perjantaina, helmikuuta 04, 2011

Kotitekoiset pinaattilätyt

Pinaattilätyistä tuli juttua täällä Pastanjauhannassa tämän viikon alussa, ja keskiviikkona lättyjä päästiin viimein paistamaan. Kokkaustilanne oli kaikin puolin poikkeuksellinen ja ehkä vähän jännittäväkin, mutta jotain saatiin sentään aikaiseksi.

Lättyjen kaveriksi tein sekä sitruuna- että kananmunatahnan, joista sitruuna oli suuri suosikkini:
Pinaattiletut

5 dl kevytmaitoa
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
150 g pakastepinaattia
½ tl suolaa
(paistamiseen voita tai öljyä)

Vispaa kananmunien rakenne rikki ja lisää sekaan maito. Lisää suola ja jauhot sekä sulatettu pinaatti. Sekoita tasaiseksi ja anna turvota ½ tuntia.
Paista pannulla voissa tai öljyssä lettusiksi. Tarjoile puolukkahillon sekä kananmuna/sitruunatahnan kanssa.

Sitruunatahna
½ prk ranskankermaa (meillä kermaviiliä)
½ - 1 sitruunan kuori

Raasta huolellisesti pestyn sitruunan kuori ja sekoita se ranskankerman joukkoon.

Kananmunatahna
½ prk ranskankermaa (meillä kermaviiliä)
2 kananmunaa
suolaa

Hienonna kananmuna ja sekoita suolan kanssa ranskankerman sekaan.

Ohjeet ovat siis peräisin Ruokailmiö-blogista.

12 Comments:

At 4/2/11 10:07, Blogger Pinkkis said...

Omnom, pinaattiletut vaan on hyviä :p Sitruunatahna onkin jännä lisuke näille, tarvitsee varmaan kokeilla joskus :D

 
At 4/2/11 11:17, Blogger Rosmariini said...

Joo, sitruunatahna muodosti puolukkahillon kanssa aika ovelan yhdistelmän.

 
At 4/2/11 11:52, Blogger Virpi said...

Tuota sitruunatahnaa täytyy jonkun kerran kokeilla kyllä, toimii varmaan muunkin kuin pinaattilättyjen kanssa?

 
At 4/2/11 13:38, Blogger sarihoo said...

Tää on meidän lasten ihan lemppariruokaa! En ole vain vielä löytänyt pikkulettupannua, mikä toimisi induktioliedellä. Ehkä pitäisi löytää jostain ihan perinteinen valurautalettupannu.

 
At 5/2/11 19:05, Blogger Maidolla, ei sokeria said...

Oooh tämä aiheuttikin akuutin pinaattilettuinnon... täytyyköhän painella vielä ruokakauppaan hakemaan pinaattia näin lauantai-illan ratoksi :D.

 
At 6/2/11 12:55, Blogger Italiansalaatti said...

Kiva että toitte reseptin esille, olinkin jo aivan unohtanut kotitekoiset pinaattiletut - hyvää kotiruokaa ja jälleen yksi tapa käyttää kaapista ulospursuilevat pinaatinlehdet!! :) Mutta sitruunatahnaa en ole ikinä kokeillut, kuulostaa jännältä lisältä, jota voisi varmaan soveltaa moneen muuhunkin reseptiin! Hauskaa sunnuntaipäivää! :)

 
At 6/2/11 19:55, Anonymous Iines said...

Herkullisen näköisiä lettuja! Näihin lisukeasioihin on pakko kommentoida; täällä Etelä-Pohjanmaalla on tapana kouluissa tarjota jauhelihakastiketta pinaattilettujen seurana, ja uskokaa tai älkää, on aivan mahdottoman herkullista ja koulujen suosikkiruokia. Täytynee kokeilla myös itsetehtyjen lettujen kera, lienee ainavain herkullisempaa.

 
At 7/2/11 10:00, Blogger Jenni said...

Meilläkin tehtiin pinaattilettuja viime viikolla! Poikaystävä ei ollut koskaan syönyt kotitekoisia pinaattilettuja, ja se olikin hänelle sitten aikamoinen kokemus. Hän tykkää kovasti kaupan letuista, ja oli kyllä jotenkin tosi surullista seurata alkuvaikeuksia kotitekoisten kanssa, kun eihän ne vaan samalta maistu. Mutta muutaman letun jälkeen tuomio oli onneksi kotitekoisten puolella.
En nyt siis halua sanoa, että kaikki valmisruoka olisi surkeaa, mutta tyhmää, että valmisruoat opettavat siihen, että joku ruoka maistuu aina tismalleen samalta ja niin kuuluukin olla.

 
At 7/2/11 11:35, Blogger Mikseriwatch said...

Lapset syö näitä hulluna.

 
At 7/2/11 23:38, Blogger Rosmariini said...

Kiitos kaikille lättyjutuista!

Se on kyllä jännä, kuinka kotitekoinen versio ei välttämättä meinaa maistua, jos on perin pohjin ehtinyt tottua tehdastekoiseen. Muistan, kuinka oudolta esim. itse puristettu appelsiinimehu maistui alkuun kaupan mehuun verrattuna! Olisi vissiin pitänyt hoksata lisätä pikkuisen happamuudensäätöaineita ja makeutusaineita mukaan. :)

 
At 11/2/11 14:13, Blogger Surinapuu said...

Hei! Olen aloitteleva ruokabloggaaja ja harras faninne. Uskaltaudun kommentoimaan plättyjä, sillä tein niitä koesatsin tänään, ja mahtavalta maistuivat (plätyt katosivat parempiin suihin ennenkuin ehdin tehdä kastikkeen)! Saanen linkittää reseptin omaan blogiini?

 
At 11/2/11 14:56, Blogger Rosmariini said...

Tervetuloa! Kiva, kun kommentoit.

Otin itsekin tuon ohjeen omin lupineni Ruokailmiöstä, joten ilman muuta siihen saa linkittää. :)

Meillä on ollut viime aikoina näköjään samat syömiset, kun teilläkin on harrastettu olutruokailua. Hirvikäristys maistuisi kyllä tämmöisenä pakkaspäivänä.

 

Lähetä kommentti

<< Home




Instagram

pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails