keskiviikkona, huhtikuuta 30, 2008

...pidot paranee

Viikonloppuna luoksemme pyrähti itäisemmästä Suomesta aivan ihastuttavia vierailijoita, joiden kanssa saimme improvisoitua kokoon kunnon pitkäkestoisen ruokailusession. Tarjolle loihdittiin alkuun ruisleivän päällä tarjoiltua siikatartaria (à la Pippurimylly), keskelle yrtticannelloneja ynnä vihreää salaattia (à la minä) ja loppuun vielä kunnolla suklaista mutakakkua (à la vieraat).

Ruoka oli hyvää, mutta seura vielä parempaa. Allekirjoitan täysin Satujatarin viimeviikkoisen pohdinnan siitä, että kannattaa rohkeasti ottaa yhteyttä ja tavata toisiaan. Oman elämisensä mielekkyyteen voi vaikuttaa kuitenkin niin tavattoman paljon. (Tosin täytyy tunnustaa, että ihan liikaa tulee itsekin odoteltua valmiita yhteydenottoja. Mutta mahtavaa, että lähipiiristämme löytyy monia sellaisia ihmisiä, jotka jaksavat kiskoa jauhantaosastoamme aina silloin tällöin ihmisten ilmoille.)

Käytetyistä ruokaohjeista voisin jakaa kanssanne salaatinkastikereseptin, jonka nappasin ennen toimeen tarttumistani Muulikeittiön kätköistä (kiitokset ja tervehdys myös sinne suuntaan):
1/2 dl unikonsiemeniä
1 keitetty muna
1 dl sipulinvarsia paloiteltuna
3/4 dl öljyä
1 valkosipulinkynsi
2 rkl sitruunanmehua
2 rkl punaviinietikkaa
1 rkl hunajaa
2 tl sinappia (Dijon)
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria

Paahda unikonsiemeniä pannulla, laita sivuun odottamaan. Mittaa kaikki kastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja hurauta tasaiseksi. Lisää lopuksi joukkoon siemenet ja kaada kastike salaatille (siis semmoiselle vihreälle sekasalaatille - annos on aika reilu, joten jos salaattia on kovin vähän, niin ei kannata ihan kaikkea hulauttaa sekaan kerralla). Pöyhi sekaisin.

(Kuva on siinä mielessä harhaanjohtava, että siinä on kyllä samaista soosia, mutta otos ei ole mainitsemastani tilaisuudesta ollenkaan. Viikonloppuna ei nimittäin tullut juurikaan hääräillyksi kameran parissa, mutta yritämme parantaa tapamme vastaisuudessa.)

10 Comments:

At 30/4/08 14:08, Blogger ylimuuli said...

Siinä on kyllä aina jotain satumaista taikaa, kun Suomen suosituimmassa ruokablogissa on valmistettu samoja eväksiä kuin omassa koekeittiössä! Hauskaa, jos teillekin maistui tuo, itse asiassa hyvä muistiinpalautus, sillä tätähän täytyykin tehdä huomiselle myös :-P

Käkkärän kivaa vappua Ouluun!

 
At 30/4/08 14:23, Blogger Rosmariini said...

Heleijaa Helsinkiin ja paljon serpentiiniä & simaa sinne! Vappu on jo vaikka kuinka pitkällä, ja minä vaan pakerran työpöytäni ääressä. Olen tullut virallisesti v-a-n-h-a-k-s-i. Ei auta, tähän kai se on tottuminen.

...ja Suomen suosituin ruokablogi, köh, tämäkö? Minun mielestäni Apinan(leipäpuu)keittiö on ainaskin paljon ihkumpi!

 
At 30/4/08 17:56, Anonymous satujatar said...

MIe jo ihmettelin, että mikä ihmeen kansainvaellus täältä oikein tulee minun plokiini, mutta ihmekös tuo, kun on linkki ilmestynyt tekstin keskelle.

Hihi. Tavataan toisiamme ja sitten ryhdytään lukemaan suoraan. Vappua! Pallojuhlaa! Simaa! Munkkeja! Mie yritän olla ihan kiltisti.

 
At 2/5/08 10:04, Blogger Rosmariini said...

Ällistyttävän äkillinen kesäilma karkotti meidät koneidemme ääreltä, mutta täällä ollaan taas ja lähetetään myöhästynyt tippaleipälasti (tai niitä munkkeja) sinnekin suuntaan! Pitääpä käydä tutkailemassa blogistasi uusimmat kuulumiset.

 
At 3/5/08 11:10, Blogger Rossana said...

Hei! Olen ihan uusi lukija blogillanne ja bongasin teidän tosi kivat parin vuoden takaiset Tokion kuvat. Ihan kaamee matkakuume nousi päälle. Muutenkin kiintoisaa luettavaa teillä paljon;D!

 
At 4/5/08 15:59, Blogger Rosmariini said...

Tervetuloa Pastanjauhantaan! Matkakuume pönkii pintaan taas itselläkin; harmi, ettei ole uusia reissuja tiedossa taas hetkeen. Mukavasti noista reissuista saa aika pikkuisen uutta kokkailu- ja bloggailupuhtia.

Ruokablogisi on mennyt meikäläiseltä kokonaan sivu suun. Pitääkin ottaa se saman tien lukulistalle.

 
At 5/5/08 20:09, Anonymous R&A said...

Itäinen Suomi kiittää hauskasta aamuun venähtäneestä illasta!
Eipä lainkaan tiedetty millaisten kokkien illallispöytään päätyisimme - nähtävästi moni muu olisi tiennyt...

Teidän vuoro kutsua itsenne kylään!

 
At 6/5/08 00:22, Blogger Rosmariini said...

Meitähän ei tarvitse kahta kertaa käskeä - kunhan vain onnistumme kiilaamaan itsemme johonkin kohti kalentereitanne. Matkahan ei kuitenkaan (kuten todettiin) ole mikään mahdottoman pitkä.

Jos vaikka saataisiin seuraavalla kerralla se saunakin lämmitettyä. :)

 
At 26/1/11 22:26, Anonymous Tiina said...

Anelen apua! Netti on pullollaan mutakakun ohjeita, mutta en löydä juuri sellaista, jota etsin: suklaista, märkää, jonka pinta rojahtaa uunista ottamisen jälkeen ja reuna maistuu hieman suolaiselta.

 
At 27/1/11 10:43, Blogger Rosmariini said...

Minulla on ihan sama juttu: en ole ikinä löytänyt semmoista mutakakun ohjetta, jota tekisi mieli kokeilla. Usein mutakakkujen kuvatkin näyttävät ihan tavallisilta, kuivaksi paistetuilta suklaakakuilta, hmph.

Pitäisi ottaa asiaksi täydellisen mutakakkureseptin metsästys.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails