tiistaina, joulukuuta 09, 2008

Poroa, lohta ja omenaa

Tässä viimein viikonlopun muonia, jotka onnistuimme säveltämään kokoon porosta, lohesta ja omenasta. Kylmäsavuporo sai kaverikseen viikunoita ja punaviinisiirappia, jonka päätin keitellä kasaan ihan omatoimisesti. Laitoin kattilaan desin verran punaviiniä ja saman verran sokeria ja annoin kiehua niin pitkään, että lopputuloksena oli sopivan siirappimainen rakenne.

Ilmeisesti pienempikin keittoaika olisi piisannut, sillä tuotokseni maistui aavistuksen verran kärähtäneelle sokerille (jotkut kuulemma lopettavat keittelyn jo ensimmäiseen pulpahdukseen). Ruoka itsessään oli harvinaisen helppotekoinen (reseptin otin kotikokista).

Katkaravuilla kruunattu pääruoka oli loppujen lopuksi ihan mahdottoman kesäinen, kun mukana oli sekä virkistävää sitruunaa että runsaasti silputtua tilliä (alimpana lymyää siis lohenpätkä, jota käytettiin pannulla ennen vuokaan laittamista). Kaverina oli keitettynä perunoita, joiden sekaan onnistuttiin niin ikään ujuttamaan pieni tillisatsi.

Saimme käsiimme kotimaisia omenoita, joten niistä tehtiin vihdoin ja viimein Nami-Namissa taannoin nähtyjä toffeeomenoita. Tässä voisi olla ainesta myös makoisaksi joulunajan jälkiruuaksi (kahden viikon päästä on jo jouluaaton aatto!):

8 Comments:

At 9/12/08 21:41, Blogger Merituuli said...

ihan järkyttävän hyvännäköinen alkupalalautanen. voi jestas! varmasti menee kokeiluun tuo makuyhdistelmä.

 
At 9/12/08 21:48, Blogger Rosmariini said...

Ja meikäläisellä menee ostoon punaviinisiirappi. :)

Mutta siis kylmäsavuporo vaikutti olevan oikein hyvä (jos kohta vähän suolaisehko) vaihtoehto parmankinkulle yms., mitä tuommoisissa yhteyksissä usein näkee käytettävän. Syöminen eteni vaan vähän turhan vauhdikkaasti, kun pääruoka painoi päälle (ruokalajien rytmittäminen = ikuinen ongelma).

 
At 10/12/08 08:30, Anonymous Nimetön said...

Komppaan Hyppysellistä! Tuota alkupalaa pitää kokeilla! Ja luulenpa, että myös tuo jälkkäri tekisi meilllä kauppansa :)

Meillä mentiin poronfile-karpalohillo-linjalla. Siitä linkkaamastasi Pioneer Womanin karpalosoosista tuli todella hyvää. Ainemäärät tuli kyllä arvottua ihan reiluilla ranneliikkeellä mutta tsägällä yhdistelmästä tuli makean kirpakan raikas, juuri sopiva yhdistelmä poron kanssa :) (tosin eipä se juurikaan hyytynyt, nestettä taisi olla aika reippaasti, mutta sattuuhan sitä... ;)

 
At 10/12/08 09:30, Blogger Rosmariini said...

Äh, pitikö tässä taas kaivella karpalot esiin ja ryhtyä hillon tekoon. Kuulostaa taas vaan niin makoisalta ajatukselta. Jos jotain kalkkunasysteemiä laittaisi lähipäivinä, niin sen kanssa vaikka.

 
At 11/12/08 14:52, Blogger Satsu said...

Alkupala näyttää oikein sopivalta mielikuvitukselliselta yhdistelmältä!

 
At 15/12/08 11:06, Anonymous Nimetön said...

Mun täytyy vielä testata näitä teidän esittelemiä poro-ohjeita. Kelpaisi nimittäin kehuskella ulkomaalaisille, jos osaisi oikeasti laittaa porosta jotain...

 
At 19/12/08 11:55, Blogger Aurinkotuuli said...

Ihanan jouluisna menyy!! Minäkin haaveilen, että joskus pääsisi (lue olisi varaa) laittamaan poroa. Ja noita omenoita tekisi kyllä mieli kokeilla.

Itse tässä pidin tytövereiden kanssa anti-pikkujoulut ja kokkailimme kaikkea kesäistä. Se oli kyllä hauskaa ja piristi tämän harmauden keskellä kummasti! Ehkä nyt jaksaa taas syödä pipareita ja juoda glögiä jouluna, kun on pitänyt hiukan taukoa välillä :).

 
At 19/12/08 18:43, Blogger Rosmariini said...

Just nyt tekeekin mieli syödä kaikkea epäjouluista. Tasan vuosi sitten postasimme setin aasialaisia pikkuannoksia. Vastaavanlainen satsi voisi olla paikallaan myös tulevana viikonloppuna.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails