sunnuntaina, toukokuuta 17, 2009

Moppimiesten vastaisku

Eilen pidettiin Oulun ensimmäinen ruokablogimiitti, ja olipahan vaan mahtava ilta! Paikalle saapunut pieni pohjoissuomalainen edustajisto toi mukanaan niin hulvattoman tunnelman, etten edes muista, milloin olisin viimeksi nauranut yhtä paljon. Siinä se taas nähtiin, että kannattaa rohkaista mielensä ja tutustua uusiin ihmisiin. Ei se juuri ota, mutta antaa kyllä parhaimmillaan sitäkin enemmän.

Pata ja Kattila, Peruspöperöä, Vegemisiä ja Pastanjauhantaa (sekä paikalle haalittu kommenttilaatikon kuuma dj-sisäpiiri) ylpeänä esittää, otteita illan kattauksesta:

Alkujuomana tarjoiltiin karpalobellinit: kokoon keitettyä karpalomehua ja kuohuviiniä. Karpaloa oli vaan pakko saada tarjolle jossain muodossa. Niin kuin tietenkin tomaattiakin.

Vegemisien viehättävä Kaveri oli leiponut tuomisekseen aivan taivaallisen hyvää ruis-puolukkaleipää. Loistava leipävinkki juuri tähän hetkeen, kun yhden jos toisenkin pakastimesta saattaa vielä löytyä viimekesäistä puolukkaa. Soodalla kohotettava leipä myös valmistuu kuulemma helposti ja nopeasti (ja vuokaleivät ovat omienkin kokemusteni mukaan ällistyttävän helppoja siihen nähden, miten hyvältä ne sitten maistuvat). Suosittelen kokeilemaan!

Itse olin suunnitellut leipovani vanhan tutun saaristolaisleivän, mutta uusien makuelämysten toivossa kokeilin jotain uutta: Kauppahallista ostamaani tervaleipää. Leipien kanssa syötiin muun muassa violettileimaista emmentalia.

Peruspöperöjen Virpi puhkui energiaa neljän ihmisen edestä - ja toi mukanaan kassikaupalla syötävää ja juotavaa. Pekonilla, sienillä ja muilla herkuilla täytetyt tomaatit askarrettiin vasta paikan päällä, eikä tapahtuma tietenkään sujunut täysin ilman verenvuodatusta. Laastaroinnin jälkeen touhu jatkui entiseen tapaan (rampa kokkaa, muut katselee -periaatteella).

Ennakkoon laaditun fetatahnan ja perunasalaatin ohjeet sisältyvät Peruspöperölän perusteelliseen miittiselvitykseen.Grillaamisvaihe eteni sen verran vauhdikkaasti, ettei siinä ehtinyt juuri kuvia napsimaan. Ja nimenomaan illan kiinnostavimmasta ruokalajista kuva näyttäisi uupuvan kokonaan: Pääsimme nimittäin maistamaan vihdoin ja viimein seitania, joka marinoituna ja pihviksi muotoiltuna pääsi grilliimme paistumaan. Seitanin oli laatinut Vegemisien (eli ruokablogistanin PMMP:n) Nuori Nainen. Vähänkö ovela rakenne ja makukin oli marinoinnin ansiosta tosissaan maukas.

(Lisäys: Seitanpihvien kuva sekä ohje löytyy täältä.)

Sokerina pohjalla: Meidän taloudessamme nähtiin harvinaista herkkua, macaronseja ja täytekakkua, jonka välistä löytyi muun muassa lakritsaa. Jos itse järjestäisin kakkua vaativat juhlat, kääntyisin kyllä ilman muuta Padan ja Kattilan Patavahdin puoleen.

Kissaa ei kukaan hennonut syödä, mutta huomatkaa hieno hiiri:

(Lisäys: Ohjetta kakun Kick-lakutäytteeseen ja macaronseihin löytyy täältä ja täältä.)

Lopuksi yhdistettiin vielä muutamat mukavat asiat: hyvä seura, ruoka (sain tässä vaiheessa kiikutettua viimein tarjolle fetajuustolla ja oliiveilla höystetyt lammaspullani sekä omatekemän tsatsikin) ja EUROVIISUT (kauan eläköön Azerbaidzan!). Ja kuten arvata saattaa, taas naurettiin parhaimpia kommentteja mahat kippuralla.

Lihapullataikinasta tuli pikkuisen löysää, ja paistotuloskin oli pikkuisen muhkurainen (mutta mukavan mehevä):

Ja kuten kuvista näkyy, emme hakeutuneet kesäkurpitsan äärelle koko iltana. Kiitokset vielä kerran kaikille tulijoille ja tulemista suunnitelleille!

21 Comments:

At 17/5/09 21:20, Blogger Virpi said...

Kiitos vielä itsellenne kaikesta, etenkin kuvista! Kiva, että saatiin kuvallista todistusaineistoa illan herkuista.

Toivottavasti meikäläisen pursuileva persoona ja rönsyilevät jutut eivät käyneet liiaksi hermoille! Tämän suun kun avaa, niin sen saa hiljennettyä lähinnä siksi aikaa, kun se pureskelee ruokaa ;)

Ja olihan tämän vuoden viisut ihan avartava kokemus, kun Rosmiskin pääsi tuntemaan, miltä se tuntuu rakastua naiseen :D Azerbaidzanin viattoman kaunis pöksynainen kyllä valloitti yhden jos toisenkin sydämen olemuksellaan.

Lopuksi voi tosiaan todeta, että onneksi en joutunut hakeutumaan tälläkään kertaa kesäkurpitsan äärelle :)

Taksikuski muuten sanoi aamulla kun lähdin että "onpa kiva kun tähän aikaan alkaa olla jo selvinpäin olevia asiakkaita" (tohtoripromootion vuoksi vissiin niitä superpäihtyneitä oli ollut kyydissä niin paljon, ettei meikäläisen tila enää vaikuttanut humalaiselta, mitä lievästi kyllä ihmettelen...). Nukkumaan asti pääsin muuten puoli kuudelta.

 
At 17/5/09 21:29, Blogger Rosmariini said...

Ihanaahan se oli, kun koko ilta oli täynnä pulinaa ja pölpötystä. Suunvuoroa sai jonottaa kyllä välillä ihan tosissaan, mutta hyvä niin (kamalaa, jos kukaan ei olisi keksiny mitään sanottavaa koko iltana). :)

Meitsi siivosi vielä illan päätteeksi keittiön, eikä tänäänkään ole uuvututtanut ollenkaan. Omituista. Kai se on tämä kevät ja valo, kun taas riittää virtaa vähäisistä yöunista huolimatta.

Olihan se Norjan ruskeasilmäinen poikakin aika namu. En nyt osaa päättää, tykkäisinkö Azerbaidzanin naisesta ehkä kuitenkin pikkuisen enemmän. ;)

 
At 17/5/09 21:40, Blogger Pippurimylly said...

Kiitos vaan itsellesi! Ja persoonahan oli mitä mainioin! :)

 
At 17/5/09 21:43, Blogger Jael said...

Näyttääpä teillä olleeen mukava ruokamiitti.Ja mahtavat tarjottavat!

 
At 17/5/09 22:11, Blogger Virpi said...

No hyvä jos joskus toistekin vielä seura kelpaisi ettei ollut liian suuri shokki :)

Pippurimyllylle vielä kiitos tehokkaasta laastaroinnista, ei ole nimittäin vieläkään osoittanut mitään irtoamisen merkkejä vaikka on käyty suihkussa ja pesty useaan otteeseen jo kädet saippuallakin! Kohtalainen haava se taisi kuitenkin olla, kun hieman on välillä jomottanut tänään, kun veressä ei ole enää ollut alkoholipuudutusta.

 
At 17/5/09 22:22, Blogger Rosmariini said...

Yaelian: Oli kyllä niin mukavaa, että tuon muiston voimalla jaksaa taas vaikka monta arkisempaakin päivää.

Virpi: Seura ei pelkästään kelpaa, vaan on erityisen toivottavaa. <3 Mieluiten mahdollisimman suurina kerta-annoksina ja usein nautittuna.

 
At 17/5/09 23:03, Blogger Lilje said...

Hah, vieläkin nauratta tuo kesäkurpitsan äärelle hakeutuminen :D. Tosiaan aivan ihana ilta oli ja juttua piisasi niin kuin oltaisiin aina oltu tuttuja. Tätä lisää ja suurin annoksin kiitos! Ja kuvatkin oli jälleen vallan parhautta, kiitos Pippurimyllylle :)

 
At 17/5/09 23:32, Blogger Rosmariini said...

Eipä sitä äkkiseltään hoksaakaan, kuinka hauskoja ihmisiä tähänkin kaupunkiin kätkeytyy. Toivottavasti saadaan jatkossa enemmänkin samanhenkistä porukkaa paikalle (vaikka toki pienessäkin porukassa on puolensa).

Meille saa sitten vapaasti tuoda kakkuja vastaisuudessakin kuvattavaksi. ;)

 
At 18/5/09 08:42, Anonymous Anonyymi said...

Ja mää olen NIIN kade, että en päässyt paikalle! :(

 
At 18/5/09 10:41, Blogger Rosmariini said...

Mieluusti olisimme ottaneet tulijoita vastaan myös eteläisemmästä Suomesta, mutta tällä kertaa ei onnistanut. Suomi on harmillisen pitkä maa!

 
At 18/5/09 14:13, Blogger Nuori Nainen said...

Kiitos vielä kovasti viimeisestä! Oli mukavaa, hauskaa ja lämmintä. Ja kiitos kaikille seuran lisäksi tarjoiluista, oli niin maukasta ja hyvää.

Eilinen menikin kaikesta hauskanpidosta toipuessa, mutta sehän tarkoittaa, että täytyy ottaa uudestaan ;)

 
At 18/5/09 15:05, Blogger Iisa said...

Ohhoh! Täältäkin olisi Oululaista osaamista löytynyt, vaikkakin nuorta ja aloittelevaa sellaista. Nyt taisi mennä tilaisuus sivu suun, mutta ehkäpä tulevaisuudessa joukkoon uskaltautuisi, jos vain tällainen keltanokka mukaan huolitaan. :D
Mutta pointtini oli siis, että on se vaan mukava huomata että Oulussakin joskus tapahtuu. :>

 
At 18/5/09 17:33, Blogger Rosmariini said...

NN: Kiitos vielä kerran, kun saavuit miittiin ihanaksi ilopilleriksi!

Iisa: Toki huolitaan, että ilman muuta ensi kerralla mukaan vaan.

 
At 19/5/09 11:14, Blogger Martina said...

Voi miten mukava blogimiitti teillä kuuluu olleen. "Oi jospa oisin saanut olla mukana..", harmi vaan kun on tuo Oulu hippasen kaukana.. Vaikka toisaalta ei pikku matkustuksen pitäisi mikään este olla. :)

 
At 19/5/09 11:59, Blogger Rosmariini said...

Mukavaa, jos olisit ollut mukana!

Kaikki maa(ilma?)n ruokabloggaajat ovat aina tervetulleita meille kyläilemään (yöpymistilaakin löytyy ihan mukavasti) - joten jos joku jostain muualta innostuu tänne taas jolloinkin tulemaan, niin järjestämme mielellämme vaikka ihan mittatilausmiitin. Olisihan se hauska saada tänne aina silloin tällöin muutamia vierailevia tähtiä sieltä etelästäkin.

 
At 20/5/09 16:49, Blogger Kaveri said...

Kotiuduin vihdoin Helsingin-reissultani (joka siis alkoi miittiä seuraavana aamuna), joten yhdyn vasta nyt kiittäjien ja kehujien joukkoon. Kiitos teille ihanat Pastanjauhajat! Kuin myös muut paikallaolijat. Ruoka oli loistavaa ja seura - jos mahdollista - jopa parempaa. En tiennyt kykeneväni katsomaan Euroviisu-finaalia koskaan kokonaisuudessaan, mutta seurassanne kilpailu ja sosialisointi sen tiimoilta kävi vallan viihteestä. :) Pakko kiitellä myös ihanasta lempinimestä, jonka meille Vegemisille annoitte. Vallan punastuin, kun sen puhelimessa Nuorelta naiselta kuulin. Seuraavia miittejä odotellessa siis...

 
At 20/5/09 18:10, Blogger Rosmariini said...

Ilta oli kyllä niin mukava, että olen edelleen ihan fiiliksissäni. Hassua kyllä, että ruokahehkutukset jäävät kerrankin kaiken muun hehkutuksen jalkoihin, vaikka puolukkaleipäkin oli suorastaan superhyvää. Maun lisäksi myös rakenne oli siinä harvinaisen hyvin kohdallaan. En tiedä, oliko se sitten pellavansiementen ansiosta niin mukavaa pureskeltavaa.

Ja tuhat pistettä siitä, että sinnittelit euroviisut läpi niin urheasti (ja puolustit samalla ansiokkaasti myös Suomen ruutupaitaa;)!

 
At 23/5/09 11:15, Anonymous bronx said...

Hot damn! Vääntäkää vaan Zwilling J.A. Henckelsiä haavassa! Pikkuveljen uusimman kersan nimiäiset pääkaupunkiseudulla olivat ainoa asia, joka esti osallistumasta, joskin meininki oli sielläkin ns. tikissä. (vajaa 5 min. talossa oleskelun jälkeen olin nimitetty örs-de-örs -vastaavaksi).

Mainion näköistä settiä kyllä, toivottavasti pääsen ensi kerralla messiin.

--bronx

 
At 23/5/09 12:27, Blogger Rosmariini said...

Kaivele vaan kalenteristasi sopiva päivä, niin mennään vaikka piknikille jonkinlaisella kokoonpanolla joskus kesän mittaan. Kyllä tuleviin miitteihin tarvitaan ilman muuta yksi vähän kokeneempi örs-de-örs -vastaava. :)

 
At 2/6/09 20:20, Blogger Meri, Helsinki said...

Eiiiiiiii! Teillä on ollu hauskaa ilman mua!!!!! Mun eko ei KESTÄ vaan räjähtää silmille :-D Eikun siis ihanaa että taas on paljastettu blogien takaa uusia upeita persoonia <3 Se on parasta; yllättyä myönteisesti vaikka lähtökohtaisestikin odotukset on korkeat.

Joka tapauksessa möngin nyt kolooni nuolemaan haavojani ja palaan kun olen ehjännyt itseni ;-)

 
At 2/6/09 22:19, Blogger Rosmariini said...

No olishan meillä ollut vielä kiljoona kertaa kivempaa, jos teikäläinenkin olisi saatu rahdattua jollain konstilla paikalle. Vaikka olithan sää tavallaan paikalla noiden macaronsien muodossa (muulin henki leijaili keskuudessamme:D).

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails