tiistaina, helmikuuta 01, 2011

Chipotlepasta

Juuri kun pääsin kertomasta, etten osta enää kamalasti mysteerisäilykkeitä, pitää heti ryhtyä tunnustamaan, että ostin ihan äskettäin adobokastikkeeseen pakattuja chipotlechilejä. Eli ilmeisesti siis savustettua punaista jalapeñoa tomaattikastikkeessa.

Päätin kuitenkin käyttää avatun chipotlepurkin saman tien loppuun, minkä seurauksena meillä on syöty viime päivinä vähän tulisempia ruokia (ja joinakin päivinä vähän liiankin tulisia, mikäli jauhantapajan kanssa-asukkaalta kysytään). Yhtenä päivänä ostin pitkästä aikaa broileria ja tein chipotlepastaa.

Tämän ohjeen kokkaaminen oli siinä mielessä tavallista haastavampaa, että alkuperäiset ainesosat oli ilmoitettu aika usein unsseissa. Siinä on meikäläisen kehnolle laskupäälle aika paljonkin ponnisteltavaa. Puoli unssia sinappia, hmmm. Jos se sitten on 14 grammaa, niin ei niin pientä määrää pysty meidän vaakallamme edes punnitsemaan. Joten olisiko se nyt sitten vaikka ruokalusikallinen.

Onneksi löysin lopulta taulukon, jonka avulla sain suurin piirtein katsastettua, paljonko mikäkin määrä unsseja on grammoina ja litroina. Mutta jos joku aikoo kokeilla tätä kotona, kannattaa ehkä ottaa suosiolla käyttöönsä alkuperäinen ohje:
Chipotlepasta

2 rkl oliiviöljyä
2 broilerin rintafilettä puolitettuna
oman mielen mukaisia mausteita kanalle
1,2 dl kermaa
0,9 dl chipotlekastiketta, ks. ohje alla
1/2 tl suolaa
1/2 tl jauhettua mustapippuria
250 g keitettyä pennepastaa
0,6 dl raastettua parmesaania
1 pieneksi kuutioitu tomaatti
0,6 dl hienonnettua sipulia
2,4 dl pakasteherneitä

Pirskottele oliiviöljy broilerin pinnalle. Mausta ja anna marinoitua 10 minuutin ajan. Kippaa sitten kana öljyineen kuumennetulle pannulle ja anna paistua kypsäksi (välillä käännellen). Ota kypsynyt broileri pannulta ja leikkele se sopiviin pastakastikepalasiin.
Lisää pannulle (keskilämmölle) sipulit, kerma, chipotlekastike, pakasteherneet, suola ja pippuri. Kun kerma alkaa kupluttaa, alenna lämpöä ja lisää sekaan paistetut broilerinpalat, keitetty pasta sekä raastettu parmesaani. Sekoita. Koristele valmis pasta tomaattikuutioilla sekä raasta päälle vielä ripaus parmesaania.

Chipotlekastike:
1,2 dl BBQ-kastiketta
1,2 dl rypsiöljyä
0,6 dl sitruunamehua
1 rkl dijonsinappia
4 rkl chipotletahnaa
kuivattuja chililastuja tai chilijauhetta (maun mukaan)
1/4 tl cayennepippuria
1/4 tl jauhettua mustapippuria

Sekoita ainekset ja pistä viileään paikkaan odottelemaan jatkokäyttöä.

6 Comments:

At 1/2/11 16:40, Blogger Virpi said...

Ah, nyt iski jonkun tulisehkon ruoan himo! Ja mä kun olin ajatellut syöväni jotain munakastyyppistä juttua iltapalaksi tänään.

P.S. Ootteko tekin 2 yötä Helkassa vloppuna? Kuulin, että muitakin pitkänmatkalaisia on, ja oletin heti että teistä ainakin on kyse :)

 
At 1/2/11 17:03, Blogger Rosmariini said...

Ollaan joo.

Pitäisi postata yksi tosissaan tulinen ohje joskus lähipäivinä. Siinä kukkakaali kohtaa chilin.

 
At 1/2/11 17:07, Anonymous Anonyymi said...

Moi!

Kiitoksia ihanasta blogista! Pakko tiedustella että mistä löysitte Chipotlea? Olemme asuneet Jenkeissä ja siellä tuli Chipotlea osteltua ihan vallan useasti. Sopii mainiosti mm itsetehtyyn barbeque kastikkeisiin jne. Pakko saada ASAP!

Mukavaa kevättä,
Sanna

 
At 1/2/11 17:16, Blogger Rosmariini said...

Chilikaupasta tilaamalla; olisikohan ollut tämä purnukka.

(Saimme kyseisestä kaupasta näytepaketin joskus pari vuotta sitten, mutta sittemmin olen maksanut kaikki tilaukset omalla rahalla.)

 
At 1/2/11 17:48, Anonymous Anonyymi said...

Chipotlea saa (tai ainakin viimeksi sai kun kävin; voinevat myös tilata) Helsingissä Behnford'sta http://www.behnfords.fi/. Kuten muutakin hyvää jos on ulkomailla esmes asunut ja joskus jotakin kaipaa :)

 
At 1/2/11 17:59, Blogger Rosmariini said...

Sinne saa näköjään myös ehdottaa tuotteita. Hmmm. Mitäkähän sitä maailmalta tänne kaipaisi...

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails