perjantaina, kesäkuuta 30, 2006

Cola-broileri sekä herkulliset bataattitornit

Uusimmassa ruoka&viini-lehdessä oli sen verran vastustamattomia grillausohjeita, että meikäläinen villiintyi niistä ihan kokonaan. Kaikkein kiintoisimmaksi osoittautui tämä Coca-Colassa marinoitu broileri, jonka kanssa tarjoiltiin aivan uskomattoman meheviä bataattitorneja. Loistoresepti!

Tämä olisi pitänyt tehdä broilerin rintaleikkeistä (siis semmoisista, joissa on luu vielä tallella). Kaupan broileritiskistä ei osunut moista silmään (tai sitten en osannut vaan etsiä), ja niinpä teimme tämän rintafileestä:
Piri-piri-coca-colabroileri

4 maustamatonta broilerin rintaleikettä (luineen ja nahkoineen)
Marinadi:
2 rkl piri-piri-maustesekoitusta (esim. McCormick)
2 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 rkl Heinzin ketsuppia
1/2 dl Coca-Colaa
1 dl öljyä

Valmista marinadi sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Nosta rintaleikkeet marinadiin ja anna niiden maustua viileässä vähintään 4 tuntia. Ota rintaleikkeet huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen grillaamista. Pyyhi ylimääräinen marinadi pois ja grillaa leikkeitä noin 8 minuuttia molemmilta puolilta. Tarjoa bataattitornien kanssa.
Ja tässä sitten se torniohje. Savujuuston ja makeaksi grillattujen bataattiviipaleiden liitto on tosissaan kokeilemisen arvoinen:
Bataatti-savujuustotornit

1 bataatti
1 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
150 g Kippari-savujuustoa

Pese bataatti ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Sivele hieman öljyä viipaleille ja paista niiden pintaan kaunis väri grillissä. Mausta viipaleet suolalla ja pippurilla. Lado bataatit ja juustoviipaleet kerroksittain torniksi kaksinkertaisten foliopalojen (n. 15 x 15 cm) päälle ja nipistä kulmat nyyteiksi. Kypsennä grillissä noin 10 minuuttia.
Ja loppuun vielä pieni hoksautus: Mikäli intoa löytyy, niin tänään ennättää vielä osallistua pastanjauhajien kesäruokakilpailuun. Huomenna taitaa nimittäin olla jo heinäkuu. Herkullisia kilpailureseptejä onkin jo varsin mukavasti plakkarissa, joten Pastiksessa saattaa olla ensi viikolla luvassa vielä tavallista makoisampia ruokaohjeita.

8 Comments:

At 1/7/06 17:59, Anonymous Anonyymi said...

Moi=)
Pitää kommentoida, kun vihdoinkin osaan=O
Itse kittaan colaa litratolkulla päivittäin, mutta jostain syystä nuo "epätavalliset" yhdistelmät kuulostaa musta aina vähän liian erikoisilta, kuten suklaa ruoassa.... miltäs tuo sitten maistui? Määrä kyllä kuulostaa niin pieneltä colaa, että sillä tuskin on järin suurta vaikutusta.

Itse ostan aina vain rintaleikkeitä ja teen niistä itse fileet poistamalla luut ja nahkan, ehkäpä kauppias halusi kääriä rahat myymällä vain valmiita fileitä:::?

 
At 1/7/06 19:38, Blogger Rosmariini said...

Suklaa lihan kans ym. yhdistelmät arveluttavat minuakin, mutta tuommoista cola-broileria olen halunnut testata jo pitempään. Pitää kyllä testata vielä uudestaankin. Nyt broiskut jäivät nimittäin kokonaan noiden ihanien bataattitornien varjoon, mutta hyvää oli kyllä kanakin.

 
At 2/7/06 02:13, Blogger Pippurimylly said...

Kola toimi tuossa lähinnä happona marinadissa. Hyvin vähän (jos lainkaan?) siitä tarttui makua itse kanaan, kun määräkin oli noin pieni. Joihinkin bbq-kastikkeisiin olen nähnyt myös ohjeistetun kolaa. Niissä sen maku voi olla selvempikin, jos määrä on suurempi ja lientä keitetään kokoon.

 
At 2/7/06 22:14, Anonymous Anonyymi said...

Nami nami! Tämä oli tosi hyvää ja lintu75:lle tiedoksi; kola ei maistunut ollenkaan. 10-vuotias kolajuomien suurkuluttajammekaan ei edes tunnistanut sitä marinadin makuharmoniasta. Heinzin ketsupin hän kyllä tunnisti: äidin hyvä poika ;) Oululainen tv- ja radiokokki esitteli possunlihalle kolapohjaisen marinadiohjeen muutama vuosi sitten. Jostakin senkin, sanomalehdestä leikatun, rasvaisilla sormenjäljillä pilkutetun reseptin pitäisi löytyä... Ihan varmasti jossain se on!

 
At 2/7/06 22:33, Blogger Rosmariini said...

Apua, sinullako on se Makupalojen kuuluisa cola-ohje?! Toivottavasti löydät sen jostakin ja naputtelet sen sitten saman tien tännekin, jookosta joo? ;)

Ja pojalle kunniamaininta Heinzista!

 
At 5/7/06 20:30, Anonymous Anonyymi said...

Janne ja Timppahan ovat kola-marinoinnin lisäksi esitelleet myös corn flakes-leivityksen. :-) Poikain reseptejä on kai julkaistu jonkinnäköisenä painotuotteena, lieneekö siinä näitä mainittuja säätöjä dokumentoituna?

--bronx

 
At 6/7/06 12:01, Blogger Rosmariini said...

Corn flakes -leivitys, hmmnph. Kuulostaa ehkä himpun verran oudolta. :) Siinä voisi käydä vähän samalla tavoin kuin Baileysin kanssa - kuka kumma syö sitten ne loppumurot? Mysliä sen sijaan löytyy meiltäkin, joten ehkä lanseeraan mielettömän innovatiivisen myslileivityksen. Tai sitten en.

Netissä on myös jonkinlaista Makupalojen reseptiarkistoa, mutta en tuota cola-marinadia kyllä sieltä löytänyt. Tai sitten en osannut etsiä. Mutta pitääpä katsastaa, josko noita herrain julkaisemia keittokirjoja tulisi vastaan jossain.

Pekkalalta on kai ilmestynyt joku uusikin kimppagrillikirjaviritys tänä kesänä, mutta siinä mahtaa olla jo ihan uudenlaista sisältöä.

 
At 24/12/06 14:17, Anonymous Anonyymi said...

Ei pysty liian hapokasta :<

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails