sunnuntaina, toukokuuta 04, 2008

Juhlan päälle juhlaa

Tulevat viikonloput näyttävät pitävän sisällään monenmoista kekkeriä, mistä syystä ajatuksenikin ovat askarrelleet viime päivinä pitkälti juhlasyötävien parissa. Kakunleipomusharjoitteluni eivät ole oikein edistyneet viime kesän vastoinkäymisten jälkeen, jos kohta suolainen syötävä on onneksi muutenkin enemmän itseni ynnä lähipiirini mieleen.

Erilaisten pikkusyötävien kehitteleminen on joskus vaan niin tavattoman vaikeaa. Hyvä vaihtoehto onkin ottaa suunnittelun lähtökohdaksi omat lempiherkkunsa ja kehitellä niistä suosiolla pienempiä, mieluiten melkein kerralla suuhun mahtuvia versioita.

Pikkupizzoja olen leiponut joskus muinoin paljonkin, mutta nyt löysin yhdestä juhlakirjasta idean laatia esimerkiksi suolaisista muffinsseista miniversioita pikkuruisiin karkkivuokiin. Entä voisikohan prinssinakeista ja pienistä sämpylöistä sommitella tarjolle jonkinlaisia minihodareita? Delicious Days -blogissa törmäsin lisäksi mainioihin minibageleihin. Nigellakin teki kerran ohjelmassaan juhlasyötäväksi pikkiriikkisiä lihapullia, joihin en nyt onnistunut löytämään ohjeistusta mistään.

Kuvassa muistuma vappuaaton grillimuonasta. Hienosti sain lautaselleni mahtumaan kaikkea tarjolla ollutta, ihan suomalaiskansalliseen noutopöytätyyliin. Suuret kiitokset tarjoiluista asianosaisille. Tarjolla oli muun muassa pekoni-herkkusienitäytteellä mehevöitettyjä uuniperunoita ynnä lihaa sekä chili- että tomaattimarinadissa (mutta ei kuitenkaan kanaa possumarinadissa, kuten ensin erehdyin luulemaan).

9 Comments:

At 5/5/08 09:59, Anonymous TiV said...

Hei Hulinaa ja Vapun jälkeistä elämää! Ihan vaan sitten vinkkinä antaisin kaikille, että älkää antako vajaan 5-vuotiaan uteliaan jälkikasvunne löytää täysin toimivasta tietokonesysteemistänne klikkauskohtaa, missä lukee "system restore/systeemin palautus". Teidän bloginne aivan ensimmäiseksi palautin suosikki-listaani. Tietty.

 
At 5/5/08 10:31, Blogger Vaahteramäen Lina said...

Nigellan pikkulihapullat ja koko libanonilaishenkinen menu löytyy esim. täältä :) Hyvää oli.

 
At 5/5/08 10:48, Blogger Rosmariini said...

TiV: Hienoa, että hakeuduit takaisin teknisistä ongelmista huolimatta. :) Mitä teikäläisen kokkauskevääseen kuuluu? Meillä on täällä taas leipäkuume kesää kohti kohoilemassa (kesäretkillä on tarvetta eväsleiville).

Lina: KIITOS! Nuo kuulostavatkin vielä paremmilta kuin muistelinkaan. Lammaspullia, nam. Pitää vaan palauttaa mieleen, mitä semolina oikein olikaan (siitä on joskus muistaakseni ollut jotain juttua täällä kommenttiloorassakin).

 
At 5/5/08 19:36, Blogger Anna said...

...ja sitten kun minihodarit on leivottu, muistattehan osallistua toukokuun ruokahaasteeseen! Sinne kertyy toivottavasti paljon ideoita juhlatarjottaviksi, vaikka juhlat järjestettäisiin nukkekodissa :)

http://uneliasblogi.blogspot.com/

 
At 6/5/08 00:26, Blogger Rosmariini said...

Ai niin, ruokahaaste! Ja minä pöhkö paljastan heti alkuun, että olen kerrassaan kehno ideoimaan pikkusyötäviä. ;) Onneksi aika monella on synttärit tässä kuussa, niin pääsee vakoilemaan juhlatarjottavia valmiisiin pöytiin.

 
At 6/5/08 21:05, Anonymous Nappi said...

Sattuipa sopivasti viimeisimmässä MeNaisissa olemaan todella herkullisen kuuloisia ja näköisiä suupaloja. Mukana oli mm. porkkana-kinkkunyytit, sienikupposet, sikuriveneet ja savukalamunakasrulla. Noitten ohjeitten takia kannattaa jo melkein uhrata 2.9e lehteen :-D

 
At 6/5/08 22:23, Anonymous TiV said...

Tervehdys teille! Mitäpä meikäläisen kevääseen...normaalia onnellisen arkista elämää, taistelua eriasteisten siitepölyallergioitten kanssa, yrttimaan henkiin puhaltamista ja tietty leipomista!!! (ai niin ja töissäkin tietty pitäis aina välillä käydä..) Olen tehnyt aprikoosista ((Pain de Martinin ohjeilla) villihiivan , vai miksikä sitä nyt suomeksi kuuluisi kutsua. Ja silläpä on tullut aivan yliälyttömän hyvää leipää!! Muuten olen potenut huonoa omaatuntoa kokkailussa, arjessa kun tulee mentyä liian usein yli siitä missä aita on matalin... Kun jaksaisi vähän etukäteen suunnitella viikon ruokia, niin ei tarvitsisi tehdä hätäostoksia nälän jo tärisyttäessä tahtia. Eli ihan normaalia elämätä täällä! Ja pihalla väriloistossa huojuvia tulppaaneja ihaillaan! Grillikausi avattu lohen tuoksuisesti. Tuskailin myöskin sitä, että miksi ei osaa/tohdi yrittää mitään muita kaloja - ainaista lohta vaan. Teidän hakemistossa on kunniakkaasti monenlaiset kalat edustettuna. Tunnustettakoon, että mulla on yksi typerä fobia - mielestäni KAIKISSA muissa kaloissa on ruotoja/piikkejä/ällötyksiä, joita en saa pois. Ja siksi en niitä valmista. Typerää :( Siinä asiassa voisin yrittää kasvaa aikuiseksi.Edes siinä.:)
Kertokaahan leipäkokemuksistanne! Meillä on käynyt "valitettavasti" niin, että porukoille ei enää kelpaa kaupan leipä, eli uunin on pöhistävä koko ajan :) Ja sekös riemastuttaa ja ilahduttaa!

 
At 7/5/08 08:12, Anonymous Anonyymi said...

Haudihei Ouluun!
Hans Välimäen La Société duCochon http://www.cochon.fi/etusivu ravintolassa oli talvella listalla mini burgereita ja vieläkin löytyy minipizzaa a la Tampere! Ne mini burgerit oli ainakin tosi hyvii, nams nams ja niin söpöi!
Oikein kunnon kesää odotellen,
OJ =)

 
At 7/5/08 14:06, Blogger Rosmariini said...

Nappi: Kävin tirkistämässä MeNaisten nettisivuja, ja savukalamunakasrulla kuulosti heti maailman houkuttelevimmalta! Etenkin, kun meikäläisellä on täällä tilliviikot meneillään. Taitaa olla pakko luurata lehdestä loputkin ohjeet.

TiV: Aita on ollut aika matalalla täälläkin (kuten postaustahdista näkyy). Ja lohta syötiin eilen meilläkin (siihen kun saa kätevästi yhdistettyä tilliä...). Hurahdimme Intian-reissulla myslileipään, ja semmoiseen ollaan etsiskelty nyt täydellistä (?) ohjetta. Palaamme asiaan, kunhan semmoinen löytyy. :)

OJ: Minimurkinoissa on sekin hyvä puoli, että jaksaa maistella monta lajia ja enemmän kerrallaan. Taidankin kiitää seuraavaksi Cochonin sivulle!

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails