tiistaina, marraskuuta 18, 2008

Suklaafestarit

Viime viikonloppuna Helsingissä järjestettiin suklaafestivaalit - ja sinnehän me tietenkin poikkesimme, kun kerran paikkakunnalla satuimme vierailemaan. Näin maakuntakaupungista tulevin silmin tuntuu uskomattomalta, että noinkin spesifinen aihe voi kerätä sellaisen kävijämäärän! Ainakin lauantaina alkuiltapäivästä koko lasipalatsi tuntui olevan reunojaan myöten täynnä suklaanmaistelijoita. Mahtuipa mukaan meille seuraa pitänyttä blogiväkeäkin.

Paikalla oli niin välittömin kaupallisin intressein saapuneita tahoja (pieniä ja vähän suurempia suklaapajoja ja -myymälöitä), vähän laajemman kaaren kautta kaupallista etuaan etsiviä (Belgian lähetystön kaupallinen edustusto) sekä muutamia edustajia, joiden käsittelyssä suklaa oli päätynyt muihinkin kuin perinteiseen syötävään muotoonsa (mm. kosmetiikka-alan yrityksiä).

En tiedä, satuimmeko vain saapumaan harvinaisen suosittuun aikaan, mutta väkeä oli todellakin niin paljon, että osastot saattoi varsin hyvin kiertää automaattiohjauksella: kun puikkasi jostain välistä yleisön sekaan, vellova väkijoukko vei vähitellen läpi näyttelytilojen. Joka osastolle vaikutti riittävän myös ihan yleisöksi asti suklaan valmistumista hämmästelevää tai sen maisteluun perehtyvää väkeä.

Selvästi pisimmät jonot keräsi kuitenkin Mövenpick. Ilmaiseksi jaetut, täyteläiset ja maukkaat jäätelöannokset saivat festivaaliväen jököttämään jonomuodostelmassa parhaimmillaan melko hyvän tovin. Myös espressomaistiaisia keitellyt Pauligin koju oli läpitunkemattoman väen pehmustama.

Kotiinviemisiksi hankimme Chjokon osastolta pussillisen pyöreitä täytekonvehteja sekä ylimmän kuvan rusettikääreisiin pakatut karpalo-valkosuklaa- ja chilisuklaalevyt Mayrasta.

Jos joku osastoilla kohdatuista suklaahenkilöistä ansaitsee erityismaininnan, se on ehdottomasti Chjokon pöydän takana konvehteja esitellyt ja pussitellut neito, joka myi takuulla ämpäritolkulla konvehteja epätavallisen reippaalla ja veikeällä puheenparrellaan ja hyvällä läsnäololla, josta suomalaisissa pesiväksi väitetty jäyhyys oli niin kaukana kuin vain voi. Itse konvehdit olivat toki hyviä nekin, erilaisilla nestemäisillä sisuksilla täytettyjä ja sokerilla ym. rouheilla päällystettyjä suklaakuulia.

16 Comments:

At 19/11/08 00:00, Blogger Chi said...

Olisin myös halunnut noille messuille! Karpalo-valkosuklaa ja chilisuklaa kuulostavat kyllä niin älyttömän hyviltä...

 
At 19/11/08 08:13, Blogger Rosmariini said...

Karpalo-valkosuklaan lisäksi saatavilla oli vastaavanlaista inkivääriversiota. Hyviä kumpainenkin.

 
At 19/11/08 09:26, Blogger Santeri Kyröhonka said...

Valitettavasti olin en itse päässsyt käymään tuolla. Kävittekö Van Houten Photogallery standillä?

 
At 19/11/08 10:10, Anonymous Anonyymi said...

Ai että, oli varmasti herkullisimmat festarit ikinä! Toivottavasti kyseiset festarit järjestetään ensi vuonna uudestaan. Silloin olisi kyllä erittäin hyvä syy suunnata kohti Helsinkiä!

 
At 19/11/08 16:28, Anonymous Anonyymi said...

Lieköhän messuilla ollut chjokon myymälääkin pyörittävä Laura? Erinomaisen ystävällistä palvelua ja persoonaa rohkeasti pelissä. Ja se suklaa on mielestäni suomen parasta.

 
At 19/11/08 20:36, Blogger Rosmariini said...

Santeri: Hiukan ehkä soittaa kelloa, mutta en ole aivan varma. (Olisiko siinä kojussa ollut semmoinen suklaapäällysteinen pikku-ukko?)

Masu: Suklaafestareiden kotisivuilta olin luuraavinani, että suosiota riitti ja että ensi vuonna on tarkoitus ottaa uusiksi. Suklaa kaikesta päätellen kiinnostaa ihmisiä. Muistaakseni vuosi sitten järjestetyssä ruokablogien suklaahaasteessakin oli ennätysmäärä osanottajia.

Anonyymi: Ajattelin poiketa seuraavalla Helsingin-reissulla tuolla Chjokossa (jos onnistun olemaan Kruununhaassa yötä). Toivon mukaan vastaanotto on varsinaisessa myymälässäkin yhtä mukava!

 
At 19/11/08 23:41, Blogger Aimo said...

Voih, tuonne olisi pitänyt päästä. Tai sitten ei ;)

 
At 20/11/08 01:05, Anonymous Linda said...

Huhujen mukaan ensi vuonna festarit olisivat isommalla messupaikalla. Itseä alkoi ahdistaa aika huimasti se väenpaljous ja tungos, en koskaan päässyt Amedein tiskille vaikka kolme kertaa yritin...

Ja Chjoko on kyllä yksi parhaista Suomessa. Pitää poiketa siellä joku kerta.

 
At 20/11/08 09:29, Blogger Rosmariini said...

Harmillista tosiaan, kun kaikkia kojuja ei päässyt väenpaljouden vuoksi lähestymään ollenkaan. Mukavan kuumaakin siellä tungoksessa oli, eli hieman isompi paikka olisi kyllä pop. Sijainti oli nyt kyllä mukavan keskeinen = ulkopaikkakuntalaisen kannalta plussaa.

 
At 20/11/08 13:11, Blogger Santeri Kyröhonka said...

Van Houten photogrphyn Juha tekee mielenkiintoisia kuvauksia, joissa malli on päällystetty Van Houten kaakaolla. http://www.vanhoutenphoto.net/

 
At 20/11/08 16:27, Blogger Välispiikki said...

Kiitokset festariseurasta! Seuraaviin suklaakarkeloihin pitää yrittää suoriutua täysissä ruumiinvoimissa eikä krapulaisena kuten tänä vuonna pääsi käymään :-)

 
At 20/11/08 19:03, Blogger Rosmariini said...

Santeri: Harmillisen monta kiintoisaa juttua jäi näköjään siinä tungoksessa havainnoimatta ja huomaamatta.

Välispiikki: Meikäläisen näkökulmasta sinä olit (Jaffa-pullosta huolimatta) yhtä reipas ja elinvoimainen niin kuin aina. :) Jospa tässä saataisiin jonkinlaista suklaamiittiä vielä joskus aikaiseksi.

 
At 23/11/08 20:05, Blogger aleksi said...

se chjokon myyjätär on kyllä piristävä.. ei saa kahviaan siellä ees rauhassa juoda kun se höpöttää.. ja lupas mennä naimisiinkin kerran mun kanssa :)

eikai petriS konvehdit jäänyt maistamatta? chjokon on ehkä ihan hyviä mutta noi on taivaallisia.

 
At 23/11/08 21:09, Blogger Rosmariini said...

Hohoo, häitä odotellessa. ;)

(Kääk: Mikä on petriS?)

 
At 24/11/08 14:31, Blogger aleksi said...

http://www.petris.fi/
tämä petri.. suomen suklaasuurlähettiläs :)

krullasta voi ostaa ja ottaa samalla herkkukakkua.

 
At 30/11/08 22:35, Blogger Pippurimylly said...

aleksi: ihan ilmiselvästi ja vedenpitävästi on kyse täsmälleen samasta Chjoko-mimmistä :)

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails