lauantaina, heinäkuuta 16, 2011

Mansikkajäätelö

Ihmiset ovat nyt niin innostuneita aidosta ja lisäaineettomasta ruuasta, että monet ovat ryhtyneet tekemään myös jäätelönsä itse. Petos lautasella -kirja oli saanut innoituksensa pistaasijäätelöstä, jonka väriaineena oli käytetty pistaasin sijasta pinaattia. Siihen verrattuna on huomattavasti hauskempaa käyttää jäätelöön vaikkapa tuoreita mansikoita.

Minä olen ostanut tänä kesänä jäätelöä kahteen otteeseen (tötterömakujen vaahtokarkkijäätelö oli oikein makoisaa), mutta lähinnä olemme syöneet itse tehtyjä sorbetteja.

Sain nimittäin keväällä synttärilahjaksi jäätelökoneen, ja sittemmin talouteemme rantautui myös Ben Cohenin ja Jerry Greenfieldin jäätelökirja Homemade Ice Cream & Dessert Book. Siitä testasimme mansikkajäätelön ohjetta, joka oli vähän turhan sokerinen meidän makuumme, mutta muuten kai aika kehityskelpoinen resepti:
Jäätelöpohja

2 suurta munaa
1,8 dl sokeria
4,8 dl kermaa
2,4 dl maitoa

Vatkaa munat kulhossa kuohkeiksi, noin 1-2 minuutin ajan. Vispaa sekaan sokeria, vähän kerrallaan, jatka sitten vispaamista niin pitkään, että ainekset ovat kunnolla sekoittuneet (eli noin minuutin verran). Kippaa sekaan kerma ja maito. Sekoita.

Mansikkajäätelö

puoli litraa tuoreita mansikoita, poista kannat ja viipaloi
0,8 dl sokeria
puolikkaan sitruunan mehu
jäätelöpohja

Yhdistä mansikat, sokeri ja sitruunanmehu kulhossa. Peitä ja pistä jääkaappiin vähintään tunniksi. Valmista jäätelöpohja. Muusaa mansikat tahnaksi ja sekoita pohjaan. Siirrä seos jäätelökoneeseen ja valmista jäätelö koneen ohjeen mukaan.

8 Comments:

At 16/7/11 22:09, Blogger Virpi said...

Jee, mansikkajäätelöohje! Ehkä koklaan seuraavaksi tätä, minäkin kun sain sen jäätelökoneen nyt kesällä vihdoin ja viimein synttärilahjaksi :)

 
At 16/7/11 22:15, Blogger Rosmariini said...

Oujee. Oululaisten ruokabloggaajien joukossa on tällä menolla ennen pitkää useampikin jäätelömestari.

Säätäisin tuota ohjetta siten, että laittaisin mansikkaa vähän enemmän ja sokeria vähän vähemmän. Jenkkireseptit ovat aina ihan yltiömakeita.

 
At 16/7/11 22:27, Blogger Virpi said...

Joo, jotenkin automaattisesti etenkin jenkkiohjeissa sitä säätää sokeria vähemmäksi (varsinkin kun on itse koittanut muutenkin vähentää sokerin holvaamista), kiitos vinkistä siis!

Mulla on vaan joku tosi basic-mallinen Krupsin jätskikone, ei oo niin hitech kuin se teidän kone käsittääkseni on. Mutta kerran oon ehtinyt jo testata sitä minttusuklaajädellä ja ihan kelvollista siitä tuli!

Pitkä matka jäätelömestariksi kuitenkin vielä.

 
At 16/7/11 22:33, Blogger Rosmariini said...

Joo, matkaa on vielä. Kaikkein kokenein ja menestynein jäätelömestari asuu jossain ihan muualla kuin täällä jauhantapajalla.

 
At 16/7/11 22:47, Blogger Rosmariini said...

(postaukseen tuli näköjään väärä allekirjoitus... meikäläisen tekstiähän se toki on)

 
At 17/7/11 02:18, Anonymous Anonyymi said...

Minkälaista jäätelökonetta operoitte?

 
At 17/7/11 07:42, Blogger Amalfin sitruuna said...

Onpa hauskaa, meilläkin tehtiin juuri eilen mansikkajäätelöä! Hyvää tuli. Siinä koneen surruutellessa mietimme, että olisipa kiva kokeilla jäätelöpohja maustettuna tilkalla kahvia ja ehkä kaakaota joukkoon. Muistan syöneeni joskus cappucino-jäätelöä kioskilla eikä maistunut ollenkaan karvaalta kahvilta vaan juuri sopivasti mokkaiselta.

 
At 17/7/11 09:31, Blogger Hannele said...

Petos lautasella on lukematta, mutta sen seuraajan Oikeaa ruokaa luin keväällä. Ug.

Mutta hei, kätevää, kun tämänhetkisellä jäätelömestarilla ja teillä j-pajalla ja nyt Virpilläkin on jätskikone niin tänne Kokki-Pottilaan ei sitä tartte hommata. Siis kai te otatte tilauksia vastaan? Tai tajoatte ovikellosoittajille jätskiä? Hih.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails