lauantaina, tammikuuta 15, 2011

Porkkanainen tsatsiki

Pitkästä aikaa laitan itse ruokaa lauantai-iltana. Luvassa on muun muassa mangochutneylla maustettuja lihapullia sekä hunajaisia munakoisoja.

Unohdin ostaa kaupasta kurkkua, joten tsatsikisuunnitelma sai suunniteltua porkkanaisemman muodon. Sehän toki sopiikin ajankohtaan kurkkua paremmin.

Ohjeen nappasin Lettupannulasta:
Porkkanatsatsiki

200g paksua, kreikkalaista jogurttia (esim. Total)
2 porkkanaa
pala valkosipulinkynttä
0,5 tl sitruunamehua
0,5 tl oliiviöljyä
0,5 tl kuivattua persiljaa
mustapippuria
suolaa

Jos käytät tavallista maustamatonta jogurttia, valuta jogurttia pari tuntia suodatinpaperilla vuoratussa siivilässä. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Purista raasteesta ylimääräinen vesi pois. Hienonna tai murskaa valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset kipossa, ja anna tsatsikin maustua vähintään vartin verran.

Mitä teidän muiden viikonloppukokkailuihin on kuulunut?

17 Comments:

At 15/1/11 17:38, Blogger Hannele said...

Kas, teilläkin unohdellaan :) Hauska sattuma.

 
At 15/1/11 18:02, Blogger Rosmariini said...

Piti käydä Kokeissa ja Poteissa kurkkaamassa unohduksen aihetta... sillä seurauksella, että alkoi tehdä mieli salmiakkia. Oujee. :)

 
At 15/1/11 18:22, Blogger Jaana said...

Kulinaarimurulassa kokeillaan, saako Farangin keittokirjan ohjeilla rapeasta possusta palmusokerikaramellilla yhtä hyvää kuin ravintolassa sekä mietitään, mistä päästä pitäisi aloitaa postaamattomien juttuaihioiden julkaisu. Ja täällä tuoksuu tähtianis :-)

 
At 15/1/11 18:32, Blogger Rosmariini said...

Täällä taas on aika juustokuminaiset tunnelmat.

Rapeaa possua ja vielä teikäläisen kokkaamana = ei voi olla kuin hyvvää.

 
At 15/1/11 19:38, Blogger Virpi said...

Ehätin jo bloggaamaan lauantai-illan ekan appeen:

http://peruspoperoa.blogspot.com/2011/01/mozzarellanyytit.html

Siis meillä syötiin tänään (itsekin pitkästä aikaa itse kokaten!) alkupaloiksi noita nyyttejä, pääruoaksi ihan peruspihviä ja fetasalaattia (simppeliä tämäkin; lollo rosso, jääsalaatti, tuorekurkku, keltainen paprika ja feta).

Jälkkäriks on vaniljapannacottaa, mutta en muistanut miten kauan sen pitää jähmettyä niin sitä odotellaan edelleen... hätäpäissäni välijälkkäriksi tarjosin paria juustoa ja paria eri tummaa suklaata pienet nöttöset sekä muutaman suolapähkinän :)

 
At 16/1/11 03:56, Blogger Rosmariini said...

Jälkiruokana meillä syötiin tietenkin yhtä Virpin tutuksi tekemää jälkiruokaa. :)

 
At 16/1/11 04:12, Blogger Anna said...

Hihii, mäkin meinasin tehdä tänään porkkanatsatsikia, kun kurkkua ei ollutkaan suunnitelmista poiketen käytössä! Mutta olin sitten laiska, kiireinen ja säästäväinen ja vedeltiin pika-naanleipien ja pikatofun kanssa eilistä maustekurkku-tartarkermaviilikastiketta... ei oikeen toiminut kyllä, mitä makuyhdistelmiin tulee :D Mutta mulla lauantai-ilta onkin usein töihin menoa eli ruokakin jotain nopeaa mitä nyt on.

 
At 16/1/11 04:34, Blogger Rosmariini said...

Eihän tuo nyt ihan kamalan hullulta kuulosta. Söisin! :) (Nimimerkillä Enkö ole ainoa, joka on vielä hereillä?)

 
At 16/1/11 10:47, Blogger Virpi said...

Kiva että se jälkiruoka on tullut jäädäkseen! :) Onhan se kyllä hyvää.

 
At 16/1/11 13:48, Blogger Uusano said...

Täällä syötiin perjantaina pakastimen aarteita (kaalikääryleitä, jotka olivat sinne unohtuneet, hämmästyttävän hyvin kestivät pakastamisen) ja edellispäivän poronkäristyksen loput. Sitten keitettiin poronluista lihalientä pakkaseen. Mukana oli sen verran lihaakin, että luista riipimällä sain ison keon kypsää lihaa, joka menee tänään perunasoselaatikkoon (ei kauhean gourmetia, mutta aina näppylämuussi on paikallaan!) Eilen paistettiin kaksi broileria, niitä kutsutaan tuttavallisesti tytöiksi. Tytöt kun oli syöty mahdollisimman tarkkaan, roippeet ja luut päätyivät taas pataan ja vuorossa oli kanaliemen keittely. Nyt on liemiä aika pitkäksi aikaa taas.

Lomat on vietetty ja arki alkaa huomenna perheen aikuisillakin. Pitäisi muistella miten sitä äkkiä tekaistaankin työvuorojen lomassa hyvää ja ravitsevaa ruokaa.

 
At 16/1/11 17:01, Blogger ylimuuli said...

Heiiii muzzucat! Mehän nähdään ens kuussa, jos olen oikein ymmärtänyt, viimeinkin! Tuokaa vesitorni mukananne, pian tavataan! <3 <3

 
At 16/1/11 17:14, Blogger Rosmariini said...

Virpi: Aina sitä jaksetaan kehua, ihan ylivetoa.

Uusano: Täälläkin on mennyt tämä päivä parin edellisen tähteillä. Mutta vieläkin olisi vähän nälkä, o-ou. :)

Ylimuuli: Jees, parin viikon päästä jo nähdään, jee! <3 Otetaan torni ilman muuta matkaamme, jos vaan onnistutaan saamaan se kiinni ennen lähtöä.

Muutakin pitää muistaa. Meikällä on kalenterissa helmikuun neljännelle päivälle kunnon mysteerimerkintä: "Helsinkiin: ristipääruuvari ja mittanauha mukaan."

 
At 16/1/11 17:23, Blogger ylimuuli said...

Meinaatteko te varastaa täältä jotain tornin tilalle? :-O Kuulostaa ihan Wallacen ja Gromitin seikkailulta!

 
At 16/1/11 17:32, Blogger Rosmariini said...

Tarkoituksena olisi jahdata siellä vähän fossiileita. Sekä käydä Manan majoilla.

 
At 16/1/11 20:39, Blogger Virpi said...

Jotenkin mä arvasin, että nuo merkinnät liittyy kätköilyyn :D

Ja jee, mäkin nään vihdoin ylimuulin! \o/

P.S. Sain VIHDOIN sen Rodos-postauksen aikaan. Löytyy nyt blogista.

 
At 16/1/11 20:51, Blogger Hyvässä seurassa said...

Täällä tehtiin blinejä sekä käytiin anoppilassa päivällisellä : )

 
At 16/1/11 21:17, Blogger Rosmariini said...

Blinit kyllä maistuisi itsellekin. Pitää kaivella tattarijauhot esiin jonain lähiviikonloppuna.

Jos tekisi vaikka vorschmackia kaveriksi...

 

Lähetä kommentti

<< Home


pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails