keskiviikkona, lokakuuta 19, 2011

Juustotakuu

Ruoka on hyvää, jos se on kääryle tai rulla. Tai täynnä juustoa niin kuin nämä Meksikolaisesta keittokirjasta peräisin olevat pihvit:
Täytetty perhosleike juusto-chilikastikkeen kera (4 hengelle)

4 tuoretta serranochiliä
115 g täysrasvaista tuorejuustoa
2 rkl tequila reposadoa
2 rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl kuivattua oreganoa
1/2 tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
vajaa 4 dl raastettua cheddarjuustoa
4 fileepihviä, joiden paksuus on vähintään 2,5 cm

Kuivapaahda chilit grillipannussa keskilämmöllä. Kääntele niitä usein, kunnes kuori kupruilee, mutta ei vielä ole palanut. Pane chilit vahvaan muovipussiin ja sulje pussin suu, niin höyry pysyy pussissa. Jätä odottamaan 20 minuutiksi.
Ota chilit pussista, halkaise ne ja kaiva siemenet ulos terävällä veitsellä. Leikkaa malto pitkiksi, kapeiksi suikaleiksi. Leikkaa sitten suikaleet lyhyemmiksi paloiksi.
Pane tuorejuusto pieneen, paksupohjaiseen kattilaan ja sekoita matalalla lämmöllä, kunnes se on sulanut. Lisää chilisuikaleet ja tequila ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi. Pidä kastike lämpimänä hyvin alhaisella lämmöllä.
Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista sipulia, valkosipulia ja oreganoa noin 5 minuuttia keskilämmöllä välillä sekoittaen, kunnes sipuli on ruskistunut. Mausta suolalla ja pippurilla.
Nosta pannu levyltä ja sekoita joukkoon juustoraaste, niin että se sulaa sipuliseokseen.
Leikkaa pihvit lähes halki, mutta ei ihan loppuun asti, niin että ne voidaan avata perhosensiipien tapaan. Kuumenna grilli kuumaksi.
Pane neljäsosa sipulitäytettä jokaisen pihvin toiselle puoliskolle ja käännä toinen puoli päälle. Grillaa pihvejä 3-5 minuuttia kummaltakin puolelta sen mukaan, minkälaisena haluat pihvisi. Tarjoa pihvit lämmitetyiltä lautasilta valitsemiesi kasvisten mukana. Kaada päälle juusto-chilikastiketta.
Kuvassa näyttäisi luuraavan samasta kirjasta peräisin olevia paistinperunoita (jopa meillä onkin herkuteltu). Niihinkin tuli chiliä.

(Ei kehdannut kirjoittaa peräkkäin kahta kurpitsajuttua, joten tämä kiilasi nyt oranssin ihanuuden edelle.)

7 Comments:

At 19/10/11 20:08, Blogger Merituuli said...

Mitä?! Ei maailmanparasmeksikolaisruokakirja?

 
At 19/10/11 20:15, Blogger Rosmariini said...

Whoooooot? Totta tosiaan.

Kieltäydyn kokkaamasta koskaan enää mitään muita kuin maailman parhaita reseptejä!

 
At 19/10/11 20:16, Blogger Rosmariini said...

(Onni ei suosinut maailman parhaissa kasvisresepteissä. :-/)

 
At 20/10/11 20:57, Blogger Campasimpukka said...

Minulla on pitkät piuhat välillä, tiedän! Ja olen ummikko monessa kohtaa vielä, mutta mikä takuu, mikä juustotakuu? Jos saa siis kysyä:))

 
At 21/10/11 08:51, Blogger Rosmariini said...

Että on takuuvarmasti juustoa mukana. :)

 
At 21/10/11 09:15, Blogger Campasimpukka said...

:)) Juustosta ei siis pulaa. Koitin sommitella juustotaskua, muttei sekään oikein sopinut. Kiitos rautalangasta, semmoista aina tarvitaan!

 
At 21/10/11 09:29, Blogger Rosmariini said...

Juustotasku, slurps!

 

Lähetä kommentti

<< Home


pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails