torstaina, huhtikuuta 24, 2008

Sananen sitruunasta

Saimme muutamia sitruunaisia vinkkejä pari viikkoa sitten kommenttilaatikon puolella, ja juuri nyt keittiössämme muhittelee purkillinen suolaan säilöttyjä sitruunoita. Seurailin valmistusta sivusta, mutta ei se turhan monimutkaiselta vaikuttanut. Runsaasti suolaa vaan lohkottujen sitruunoiden väliin ja sopivan suuri purkki (omamme oli niin pieni, että sinne sai sulloa sitruksia ihan tosissaan).

Parin viikon päästä luvassa mahtaa olla jotain maukasta ja marokkolaista (taginepadan ostaminen ei ole tosin toistaiseksi siirtynyt ajatuksesta käytännön tasolle). Samalla pääsen toivon mukaan testaamaan yhtä jonkin aikaa jemmassa ollutta kuskus-ohjetta.

4 Comments:

At 25/4/08 00:09, Blogger Jaana said...

Been there, done that :-)

 
At 25/4/08 00:37, Blogger Rosmariini said...

No voihan ei. Nyt mentin kyllä kerralla merta edemmäksi kalaan! :)

Pitääpä käydä etsimässä jatko-osakin jostakin Kulinaarimurulan kätköistä.

 
At 14/5/08 15:49, Blogger Liina said...

ahem. nyt mun on myös pakko.

mutta säilöminen pelottaa; miten hitossa ne purnukat pitäisi käsitellä oikein? ja käykö ne lasikannella ja muovitiivisteellä varustetut purkit?

 
At 14/5/08 16:20, Blogger Rosmariini said...

Suosittelen! Alustavatkin kokemukset osoittavat, että suolasitrukset tuovat muonaan mukavasti potkua.

Itse keittelen purkkien kansia vartin verran kattilassa ja samaan aikaan kuumennan kunnolla pestyjä purnukoita 100-asteisessa uunissa (en tiedä, onko tuo oikea tapa, mutta ihan hyvin ovat purnukat säilyneet ainakin jääkaapissa). Kuuman aineksen purkittaminen on tietenkin palkitsevampaa, mutta käsittääkseni tämmöinen runsaan suolan ja sitruunan yhdistelmäkin on kohtuusäilyväinen.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails