maanantaina, tammikuuta 31, 2011

Arvonnassa Viivin ja Wagnerin keittokirja

Kirja-arvonta on nyt suoritettu, ja arpaonni kohtasi Ruokailmiö-blogin Katjuzqaa. Katjuzqa kirjoitti ruokablogeista muun muassa näin:
"Tarkistelen aina reseptimahdollisuuksia netistä ja ruokablogit ovat siitä oivallisia, että joku on juuri oikeasti tehnyt sitä ruokaa. Kuvia on kiva katsella."

Minäkin innostuin katselemaan Ruokailmiön reseptimahdollisuuksia, ja katseeni kiinnittyi saman tien houkuttelevaan pinaattilättyjen ohjeeseen. Pinaattilättyjen kanssa on vähän sama juttu kuin kalapuikoilla: kun on niin tottunut ruokien einesversioihin, on vaikea edes hoksata, että niitä voi tehdä myös itse.

Ruokailmiöstä löytyy reseptien lisäksi myös muunlaisia kiinnostavia ruokakirjoituksia, esimerkiksi aiheesta kouluruoka, päivän lisäaineet sekä ennen kaikkea tietenkin Oulu.

En olekaan ehtinyt tehdä hetkeen uusia ruokablogilöytöjä. Te muuthan voisitte vaikka vihjaista omista löydöksistänne (tai uusista perustamistanne ruokablogeista) vaikka tämän postauksen kommenttilaatikkoon, niin tietäisin tulla lueskelemaan.

15 Comments:

At 31/1/11 13:19, Blogger restosoppaa said...

Pinaattiletut! Oonkin jo pitkään miettinyt, et pitäs niitä tehdä. Eineslettuja en muista ostaneeni koskaan mutta koulussa pinaattiletut oli suurta herkkua. AMK:n Fazer Amica ravintolassa sai niin hyviä, itsetehtyjä lättyjä. Pitääkin laittaa ohje johonkin jääkaapin oveen niin muistas niitä tehdäkkin :D

 
At 31/1/11 13:28, Blogger Rosmariini said...

Minä ostin opiskeluajan einesruokailijana kaupan valmiita pinaattilättyjä yhtenään. Ja olisikohan niitä ollut meilläkin opiskelijaruokalassa kananmunakastikkeen kanssa.

Mutta tällä viikolla on pakko päästä paistamaan pinaattilättyjä viimein itse. Pakastepinaatti ostoslistalle!

 
At 31/1/11 13:44, Blogger Paletti said...

Pinaattiletut on ihan ykköseines, mutta sen koulussa tarjoillun munakastikkeen ideaa en koskaan ymmärtänyt... omatekoiset lätyt ja puolukkasurvos sen sijaan kuulostaa ihan taivaalliselta!

Kun kerran pyydettiin, niin mainostanpa että blogipienokaisestani on ilmeisesti muodostumassa varsin ruokapainotteinen, vaikka siellä on muutakin. Seuraavaksi ajattelin raportoida Pastanjauhannan ohjeen pohjalta väsätystä simpukkapastasta, josta tuli vahingossa ihan hirmu hyvää! :-)

 
At 31/1/11 13:58, Blogger Rosmariini said...

Ihan parasta: Oranssia ruokaa!

Tessa Kirosin Apples for Jam -ruokakirjassa sapuskat on ryhmitelty nimenomaan väreittäin, mutta muualla en ole tainnut moiseen törmätä. Pakko päästä kurkistamaan saman tien, mitä oranssia ruokaa Kiros on kokannut.

Itse voisin perustaa vaikka ihan erillisen punaisen ruokablogin. Aineistoa kyllä riittäisi. :)

 
At 31/1/11 14:02, Blogger Rosmariini said...

Kurkistin:

Kurpitsapizzaa, porkkanapyreetä, mandariinihilloa, mangosorbettia... <3

 
At 31/1/11 14:35, Blogger Paletti said...

Tuo olikin mielenkiintoinen tieto, olen nimittäin (sattuneesta syystä) miettinytkin, onko väriteemaisia keittokirjoja olemassa. Täytyy koittaa etsiä Kirosin kirja tutkittavaksi!

 
At 1/2/11 14:23, Blogger Marja said...

Tässä linkki tutuntuttujen vähän erilaiseen ruokablogiin http://dailydiners.blogspot.com/. Blogi ei sisällä mitään pilkuntarkkoja ohjeita vaan lähinnä luettelon raaka-aineista. Sopii siis mainiosti soveltavalle kokkaajalle!

Toki minun omastakin blogista löytyy käsitöiden lisäksi ruokaa :).

 
At 1/2/11 14:55, Blogger Rosmariini said...

Ooh, kuinka taidokkaasti aseteltuja annoksia tuolla Dailydinersissä. Voi vain kadehtia.

Sopassa ja silmukoissa olen joskus tainnut piipahdellakin. Ainakin lohiohjeita muistan siellä ihailleeni. :)

 
At 3/2/11 17:24, Blogger Santeri said...

Vaikka blogini onkin perustettu jo viime vuoden huhtikuussa, niin vuoden vaihteessa tapahtuneen suunnanmuutoksen myötä kehtaan sen tässä esitellä uutena. Eli Sokrateen keittiössä kirjoittelen ruoasta, viinistä ja hyvästä elämästä. Käykää kurkkaamassa: http://sokrateenkeittiossa.blogspot.com/.

 
At 3/2/11 18:46, Blogger Rosmariini said...

Herkullista ruokajutustelua ja kuvia Sokrateen keittiöstä löytyykin. Nappasin heti kaksi tomaattista papuohjetta mukaani.

 
At 4/2/11 11:18, Blogger millimolli said...

Kun kerta pyydetään, mainostan itseäni http://my-blueberry-dream.blogspot.com/ ihan suoraviivaisesti!

Pinaattiletut pitää kyllä laittaa koetukseen sillä eineksiä en kyllä enää osta kun ne on aina niin nihkeitä.

 
At 6/2/11 17:55, Anonymous Taru said...

Jos nyt saa mainostaa oikein luvan kanssa, niin tässä on aivan uunituore ruokablogi http://sitruunaruoho.wordpress.com/

 
At 7/2/11 23:44, Blogger Rosmariini said...

Lisää lukemista, kiitokset! :) Mainostaminen on erittäinkin toivottavaa; sehän se vasta harmillista on, jos jokin hyvä ruokablogi jää huomaamatta kokonaan.

 
At 4/3/11 12:17, Blogger R ja S said...

Moikka,
Tässä tammikuussa aloittamamme ruoka ja viiniblogi. www.viiniajaruokaa.com
Käykäähän kurkkaamassa. :)

 
At 4/3/11 12:51, Blogger Rosmariini said...

Hienoa: Pariskuntablogit ovat tietenkin kaikkein parhaita ruokablogeja. ;)

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails