maanantaina, toukokuuta 11, 2009

Viikon lehtikatsaus

Olin maaliskuun alussa sen verran matkakuumeinen, että ostin kirjakaupasta uusimman Food & Travel -lehden. Normaali ihminen olisi kenties selaillut vastaavassa tilanteessa matkaesitteitä, mutta minä en niistä yleensä suuremmin jaksa innostua. Enkä nytkään innostunut loppujen lopuksi kyseisen ruokalehden matkailujutuistakaan, mutta ruokaan liittyviä artikkeleita tutkailin sen sijaan hyvinkin kiinnostuneena.

Ruokaohjeita Food and Travelissa ei ollut kovinkaan paljon, mutta lehteen valikoidut reseptit vaikuttivat sitten sitäkin paremmilta. Maailman makuja esittelevässä Some like it hot -jutussa oli varsin houkutteleva vietnamilainen kanacurry. Muuten kai aika perinteistä wokkia, johon oli kuitenkin hoksattu laittaa katseenvangitsijaksi tähtianista. Ja minä olin tietenkin myyty. Sitäpä tehdään meillä jolloinkin.

Ohjeista pääsi jo kokeiluun appelsiinilla maustettu tomaatti-munakoisokeitto, joka osoittautui kuitenkin vuosisadan pettymykseksi. Olen aiemminkin tuskaillut sitä, kuinka vaikea kasviskeitoissa on saada makuja kohdalleen, ja tässä oli taas sitä samaa ongelmaa. Ja muutama muukin ongelma.

Kasviskeiton kasvikset kannattaa usein paahtaa tai tietenkin mieluummin savustaa, mikäli pyrkii maun kannalta parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen. Tässä tomaatit ja munakoisopalat paahdettiin, mutta lopputulos ei silti ollut erityisen maistuva. Makua ruokaan toi kyllä appelsiinista ja yrteistä valmistettu gremolata, mutta en minä halua syödä tomaattikeittoa, joka maistuu aivan appelsiinille. Ärh. Yritin epätoivoissani soseuttaakin keittoa, mutta sekään ei oikein auttanut.

Mutta kyllä tästä vielä noustaan. Tomaatista ja munakoisosta saisi takuulla mainion keiton, kunhan vähän miettisi ja kehittelisi.

Lehdessä oli myös mahdottoman maistuvan näköinen hazelnut meringue roulade (filled with mango and orange cream) eli mango-appelsiinikermarullaati. Sitä voisi joskus tehdä vaikka sopivasti valituille vieraille jälkiruuaksi, jos kohta kääretortut eivät perinteisesti olekaan vahvinta alaani.

(Bloggauksen ehdottomana etupuolena on tietenkin mahdollisuus tarttua erilaisiin asioihin ja ilmiöihin tarvittaessa hyvinkin nopeasti. Siitä syystä tämäkin postaus käsitteli niinkin ajantasaista aihetta kuin Food & Travelin helmi-maaliskuun numeroa.)

2 Comments:

At 11/5/09 22:17, Blogger Sitruunainen said...

Kuvan keitto ainakin näyttää todella hyvältä! Tuli vaan tässä mieleen että tietysti tomaatillakin on väliä (ja niiden määrällä). Talvikauden valjuista tomaateista en ole koskaan saanut mitään maistuvaa aikaan..

Minullekin keittoja keitellessä tulee aina tenkkapoo maustamisen kanssa. Lisätään hieman tätä - ja sitten vielä tätä.. Heh, äitini on lajissa ihan mestari: aloittaa 3 litran kattilasta, siirtyy 2 litraa suurempaan, josta soppa on vielä kertaalleen siirrettävä 10 litran kattilaan!

 
At 11/5/09 22:28, Blogger Rosmariini said...

Lehden keitto näytti niin ikään aivan mainion makoisalta. Ja tomaateissakin on ollut viime viikkoina vuodenaikaan nähden ällistyttävän paljon makua. Mutta ei vaan natsannut tällä kertaa, ei sitten niin millään.

Nyt voin sentään lohduttautua ajatuksella, ettei tätä tullut tehtyä sentään kymmenen litran kattilallista! Siinä sitä olisikin ollut lusikoimista. :D

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails