe-heila (Ei oo maksettu mainos, tuolla oli vaan niin hyvää ruokaa. :D)

 
At 11/11/08 11:54, Blogger Rosmariini said...

Totta! Enemmän pitäisi käyttää. Me tutustuimme suurimoihin aikoinaan ensimmäistä kertaa savipatakalkkunan yhteydessä. (Tai siis ohrasuurimopuuroa oltiin syöty toki aiemminkin.)

 
At 11/11/08 22:35, Anonymous Nimetön said...

Täällä paikassa käytetään kanssa ohraa hyvin melkein kaikissa annoksissa.
http://www.jarvisydan.com/

Suosittelen käymään

 
At 12/11/08 18:09, Blogger Rosmariini said...

Näyttääpä kyllä houkuttelevalta! Oulussa asumisessa on kyllä se huono puoli, että täältä on niin kamalan pitkä matka joka paikkaan.

 
At 15/11/08 23:26, Blogger Abe said...

Hei

Pöllövaari on ehdottomasti Jyväskylän paras. Harmi, että vuodesta toiseen samat lautaset ja muutenkin tylsä esillepano.
Saitteko hyviä viinejä?

 
At 16/11/08 10:03, Blogger Rosmariini said...

Viinipuoli jäi nyt harmillisesti vähemmälle huomiolle, kun seuraavana päivänä oli työpäivä. Seuraavalla kerralla pitää ottaa jokin menu pitemmän kaavan mukaan.

 
At 2/12/08 12:35, Anonymous Nimetön said...

Olen asunut Jyväskylässä jo monta vuotta enkä ole vielä koskaan onnistunut illastamaan Pöllöwaarissa! Aikomuksenani on ollut monta kertaa, mutta nyt alkoi houkuttamaan taas todenteolla, joten jospa sitä pian pääsisi kokeilemaan. Kiitos muistutuksesta!

 
At 2/12/08 13:35, Blogger Rosmariini said...

Tosiaan, teikä oli Jyväskylästä. Anna muuten ihmeessä vinkityksiä, jos tiedät siellä joitakin muita suositeltavia ruokapaikkoja. Piipahtelemme siellä kuitenkin aina silloin tällöin, ja mielellämme ottaisimme käyntilistalle uusiakin paikkoja.

 
At 2/12/08 21:14, Anonymous Nimetön said...

Oma lempparini Jyväskylässä on ravintola Figaro (www.figaro-restaurant.com).
Lisäksi junaradan "toisella puolella" on ravintola Blomstedt (www.blomstedt.fi), jossa on aina mukava käydä.

Ja ihanan sympaattinen on minikokoinen Soppabaari, josta saa nimensä mukaisesti päivittäin valita kolmesta sopasta tai kahdesta pastasta. Kiva lounaspaikka!

Täytyypä kirjoitella ainakin tuosta Soppiksesta blogiinkin piakkoin!

 
At 2/12/08 21:41, Blogger Rosmariini said...

Kirjoita ihmeessä, niin olisi seuraavalle Jyväskylän käynnille lounaspaikka tiedossa. :) Tuo Blomstedt on myös kokonaan uusi tuttavuus. Figarosta olen joskus kuullut, mutta senkin sijainti pitäisi joskus selvittää. (Keskustassa = Kävelykadulla liikkuessa silmä kiinnittyy helposti vain S-ketjun ravintoloihin ja muihin ketjupaikkoihin.)

 
At 2/12/08 21:52, Anonymous Nimetön said...

Niinpä, Jyväskylässä kävelykatu on täynnä pelkästään s-ryhmän tusinasyöttölöitä, mutta jos on tietoa niin varmasti löytyy muitakin ravintoloita!

Figaro on siinä aivan keskustassa Asemakadulla, vanhan rautatieaseman kupeessa vähän kävelykadulle päin. Tarkempia ohjeita voi kysyä jos joskus tulee ajankohtaiseksi!

 
At 3/12/08 09:07, Blogger Abe said...

Figaro ei ole Pöllövaariin verrattuna kovinkaan kiinnostava. Ihan viihtyisä paikka ja mukava henkilökunta, mutta ruuan laatua korvataan määrällä.
Viiniseura on jostian käsittämättömästä syystä antanut figarolle vuodesta toiseen vuoden kaupungin paras viinilista-tittelin, vaikka ravintolassa tarjoillaan lähinnä halpoja viinejä vieläkin halvemmista viinilaseista.

 
At 3/12/08 22:56, Anonymous Nimetön said...

Niin no, tokihan se on subjektiivista mikä kenellekin toimii ja mikä ei. Itselläni ei ole koskaan ollut ruokien laadusta mitään valittamista. Ja viinilasien halpuusleimasta tai viinitittelin myöntämisestä minulla ei ole kyllä mitään kommentoitavaa.

Täytyypä nyt piakkoin käydä kokeilemassa sitä Pöllöwaaria niin voisi edes vähän verrata :)

 
At 4/12/08 08:46, Blogger Rosmariini said...

Tuohon Pöllöwaarin ja Figaron vastakkainasetteluun olen törmännyt ennenkin, kummallakin on ilmeisesti omat vannoutuneet kannattajansa. :) Mukava olisi kyllä päästä testaamaan ne molemmat.

 
At 27/12/08 12:11, Anonymous Nimetön said...

http://www.ksml.fi/uutiset/keski-suomi/ravintolassa-raha-palaa-poroksi/318316

Tuossapa uutinen Figarosta. Ei hääviltä näytä.

 
At 15/1/09 09:47, Blogger Maria said...

Pakko tulla takavasemmalta kommentoimaan: järjestin viime lauantaina väitöskaronkkani ravintola Blomstedtissa ja voin suositella todella lämpimästi (kyse oli maidottomammaksi muunnellusta menu 2:sta, joka on ekana täällä). Kiitosta sateli koko vieraskunnalta, paitsi ruuasta, myös kaikesta oheisesta.

Yövyimme pari yötä Yöpuussa, ja hotellin aamiainen on myös vertaansa vailla, kuten on jo aiemminkin tullut todettua...

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails