Jauhannassa nimikkoleivät

Minä huolehdin hillollisista Ms. Rosmiksista ja Pippurimylly puuhasteli syötäväksemme varsin lihaisat Dr. Pepat. Leivät kuvastivat loistavasti laatijoidensa persoonallisuutta. Toinen oli täsmällinen ja tarkasti aseteltu, toinen taas selvästi hieman levähtäneempi tapaus. Kuvassa oma luomukseni esiintyy sentään vähän todellisuutta ryhdikkäämpänä:

Tässä valmistusvaiheet suoraan Kulinaarimurulasta lainattuina (kyseisessä osoitteessa hallitaan kokeilullisen leipätaiteilun ohella myös sanallinen ilottelu):
Ms. Rosmikseen tarvitset:
viipaleen maalaisleipää
1 rkl maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa
1 tl tuoretta rosmariinia
puoli kourallista tuoretta persiljaa
lehtisalaattia
noin kolmasosan grillatun broilerin rintapalasta
Parmesania
reilun rkl mustaherukkahilloa
Hakkeloi yrtit ja sekoita ne tuorejuustoon. Levitä yrttijuusto leipäviipaleelle ja peittele jälkesi salaatinlehdillä. Paloittele broileri haukkapaloiksi ja asettele ne sievään riviin lehdelle soittelemaan. Raasta siipiveikolle juustohuntu Parmesanista. Kruunaa Ms. Rosmis mustaherukkahillolla ja muutamalla rosmariinihuiskaleella.
Dr. Pepaan tarvitset:
viipaleen maalaisleipää
1 rkl maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa
½ tl piparjuuritahnaa
2 viipaletta lihahyytelöä
1 rkl punasipulisilppua
3 viipaletta naudanpaistia
suolakurkkuviipaleita
pari tupsua persiljaa
Sekoita piparjuuritahna tuorejuustoon ja levitä seos leipäviipaleelle. Leikkaa lihahyytelöt kulmittain kahteen osaan ja asettele osaset leivälle. Ripottele punasipulisilppu hyytelökolmioille. Asettele rullatut naudanpaistiviipaleet sipulipedille ja suolakurkkusiivut lihojen päälle. Koristele Dr. Pepa persiljalla.
8 Comments:
Pakko heittää pointsit Kulinaarimurulle hienoista nimikkoleivistä. Ja tietty Jauhantatiimille mainiosta toteutuksesta.
Joo, tuli mieleen että pitäskö perustaa uus haaste että vois velvoittaa jonkun tekemään itsellekin nimikkotuoteen :-D
Oma nimikkoleipä on kyllä paras palkinto kaikesta bloggaukseen käytetystä ajasta ja vaivannäöstä. :)
Uusimmassa Glorian ruoka & viinissä on esitelty joitakin skandinaavisia klassikkoleipiä. Jauhantatiiminne vannoutunutta karnivooria saattaisi kiinnostaa tanskalainen leipä, johon tulee mm. pekonia, maksapateeta, lihahyytelöä ja suolalihaa.
Parsareseptejäkin näytti olevan useampi tuossa lehdessä.
Sieltähän löytyy näköjään Dr. Pepaa lihaisampikin leipä! :)
(Täytyy tosin tunnustaa, että minä olen meidän perheestämme lihahyytelön nimiin vannovampi yksilö. Suuri osa kaupassa myytävistä aladobeista on vaan aika ankeita.)
Itse asiassa tuo klassinen eläinlääkärileipä oli Dr. Pepan innoittaja :-)
Oletteko maistaneet viipaleina myytävää aladobia, taitaa olla herra Snellmanin pakkaamaa? Minusta se on jeez.
Snellman-dobi ei soita kyllä kelloa, mutta koitan olla lihatiskin luona seuraavalla kerralla vähän valppaampana. Snellmanin maksamakkaraa muistan joskus ostaneeni. Syön maksamakkaraa yhtä harvakseltaan kuin aladobia, mutta aina joskus niihin iskee sitäkin tiukempi mieliteko.
(Lapsena olin ihan heikkona Jalostajan tuubimaksapasteijaan.)
Aika hyvän näköisiä (ja ehkä -makuisia) leipiä siinä. :)
Lähetä kommentti
<< Home