maanantaina, toukokuuta 18, 2009

Muutama hajahöpinä

Suunnittelin tehdä vappupiknikille sekä juusto- että hedelmäsalaattia, mutta ajatus kahdesta mukana raahattavasta salaattikulhosta sai minut lopulta yhdistämään ainekset yhteen ainoaan muovirasiaan. Mikä harvinainen neronleimaus!

Vastaavantyyppistä salaattia tein toissa viikonlopun illanistujaisiin sekä viime lauantain blogimiittiin. Salaisina ainesosina toimivat sinihomejuusto, emmentaltyyppinen kova juusto, saksanpähkinät, siemenet, viinirypäleet, hunajameloni, päärynä, punainen paprika sekä kahdenlainen vihreä salaatti. Seuraavat salaatit olen tosin suunnitellut laativani hieman lähempänä kasvaneesta tuoretavarasta (multapurkit pukkaavat jo monenlaista vihreää, ja itujakin hoksattiin panna tekeytymään pitkästä aikaa).

Ja sitten muihin aiheisiin:

*Toukokuun piknik-aiheiseen ruokahaasteeseen ehtii osallistua vielä tämän viikon ajan. Tähän saakka tullutta osanottajasatoa pääsee tutkailemaan kyseisen haastepostauksen kommenttilootasta.

*Piknikille voi lähteä vaikka helatorstaina, jonka aattoa pystyy puolestaan juhlistamaan menemällä Oulun Pikisaaressa sijaitsevaan SokeriJussin Kievariin. Samalla voi pelastaa Porkkanamafian keinoin palasen maailmaa.

*Uusimmassa Oulun Osuuspankin Horisontti -lehdessä oli artikkeli Pastanjauhannasta. Paljon kiitoksia jutun tehneelle Katille samoin kuin muillekin asianosaisille!

(Kuvassa viikonlopun tervaleipä. Salaatista otettu kuva löytyy vähän alempaa.)

8 Comments:

At 18/5/09 18:48, Blogger Virpi said...

Tervaleipä oli kyllä hyvää! Pitäisi muistaa käydä kauppahallissa asioimassa useamminkin. Aina kun siellä käy niin on mielissään kaikesta kivasta mitä siellä saa, mutta sinne on muka niin vaivalloista saada itsensä ostoksille.

 
At 18/5/09 18:59, Blogger Rosmariini said...

Siinä samaisessa tervaleipäkojussa (mikä lie se onkaan nimeltään - kuitenkin se, mistä saa mm. kainuulaisia leipäjuttuja) oli myynnissä myös saaristolaisleipää. Siis kun joku on joskus kysellyt, myydäänkö sitä lajia ollenkaan Oulussa.

 
At 19/5/09 21:05, Blogger Jams said...

Se on muuten jännä miten mukavasti juustot ja hedelmät tykkää toisistaan.

 
At 19/5/09 21:22, Blogger Rosmariini said...

Huomasin ällistyksekseni, että olen vuosi sittenkin harrastanut hedelmien ja juuston yhdistämistä vähän vastaavalla tavalla.

Ehkä tässä vaiheessa vuotta on vaan niin lopen kyllästynyt pehmenneisiin viime sadon vihanneksiin, että tekee mieli tarttua (ennen uuden sadon tuloa) värikkäisiin etelän hedelmiin.

 
At 19/5/09 22:41, Blogger Aurinkotuuli said...

OIjoi, näyttää ihanalta tuo leipä. Samoin kuolasin kateellisena edellistä postausta, kyllä harmittaa etten ollut paikalla!!

Ainoa lohdutus, on, että tänään tupsahti uunista aivan käsittämättömän hyvä tuotos (siitä tarkemmin jahka kerkiä postata) ja sain myös matkaruokapäiväkirjani vihdoin blogattua. (Itse asiassa nyt on kerääntynyt paljonkin postattavaa, saas nähdä koska sumaa kerkiää purkaa.)

Toivottavasti Helsinki-miitti tapahtuu piakkoin kesällä, sillä olen jo aivan täpinöissäni ja mietin mitä kivaa sinne kokkaisin :)!!

 
At 20/5/09 11:03, Blogger Rosmariini said...

Äh, nyt jää vaivaamaan tuo uunitettu muona!

Helsingin avoimella kutsulla järjestettävästä kesän ruokablogimiitistä ei ole kuulunut kyllä mitään. Johtuen tietenkin siitäkin, että olen itse ollut junailemassa tapahtuman kahtena edellisenä kesänä. :D Kääk. Jospa tänä vuonna tempaistaisiin jotain uutta. Esimerkiksi Tamperehan voisi olla aika eksoottinen?

Mullakin olisi blogattavaa jonoksi asti, mutta meiltä kaatui eilen nettiyhteys. Pitäisi saada se elvyteltyä viimeistään viikonloppuun mennessä, kun olisi ruokahaasteäänestykset sun muut tulossa.

 
At 23/5/09 11:27, Blogger Aurinkotuuli said...

Hauskaa, että sinua vaivasi mitä olin kokannut ja sitten olitte itse tehneet melkein samaa ruokaa ja vieläpä samana päivänä postanneet! :D

 
At 23/5/09 11:42, Blogger Rosmariini said...

Taidettiin sitten muodostaa viime viikon lauantaina telepaattiyhteys Keski-Suomen ja Perämeren rannikon välille. :D

Toivottavasti maanantainen koitoksesi muuten sujui suunnitelmien mukaan!

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails