Lohta ja salaattia
Meikäläinen voisi syödä näin kesällä jatkuvasti kalaa. Päätin kokeilla kalanhimooni tätä RuokaPirkasta taannoin löytynyttä Välimeren lohi -ohjetta, ja hyvin maistui. Kaiken lisäksi ateria valmistui sen verran helposti, että tämän sävelsi kätevästi pystyyn ihan tavallisenakin arki-iltana. Lohen päälle vain limen mehua, pinjansiemeniä ja tomaatti-paprikatahnaa (tuo ohjeessa suositeltu Pirkka-tahna oli semmoista pestomaista kastiketahnaa, jota voi halutessaan tehdä vaikka itsekin). Tässä vähän yksityiskohtaisempi ohje:
Välimeren lohiAlkuperäisessä reseptissä lohta suositeltiin pantavaksi tarjolle jonkinlaisen parsasalaattiviritelmän kanssa. Minua sen sijaan kiinnosti askarrella salaattia retiiseistä, ja siksipä poimin Finfoodin sivuilta tämmöisen ohjeen:
1 kpl (n. 650 g) lohifileetä
1 rkl limetin mehua
3 rkl Pirkka Välimeren tahnaa (tomaatti-paprika)
n. 3/4 dl Pirkka-pinjansimeniä
Pane kirjolohifilee voideltuun uunivuokaan nahkapuoli alaspäin ja mausta filee limetin mehulla. Levitä päälle tomaatti-paprika-tahnaa ja ripottele pinnalle pinjansiemenet. Kypsennä 200 asteen uuninlämmössä noin 20 minuuttia.
Marinoitu kasvissalaattiKaveriksi vielä muutama uusi peruna, ja sitten vaan syömään!
1 nippu varhaisporkkanoita
0,5 nippua varhaissipulia
1 nippu retiisejä
1 rasia tuoreita herkkusieniä
Marinointiliemi:
0,5 dl öljyä
0,5 dl hunaja-omenaviinietikkaa
1 rkl hunajaa
10 tuoretta hienonnettua basilikanlehteä
muutama kierros mustapippuria myllystä
noin 0,5 tl aromisuolaa
Koristeeksi:
tuoreita basilikanlehtiä
Leikkaa porkkanat, sipulit, retiisit ja herkkusienet ohuiksi viipaleiksi. Kypsennä porkkanaviipaleita 1 minuutti mikrossa tai liedellä 2 minuuttia pienessä vesitilkassa.
Sekoita öljyn joukkoon kaikki muut marinadin aineet. Asettele kasvikset omiin ryhmiinsä vadille ja kaada päälle marinadi. Anna maustua kylmässä 1-2 tuntia. Koristele salaatti ennen tarjoilua tuoreilla basilikanlehdillä.
6 Comments:
Heh, juuri etsiskelin kiivaasti sopivaa piknikvihannessalaatin ohjetta, eli sellaista, joka ei muhjaannu mössöksi viettäessään jonkun tunnin kastikkeineen kylmälaukussa. Tämä tuli kuin tilauksesta, kiitos!
Lisäksi ajattelin kokeilla niitä tomaattisia eväsmuffinseja, joiden ohje löytyi niinikään mainiosta reseptiarkistostanne. Osaatteko muuten sanoa, miten paljon ennen tarjoilua ne voisi leipoa - muffinsit/muffinithan kun tapaavat olla tuoreina parhaimmillaan?
Järvenpään Puistoblues kutsuu :D...
Oi, kutsuisipa minuakin. :) Täältä pohjoisesta on niin turkasen pitkä matka noihin etelän kesärientoihin, ettei taida tulla tänä kesänä lähdettyä mihinkään (paitsi tietenkin näihin Oulun seudun omiin tapahtumiin).
Ne muffarit olivat tosiaan parhaimmillaan pian uunista tulonsa jälkeen, mutta maistuivat toki vielä seuraavanakin päivänä eväsrasiasta kaiveltuna. Nehän kyllä valmistuvat varsin kätevästi, joten kannattaa periaatteessa leipoa ne vasta vähän ennen tarjoilua, jos semmoinen mahdollisuus on.
Marien Sekasopassa on muuten leivoskeltu viime aikoina monenlaisia muffinsseja. Itse ajattelin kokeilla jollekin piknikille joko kinkku-ananas-aurajuusto- tai feta-oliivi-kinkkumuffareita. En vaan osaa päättää, kumpi olisi parempaa... ;)
Mutta teillä Oulussa on lyhyt matka Lappiin!
Pitääpä yrittää jättää leipominen lauantaiaamuun tai ainakin perjantai-iltaan (jolloin on tosin vaarana, että herkut hupenevat maistiaisiksi). Olen kyllä käynyt katsomassa nuo Marienkin muffiniohjeet ja kokenut samaa valinnan tuskaa ;).
Aivan totta! Lappiin hurahtaa täältä hetkessä, ja se jos jokin on tämmöisen Lappi-henkisen olennon kannalta keskeistä.
"On vastaus vain yksi: Lapin suvi.
Sit' aatellessa mieli apeutuu.
On lyhyt Lapin linnunlaulu, huvi
ja kukkain kukoistus ja riemu muu."
Nyt pitää nostaa hattua lisäkevihanneksista! Inhoan ylikypsiä porkkanoita yms! Niitä tosin saa lähestulkoon aina ravintolassa syödessä=(
Kuvasta näkyy, että ovat al dente! Hienoa=)
Älä vielä nosta. Olen nimittäin ihan onneton lisäkekasvisten keittäjä. :) Nuo porkkanat ovat osa sitä salaattia.
Lähetä kommentti
<< Home