lauantaina, joulukuuta 27, 2008

Lahjasaalis

Lahjat eivät ole omassa joulussani ollenkaan se tärkein juttu, mutta tokihan se mieltä lämmittää, kun kuusen alle kertyy edes muutama paketti. Siinä huomaa olleensa vuoden mittaan edes jokseenkin kilttinä (sen kun näkis).

Meillä ei ole ollut tähän asti yhtään emaloitua valurautapataa, mutta nyt keittiöömme kulkeutui Le Creusetin pata, joka on tomaatin muotoinen! Olen haaveillut tuommoisesta salaa (ja ihan julkisestikin) jo useampien vuosien ajan. Nyt en malta odottaa, että pääsisin kokkailemaan sillä (tuiki tomaattisia) pataruokia. Täydensin tänään tomaattimurskakokoelmiani ja yksi resepti on jo korvamerkattu, joten perästä kuuluu.

Yllä olevalle minihirvelle en keksinyt alkuun juuri minkäänlaista käyttötarkoitusta, mutta sehän on patavahti! (Luulin, että kyseessä on koriste-esine, joka ei kovin hyvin pysy jaloillaan.) Samassa paketissa oli jotain muutakin, mutta siitä joskus toiste lisää.

Teema-astiat ovat aina vaan niin vastustamattomia. Uudesta kuppikaksikosta voi hyvinkin tulla haastaja tähänastiselle suosikkikupilleni eli punaiselle hiutale-mukille.

Keittokirjaosastoa edusti tänä vuonna Umami - Japanilainen ruokakulttuuri. Sen pariin palataan takuulla vielä pariinkin otteeseen, vaikutti nimittäin kaikkinensa varsin kiinnostavalta.

Lisäksi saimme kasan kynttilöitä (joista olen luonnollisesti ehtinyt käryyttää jo muutaman), lautasliinoja sekä herkkukorin, joten mikäpä tässä on uuttavuotta odotellessa. Omista antamistani lahjoista voisin todeta, että saaristolaisleipä oli jälleen kerran suuri suksee (ohjettakin on jo pyydetty).

14 Comments:

At 28/12/08 01:05, Blogger -stjtr- said...

Haha! Hyö hokasivat. Hihi.

 
At 28/12/08 02:34, Blogger Pippurimylly said...

Joo, tuohon hommaan se on aivan oiva elukka!

 
At 28/12/08 09:07, Blogger Hyppysellinen said...

emaloitu rautapata on ihan ykkönen! sain omani (Sarpanevan) tänä vuonna ja kyllä on ollut paljon iloa! suosittelen esimerkiksi risottojen tekoon!

Umamin luin taannoin kirjastosta lainattuna, oikein mielenkiintoinen! voisinpa joskus ostaa sen omaksikin. jos vaikka joskus pääsisi vielä takaisin ihanaan Japaniin!

 
At 28/12/08 11:45, Blogger Rosmariini said...

Tuommoinen emalipata tuntuu kyllä liiankin hyvältä ollakseen totta, jos siinä oikeasti on saatu yhdistymään valuraudan hyvät ominaisuudet kätevyyteen & helppohoitoisuuteen. Kävinkin heti luuraamassa Sillä sipulista Sarpaneva-juttuja (ja kopioimassa talteen parhaat patareseptit;).

Ja tuosta Umamista nousee kyllä kieltämättä melkoinen Japanin-kuume (miksi ihmeessä sen maan pitää sijaita niin kaukana?).

 
At 28/12/08 11:49, Blogger Rosmariini said...

Niin ja kiitokset tietenkin Stjattarelle lahjasta. <3 Pistit meidät kyllä melkoiseen valehtelijoiden klubiin tuon hirven kanssa. :)

Sen toisen lahjan käyttötarkoituksen sentään tiesin saman tien, tai (köh) ainakin luulisin niin.

 
At 28/12/08 13:50, Anonymous Virpi said...

Meillekin toi joulupukki teemakupposia, talviaiheisia Muumi-teemaisia. On juuri mainion kokoinen meikäläisen kahvikuppimakuun tuo teemamuki, juurikin ryystin paahtoleipieni kostukkeeksi kaffet toisesta uudesta mukista :)

 
At 28/12/08 16:41, Blogger Rosmariini said...

Tuo mukien koko on tosiaan kahvinjuontiin tismalleen passeli. Teelle tarvitsen sitten kokoluokkaa suuremman mukin. Hmmm, pitäisiköhän pukata parhaista mukista joskus pientä kuppipostausta.

 
At 28/12/08 18:09, Blogger -stjtr- said...

Hankin itse itselleni punaisen taikamukin joululahjaksi ja sain vielä kaksi valkoista joulupukilta lisää. Vetoisuus 0,4 dl, täydellinen aamukahvimuki. Mutta minun aamukahviini kuuluukin 0.5 dl kuumaa maitoa ja siihen kahvia päälle kuppi täyteen. Ei tarvitse santsikuppia.

 
At 29/12/08 21:48, Anonymous Anonyymi said...

Iltaa Pastanjauhajille!

Tänne länsirannikolle pukinpussista putosi myös ihan kivoja lahjoja. Perinteeksi käynyttä Teemaa Muumi mukien muodossa, Joulumuki 2008, salaa haaveiltu viini karahvi ja toivottu Nigella Lawsonin Nigella Christmas kirja Englannin pukilta, KIITOS!
Mä olen myös jo monet joulut tehnyt Saaristolaisleipää pukinkonttiin herkkukorien täytteeksi. Lisäksi korien täytteeksi tein sinappia, punasipulihilloketta ja marinoituja pähkinöitä (niin kuin tuossa muutama postaus sitten kommentoin), lisäksi mukaan laitettiin viiniä, servettejä ja kynttilä. Tällaiset herkkukorit ovat oleet suosittuja ja luultavasti myös tykättyjäkin meidän piirissä!

Oikein hyvää ja maukasta uutta vuotta Ouluun!

terv, OUTI =)

 
At 29/12/08 21:49, Anonymous sarihoo said...

Patavahti on kyllä kätevä. Itsellä on Iittalalta Aalto-mallinen ja samanlaisia pistin joulupaketteihinkin menemään. Olin jo muutama vuosi sitten ollut niin kiltti, että pukki toi Sarpanevan padan. Siinä harmittaa, kun valkoinen emalipinta sisältä tummuu ikävästi. Sain siihen kuitenkin vinkin Iittalalta, että kannattaa puhdistaa aika ajoin ruokasoodalla (vettä ja ruokasoodaa siis sellaiseksi tahnaksi) Sillä lähtee ihan hämmentävän hyvin pata puhtaaksi.

 
At 30/12/08 16:53, Blogger Rosmariini said...

Stjtr: Taika tuntuu olevan nyt kova sana, itsekin ihmettelin niitä kippoja muutama viikko sitten yhdessä täkäläisessä kaupassa. Ja vetoisuutta näyttäisi riittävän vähän vaativammallekin.

Outi: Herkkukori on kyllä kovinkin toimiva lahja. Kuka kieltäytyisi viinistä, kynttilöistä ja hyvästä leivästä (en ainakaan minä!). :) Harmillista, että seuraavaan lahjasessioon on taas niin mahdottoman pitkä aika.

Sarihoo: Kiitos putsailuvinkistä, jos vaikka tulee tuo tummuminen itsellekin jossain vaiheessa ajankohtaiseksi. Ja tuolle patavahdille riittää kyllä käyttöä (enää ei tarvitse jättää kantta vinoon).

Pitäisi muuten alkaa keräillä hyväksi havaittuja keittiöniksejä yhteen kohtaan täällä blogissa.

 
At 30/12/08 22:51, Blogger Tusla said...

Ihania lahjoja! Umami on kerrassaan mainio kirja, tempaisee niin mukaansa tunnelmiin, vaikka en ole vielä edes Japaniin asti päässyt matkoillani.

Le Creusetin padat ovat mainioita. Itselläni on ihan niitä perusmalleja mutta sullehan tuo tomaattipata sopii paremmin kuin hyvin. :)

Laiskana emäntänä olen ostanut ihan kaupasta LC:n omaa padanpesuainetta, jolla on suurimmat sotkut lähtenyt pois. Mutta pieni patina padassa kuuluu toki asiaan. Ja onneksi sisus ei ole tässä padassa ihan puhtaan valkoinen.

Ihania pataruokareseptejänne siis odotellessa!

 
At 31/12/08 14:33, Blogger Rosmariini said...

Le Creusetin perusmallit olisivat kyllä tomaattipataan verrattuna kaikin puolin järkevämpiä ja käyttökelpoisempia, mutta tuo tomaattipata on kieltämättä muotonsa puolesta meikäläiselle ihan ehdoton. Etenkin tähän aikaan vuodesta, kun välttelen tuoreiden tomaattien ostamista parhaani mukaan.

 
At 15/1/09 00:45, Blogger ari said...

Minultakin löytyy Umami ja se vaikuttaa kyllä todella kiinnostavalta.

Hauska yksityiskohta on se maininta, että jos haluaa tehdä toiseen vaikutuksen vie toiselle itse tehdyn benton. Sympaattista.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails