torstaina, maaliskuuta 29, 2007

Rapeat ja nopeat kauralastut

Sisälläni asuu ilmeisesti tätä nykyä jo jonkin sortin osa-aikainen kodinhengetär, koska tekaisin yhtenä päivänä kahvittelemaan saapuneille yllätysvieraille näitä harvinaisen helppotekoisia kauralastuja. Nämä keksit olivat lapsena suosikkejani, mutta nykymakuuni näköjään jo vähän turhan muikeita:
Kauralastut (18-20 kpl)

50 g margariinia tai voita
2 dl kaurahiutaleita
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
1 muna

Sulata voi/margariini kattilassa ja anna jäähtyä hetken aikaa. Lisää joukkoon muut aineet puuhaarukalla sekoitellen. Nosta taikinasta pellille leivinpaperin päälle pieniä nokareita. Jätä nokareiden ympärille reilusti tilaa (n. 10 cm), koska lastut leviävät pellillä lämmetessään. Paista 200-asteisen uunin ylätasolla noin 5 minuuttia.

28 Comments:

At 29/3/07 11:41, Blogger Memmu said...

Itse olen tuossa reseptissä vähentänyt sokerin 0,5 dl:aan ja laittanut tilalle vähän vanilliinisokeria. Jos lisää kaakaota (maustamatonta) saa suklaakeksejä. Rusinatkin sopivat.

 
At 29/3/07 14:35, Anonymous Anonyymi said...

Hei! Itse ajattelin kokeilla Myllynparhaan sivuilla ollutta rasvatonta kaurakeksireseptiä. Sokeriankin voisi kaiketi hiukan vähentää. Jospa siitä saisi vähän terveellisemmän herkun kahvipöytään :).

 
At 29/3/07 16:48, Blogger Meri, Helsinki said...

Saa vaivata -leipomiskirjassa on hauska ohje, jossa kauralastuja hieman sovelletaan; resepti on ihan sama, mutta monen keksin sijasta tehdään kaksi suuren suurta lastua, jotka sitten toimivat jäätelökakun pohjana ja päällisenä. Olen aikonut kokeilla pitkän aikaa, postauksesi lisäsi hinkua! :-P

 
At 29/3/07 17:59, Blogger Rosmariini said...

Sokeria kannattaa tosissaan vähentää, kun se tuntui suotta peittävän kauran makua alleen. Hauska tuo Ylimuulin mainitsema jätskikakkuidea!

 
At 29/3/07 21:55, Anonymous Anonyymi said...

Ah, nämä ovat niiiin hyviä! Niistä tulee niin ihana ja kodikas tuoksu koko asuntoon ja ne maistuvat niin hyviltä, ettei huomaakaan, kun pian on syönyt liian monta! :)

 
At 30/3/07 11:17, Blogger Rosmariini said...

Pikkuleipien paistamisessa on kyllä oma tunnelmansa. Oli jännä huomata, että vanhassa reseptivihkossani oli useampiakin keksiohjeita, vaikkei mitään niistä ole tullut leivottua ikiaikoihin. Olin jo kokonaan unohtanut kaikki vanhat tuttavuudet, hannatädit, ässäkeksit, haarukkaleivät, kookossormet ja muut vastaavat.

 
At 30/3/07 19:22, Blogger piua said...

Jep, niinhän se on että pienempänä makeanhammasta kolotti huomattavan paljon enemmän verratuna nykyiseen makuun. Suolainen pala menee nykyään nopeammin kaupaksi. Aikuiseen makuun juu.

Tämä ohje on kyllä ihan perusettiä. Itse tykkään soveltaa ohjetta, joka löytyy MyllynParas -sivuilta ja sisältää myös kookoshiutaleita ja rusinoita, joista tykkään hulluna. Ja kun käytän leivontaan oikeaa voita eikä margariinia, niin johan keksit katoaa nopeasti...

 
At 31/3/07 21:21, Blogger Rosmariini said...

MyllynParhaan sivuilta näytti löytyvän aika paljon pikkuleipien ja keksien ohjeita. Kaurakeksejäkin aika lailla joka lähtöön.

 
At 24/11/07 10:25, Blogger Maxime said...

Olen pitkään etsiskellyt ohjetta joka oli muinoin Mildan reseptivihossa ja tämä on samantyyppinen, siinä lastut taivutettiin kaulimen tms päällä ja täytettiin kermavaahdolla ja marjoilla...
- Nykyään kevytrasvaisena aikana voisi varmaan käyttää vaahtoutuvia juttuja
paistoin näitä eilen muutaman pellillisen ja kyllä näkyi vävyehdokaskin pistelevän poskeensa

 
At 17/12/07 17:55, Anonymous Anonyymi said...

Emme ole kokeilleet, mutta teemme juuri. :)

 
At 16/3/08 17:19, Anonymous Anonyymi said...

Hyvä resepti!
Koittakaapa korvata ainakin osa sokerista raakaruokosokerilla (tunnetaan myös intiaanisokerina). Se ei ole niin makeaa kuin tavan valkaistu sokeri. Antaa pehmeän vivahteikkaan maun, sekä ehkä hiukan rusehtavaa väriä!

 
At 29/3/08 14:28, Anonymous Anonyymi said...

Oli todella maukkaita. Kerrankin itse leivoin ja onnistuin siinä. Kauralastut oli tosin väärä nimi, sillä laitoin liikaa taikinaa niihin.

 
At 18/11/08 19:13, Anonymous Anonyymi said...

hyvii kauralastui tuli (:

 
At 19/11/08 22:49, Anonymous Anonyymi said...

Kaapissa ei ollut kaurahiutaleita, joten käytin täysjyväruishiutaleita ja spelttijauhoa. Hyviä tuli näistäkin.

 
At 20/11/08 09:31, Blogger Rosmariini said...

Täällähän on paljon hyviä vinkkejä, kiitos kaikille! Etenkin nuo ruis-spelttilastut jäivät kutkuttamaan mieltä.

 
At 5/1/09 19:18, Anonymous Anonyymi said...

Käytin rasvana rypsiöljyä ja oikein hyviä olivat nekin.

 
At 11/3/09 15:46, Anonymous Anonyymi said...

Tein aluksi tällä ohjeella normaalisti muuttamatta ohjetta mitenkään. Ensinnäkin sokerin maku kumosi kauran maun, mikä kyseenalaistaa kauralastujen nimen. Pikemminkin sokerilastut. Niinkuin Memmu sanoi vähentäneensä sokeria 0,5 desilitraan minä tein myös niin. Ohje on TOODELLA hyvä kunhan sokerin määrää vähentää. Kauran maku pääsi hyvin läpi sokerin. Oikein maukkaita tuli :)

 
At 9/5/09 11:42, Anonymous Anonyymi said...

Itse olen testannut (jostakin olen tämänkin lukenut..) että heti uunista otettuani nuo kauralastut painan ne kupin muotoiseksi jonkin lasin päällä eli kun ne ovat vielä pehmeitä :) Sittenhän niitä voi käyttää astioina jollekkin makealle ruoalle, joten esim. vieraille on mukava sanoa että astian siis voi syödä. Siis ihan kuin jäätelötuutin vohveli.

 
At 18/5/09 22:01, Anonymous Anonyymi said...

Minulla ei ollut kaurahiutaleita kaapissa, niin tein myslilastuja ja voin sanoa, että oli monta kertaa herkullisempia kuin perinteiset kauralastut.

 
At 9/6/09 13:54, Anonymous Anonyymi said...

Aivan ihania ja kolmevuotiaskin saa auttaa kun on helppo ohje ilman vatkaimia ja liian tarkkoja mittaamisia.

 
At 24/6/09 12:24, Anonymous Anonyymi said...

oli hyvii

 
At 1/1/10 00:33, Anonymous Anonyymi said...

Toden totta, hiukan vähempi sokeri on näissä parempi, toisella kerralla laitoin kookohiutaleita sekaan, ja tulipa niistäkin oikein maukkaita!

 
At 9/5/10 20:41, Anonymous Anonyymi said...

...ja vielä pikkasen vaihtelua lorauksella amarettoa taikinan sekaan :) Tais olla Kotilieden sivuilla vinkki alunperin.

 
At 25/8/10 19:32, Anonymous Anonyymi said...

Itse vähennän sokerin määrää ja lisään joukkoon hasselpähkinärouhetta ja suklaanpaloja NAM :D

 
At 28/10/10 10:20, Blogger Matias said...

Hyvin toimii myös, että korvaa puolet kaurahiutaleista kookoshiutaleilla/mantelirouheella ja lorauttaa vähän kookos- tai mantelisiirappia sekaan. :) Ja puolittaa siis sokerin määrän.

 
At 13/11/10 19:47, Anonymous Anonyymi said...

Joo, nuo kauralastut on ihan hyviä, mutta ei kyllä niitä ole tullut ihan pariakymppiä. :) Kauralastut ovat hyviä...

 
At 13/11/10 19:48, Anonymous Anonyymi said...

Tehkääpä myös teeleipiä, ne ovat myös hyviä, sain niitä neljä kpl...

 
At 10/1/13 10:09, Anonymous Anonyymi said...

Koitan tuota reseptiä kauralastuista hieman muunneltuna: sokeri on puoliksi steviaa ja puoliksi intiaanisokeria ja koska viime leivoskeluissa pudotin leivinjauheet lattialle, korvasin sen soodalla...Ans kattoo mitä tulee! Ainakaan ne eivät ole hiukkaakaan vielä levinneet vaan samanmoisia kikkareita kuin uuniin laittaessani, iiks!

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails