keskiviikkona, helmikuuta 09, 2011

Savustetun chilin tomaattikastike

Ostin vähän aikaa sitten tölkillisen chipotlechilejä, joita olen käyttänyt muun muassa kanapastaan sekä bataattimuusiin.

Savustettua säilykechiliä voisi käyttää lisäksi vaikka burritojen täytteeseen tai burgereihin (papupihvit voisivat olla aika herkullisia).

Minä yhdistin chipotlet tietenkin tomaattiin:
Lihapullat chipotlekastikkeessa (lähde: recipesecrets.net)

lihapullat:
800 g nauta-sikajauhelihaa
1/2 tl jauhettua juustokuminaa
2 hienonnettua valkosipulinkynttä
3 munaa
0,6 dl korppujauhoja
suolaa ja pippuria maun mukaan

kastike:
6 chipotlechiliä, esim. adobo-kastikkeessa
6 keskikokoista tomaattia (tai vastaava määrä tölkkitomaatteja)
2,4 dl kanalientä
2 valkosipulinkynttä
ripaus juustokuminaa
1 rkl kuivattua oreganoa
suolaa ja pippuria maun mukaan

Laita chilit, tomaatit, liemi, valkosipuli, juustokumina ja oregano kulhoon ja surauta esim. sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Kippaa pannulle ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. (Alkuperäinen ohje sisältää ihraa ja ihrassa paistamista, mutta minä jätin sen kohdan kokonaan väliin.)
Tee lihapullat: Sekoita ainekset kulhossa ja muotoile seos lihapulliksi. Paista pulliin pannulla ruskea pinta ja lisää ne sitten kastikkeen sekaan kypsymään. 25 minuutissa pitäisi tulla valmista (meillä pari reunalle jäänyttä lihapullaa jäi pikkuisen turhan punertaviksi, mutta muut olivat mukavan meheviä).

4 Comments:

At 9/2/11 23:59, Anonymous Anonyymi said...

Mistä ihmeestä löysit chipotleja?

 
At 10/2/11 00:25, Blogger Rosmariini said...

Chilikaupasta. Kurkkaa aiemman postauksen kommenttilaatikko.

 
At 10/2/11 14:26, Anonymous Anonyymi said...

Ostan aina chipotleja kun näen niitä Suomessa tai maailmalla. Ihan hetken aikaa niitä oli myynnissä Kampin K-Marketissa ja ostinkin varastoon useamman purkin. Nyt niitä ei taas ole siellä.

Yks parhaista jutuista mitä niistä voi tehdä on chipotle-majoneesi. Ihan älyttömän hyvää sandwicheissä, hampurilaisissa yms. amerikkalaisissa jutuissa. Ohjeita kyllä löytyy surffaamalla. Yleensä c-majoneesiin laitetaan hienonnettuja chipotleja, limettimehua ja pippuria. Kokeilkaa, pää hajoaa on niin hyvää.

Terv,
Mustekala

 
At 10/2/11 14:35, Blogger Rosmariini said...

Äh, nyt harmittaa, etten tilannut toistakin purkkia. :) Pitänee tehdä uusintatilaus lähiaikoina.

Noita erityischilituotteita on täälläkin K-kaupoissa (ainakin kittareissa), mutta lähinnä tarjolla on dippikastikkeita sun muita, joita teen mieluiten itse.

 

Lähetä kommentti

<< Home


pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails