lauantaina, toukokuuta 24, 2008

Viime tingan suupalat

Unelias kokki ehti tuossa jo toissapäivänä kysellä keittiömme panosta toukokuun suupala-aiheiseen ruokahaasteeseen, ja täältähän sitä nyt viimein tullaan. Osallistumisaika taitaa loppua tänään, eli eilen alkoi olla kovastikin korkea aika kyhätä kokoon jotain sopivaa syötävää, koska tälle päivälle on kokonaan muunlaisia suunnitelmia. Semmoisia kuin sienestys sekä euroviisut.

Idean näihin munakoisokääryleisiin olen ottanut joskus Weberin suuresta grillauskirjasta. Vastaavia tötteröitä olen nähnyt tehtävän muistaakseni myös kurkusta ja kesäkurpitsasta, eli muuntelumahdollisuuksia riittää. Ideana on siis viipaloida munakoisosta (tai muista mahdollisista kasviksista) pitkittäin sopivia suikaleita, jotka sitten grillataan viirullisiksi ja täytetään jollakin omaan suuhun sopivalla täytteellä. Omissa kääryleissäni on täytteenä yhdistelmä silputtua lehtipersiljaa sekä vuohenjuustoa.

Grillailu on usein melkoisen pitkäkestoista puuhaa, mistä syystä tällaiselle grillissä käytettävälle sormisyötävälle voisi olla ainakin meillä pikaisesti valmistuvana alkupalana aina silloin tällöin kysyntää. Tässä (hyvin pelkistetyssä versiossa) ongelmana oli makujen jonkinasteinen tunkkaisuus. Persilja ei juuri maistunut eikä onnistunut niin ollen pahemmin piristämään kokonaisuutta. Kaipasimme siis molemmat hiukkasen hapokkuutta. Pippurimylly suunnitteli kääryleiden sekaan sitruunaista ulottuvuutta. Minä puolestani ehdottelin, josko munakoisokääröjä voisi dippailla vaikka jonkinlaiseen tomaattisalsaan. Tomaatti toki muodostaisi mukavan täyte-elementin ihan itsessäänkin.

Mutta vaikka maku jätti varaa jatkokehittelylle, niin ihan hauska näitä oli kääriä perjantain ihanassa ilta-auringossa. Mukavaa oli myös huomata, että sain koisorullat pysymään suurin piirtein pystyssä ilman tikkuja tai mitään sen kummempia kommervenkkeja. Osa koisoista grillattiin öljyttyinä, osa öljyämättöminä. En osaa sanoa, kummalla tavalla olisi tullut parempaa.

Samaa persilja-vuohenjuustosekoitusta sommiteltiin myös muutaman grilliin kulkeutuneen herkkusienen sisuksiin. Täyte toimikin varsin hyvin sieniin yhdistettynä (samaten vuohenjuusto luonnollisesti nauttii lievästä lämmittämisestä).

6 Comments:

At 25/5/08 00:48, Anonymous Lauren @ Parsnips Aplenty said...

Cute presentation!

 
At 25/5/08 19:24, Anonymous terhikki said...

Olikos se Nigella, jonka ohjeessa munakoisorullien sisällä on fetaa, minttua ja chiliä. Toimii todella hyvin.

 
At 25/5/08 19:49, Anonymous taistogunnar said...

Itse olen käyttänyt täytteenä tahnaksi jauhettua avokadoa, kikherneitä ja wasabia. Toimii sekin ja on vieläpä vinkeän väristä. Joskin pakastetut herneet voisi toimia kikherneitä paremmin.

 
At 25/5/08 21:33, Blogger Pippurimylly said...

Thanks, Lauren!

Joku tuollainen wasabin tai chilin tapainen pikku potku varmasti kyllä sopisi hyvin munakoisorulliin.

 
At 31/5/08 16:45, Anonymous Anonyymi said...

It looks delicious! Too bad i don't have a clue how to prepare this. English translation anyone?

 
At 31/5/08 22:45, Blogger Pippurimylly said...

The idea is to grill slices of eggplant (aubergine will do as well) slightly, then roll into bite-size starters with your favourite fillings. We used chopped parsley and goat cheese.

Remember to slice the plants of your choice lengthwise to achieve slices long enough for rolling.

As we ate the rolls, we already contemplated filling ideas for the next go. Perhaps the rolls could have benefited of a slightly "edgier" taste, which brought things such as grated lemon peel, tomato salsa and a handful of fresh herbs in mind.

 

Lähetä kommentti

<< Home




Instagram

pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails