lauantaina, lokakuuta 08, 2011

Yrttijuomaa

Ruukkupuutarhassa sinnittelee vielä muutama sitkeä basilika, joita tulee käytettyä tietenkin enimmäkseen tomaattisissa yhteyksissä.

Vähän aikaa sitten löysin TasteSpottingista basilika-aiheisen drinkkireseptin, minkä seurauksena olin pian etsinyt netistä pari muutakin basilikaista drinkkiohjetta.

Ylemmässä kuvassa näkyy Basil Julep, mutta omaksi suosikikseni osoittautui alemman kuvan ginipohjainen basilikajuoma. Se oli ikään kuin GT:n ja mojiton risteytys:

Basilikadrinkki

4 cl giniä
3 cl limestä puristettua mehua
vajaa kourallinen basilikanlehtiä
2 tl sokeria

Sekoita ainekset keskenään. Koristele basilikalla.
Basilika ei tosin maistunut kummassakaan testijuomassa juuri ollenkaan. Ehkä se olisi pitänyt murjoa sekaan samaan tapaan kuin minttu mojitoon. Basilika voisi sopia aika hyvin myös Bloody Maryyn.

Omena-aiheisia ohjeita on myös tullut etsiskeltyä tällä viikolla tuolta samaisesta TasteSpottingista. Omenasta saisi aikaiseksi aika kuvauksellisen kakun, mutta itse voisin tehtailla ehkä mieluummin jonkinlaisen omenaleivän.

Ja jos nyt vielä oikein innostun linkkaamaan, niin mainitaan nyt vielä tomaatti-juustosalaatti, joka on saanut innoituksensa Rubikin kuutiosta. Täytyy tunnustaa, etten saanut ikinä kyseistä kuutiota ratkaistua, vaikka kovasti sitä lapsena yritinkin. Silloin en vielä tiennyt, ettei tilallinen hahmottaminen ole vahvimpia puoliani (aihetta on sivuttu täällä jauhannassa aiemminkin.)

17 Comments:

At 8/10/11 17:51, Blogger Virpi said...

Varmaan irtoais maut tosiaan paremmin jos niitä basilikan lehtiä vähän murjoisi. En oo kyllä koskaan kokeillut laittaa muuta kuin minttua drinksuihin :)

 
At 8/10/11 17:55, Blogger Rosmariini said...

Minttu on kyllä ykkönen, mutta se heitti veivinsä jo aikapäiviä sitten. Basilikaa ja persiljaa olisi vielä. Persiljamojito? :D

(Ja salviaa on myös. Se on yrteistä aina ylivoimaisesti sinnikkäin.)

 
At 8/10/11 18:24, Blogger Campasimpukka said...

Salvia on kyllä ihme tapaus, sille ei meinaa keksiä käyttöä ja se vaan rehottaa, kun muut jo voipuvat:)

 
At 8/10/11 18:32, Blogger Rosmariini said...

Totta. Salviaa saa vapaasti laiminlyödä ja aina se vaan jaksaa vihertää.

Pitääpä katsoa, mitä spotting ehdottaa salviasta... AIka monissa salviaohjeissa on mukana makkaraa!

 
At 8/10/11 18:57, Blogger Hannele said...

Me tehtiin kesällä mansikka-basilika-mojitoa. Hyvvää! Persiljamojitoa pitää kokeilla viimeistään ens kesänä.

 
At 8/10/11 19:11, Blogger Campasimpukka said...

Mites tilli,tuleeko liikaa kala mieleen? :))

 
At 8/10/11 19:34, Blogger Rosmariini said...

Hannele: Tässähän saatiin hyvä syy odottaa ensi kesää. :)

Camppis: Hehehee. Sopisikohan se johonkin sitruunaiseen yhdistelmään aika hyvin.
t. yx tillihullu

 
At 8/10/11 19:37, Blogger Rosmariini said...

Juomasekoituksista tulee muuten mieleen Mad Men. Ja siitä ennen kaikkea tietenkin Old Fashioned.

 
At 8/10/11 20:07, Blogger Campasimpukka said...

Nuo viimemainitut kuulostavat partavesiltä:)

 
At 8/10/11 21:38, Blogger Rosmariini said...

:D

 
At 8/10/11 21:51, Anonymous bronx said...

Salvian klassinen käyttökohde lienee kääryle extraordinaire eli saltimbocca alla Romana, also known as "ainoa salviaa sisältävä resepti joka tuli nyt mieleen".

--bronx

 
At 8/10/11 22:03, Blogger Rosmariini said...

Miksi kaikki ruoka ei voi olla kääryleruokaa? Etenkin semmoista, johon saisi upotettua salviaa. :)

Edellisestä italialaisesta illasta alkaa olla kohta viisi vuotta. Olisiko korkea aika ottaa uusiksi?

 
At 8/10/11 23:34, Blogger Kotiharmi said...

Voi että naurattaa tuo persiljamojitoajatus :)) Mutta jos bloody maryynkin tujautetaan yhtä sun toista lähinnä lihaan yhdistettävää, niin miksipä ei persiljaa mojitoon. Ja hei, tillinoksanhan voi tipauttaa vodkapulloon rapupileitä ennen! Yrteistä on moneksi.

 
At 9/10/11 13:05, Blogger Rosmariini said...

Hei! Been there, done that. Miten en tuota muistanutkaan? :)

 
At 9/10/11 21:45, Blogger Virpi said...

Harmi että ne omat tuoreet yrtit mahtaa itse kultakin kuukahtaa (ainakin ulkokasvatteiset) ennen pikkujouluja, muutenhan meillä ois kohta ties mitä yrttimausteisia drinkkejä tarjolla :D

 
At 13/10/11 18:13, Blogger Rosmariini said...

Hmmm. Ehkä parempi niin. :)

 
At 21/10/12 21:36, Blogger Sue said...

Eräässä kouvolalaisessa yökerhossa saa sellaisen drinkin tilattua, jossa on survottuja omenia, hieman karpalomehua, kirkasta ja myös tehosekoittimen läpi mennyttä basilikaa (ja jäitä, luonnollisesti). Saattaa siinä jotain muutakin olla, mutta en ole aivan varma. Voisitko koittaa tehdä jonkinlaisen oman versiosi siitä, vaikka et olisi kyseistä tuotosta ikinä maistanutkaan? Maku on raikas, mansikkainen ja basilikainen!

 

Lähetä kommentti

<< Home




Instagram

pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails