torstaina, kesäkuuta 29, 2006

Persiljamaustevoita ynnä grilliperunaa

Uusia perunoita voi kypsentää grillissä vaikka öljyttynä ja vartaaseen pujoteltuna, mutta myös vanhoista perunoista saa grillissä mukavaa uuniperunamaista syötävää. Grilliperunaksi sopiva (huolella puhdistettu ja mahdollisesti ristikkäisviillelty) rosamunda vain kääräistään folioon, minkä jälkeen sitä kypsytellään grillin ritilällä suurin piirtein tunnin ajan.

Persiljamaustevoi syntyy puolestaan siten, että hienonnetaan reilu nippu persiljaa, minkä jälkeen sekoitetaan se sopivasti sulaneeseen voihin. Suolaa voi lisätä myös, jos voi sattuu olemaan suolatonta sorttia, ja valkosipulikin voisi olla kiva, jos siitä sattuu tykkäämään. Rullataan voipaperin avulla pötköksi, ja sijoitetaan pötkö elmukelmuun tai folioon käärittynä pakastimen puolelle. Sieltä voi sitten ottaa voita palasen kerrallaan griliperunan täytteeksi tai vaikkapa pihvin päälle.

Uuniperunoita varten kannattaa yleensäkin varata reilusti täytettä. Monissa kahviloissa maustevoita annostellaan niihin niin kitsaasti, että lopulta sitä sitten päätyy lusikoimaan pelkkää perunaa.
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails