tiistaina, toukokuuta 12, 2009

Tuliset huilut

Kuvassa viime lauantaina laatimamme kanahuilut kera kotitekoisen tomaattisalsan. Viikonlopun ruokavinkistä ja ohjesuosituksesta kiitokset (taas kerran) Geraniumille.
Kanahuilut

300 g viipaloitua broileria
1/2 dl juustoraastetta
3 rkl silputtuja säilöttyjä jalapenoja
12 maissitortillaa (1 pkt)
n. 1 dl öljyä paistamiseen
suolaa, pippuria ja paprikajauhetta

Salsa:
1 sipuli
4 tomaattia
1/2 dl silputtua tuoretta korianteria
1/2:n limen mehu
vähän suolaa

Salsa: Pilko sipuli ja tomaatti veitsellä pieneksi, silppua korianteri (myös varret), sekoita, mausta limen mehulla ja suolalla.

Huilut: ruskista broilerisuikaleet, mausta suolalla, pippurilla ja paprikajauheella. Lisää suikaleiden joukkoon silputut jalapenot ja juustoraaste. Ota noin pari ruokalusikallista täytettä, levitä se maissitortillalle ja kääri tortilla rullalle. Sulje hammastikulla. Kaada paistinpannulle (ei teflon, rasva kuumuu liikaa) noin 1 – 1,5 cm verran ruokaöljyä, kuumenna kuumaksi. Laita pannulle tortillarullia 3 kerrallaan paistumaan, käännä ja ota hammastikut pois. Paista kullankeltaisiksi. Tarjoile salsan kanssa.

Huomioita:
-maissitortilla on murenevaista (mistä syystä huilut kannattaa sommitella suoraan käärimisen jälkeen pannulle paistumaan)
-rapeaksi paahdettu maissitortilla maistuu aivan nacholta
-pystyn nykyään syömään aivan ongelmitta tuoretta korianteria
-...etenkin jos mukana on runsaasti tuoretta tomaattia
-miedoista asioista perinteisesti pitänyt aviomieheni pystyy syömään tätä nykyä ällistyttävän tulista ruokaa (ja yrittää innokkaasti saada kaikkia muitakin chilikäännynnäisiksi)

Lähipäivinä luvassa vähän toisenlaistakin tomaattisalsaa (parin viikon takaa).

***

Pssssst. Sähköpostimme on toiminut viime päivinä tavallista epäluotettavammin: Eli jos joku on (ilmoittanut olevansa) tulossa tämän viikon lauantaina Oulussa pidettävään blogimiittiin eikä ole saanut (tarpeeksi) aiheeseen liittyvää informaatiota, niin ottakaa yhteyttä.

6 Comments:

At 12/5/09 19:22, Anonymous Mimo said...

Nachot ovat friteerattuja maissitortillaviipaleita :) Opin tämän meksiko-ruokakurssilla...

 
At 12/5/09 20:43, Blogger Rosmariini said...

No ilmankos maissitortillat sitten (öljyssä paistettuina) nachoilta maistuivatkin. :)

 
At 13/5/09 10:38, Blogger Martina said...

Tämäpä näyttää hyvältä. Saako noita maissitortilloja mistä? Kaupasta vehnätortillojen vierestä? :) Kiinnostuin moisista lätyistä kovasti, sillä kun kerran nachot ovat hyviä, on tällaisten täytettyjen "jättinachojen" oltava ekstrahyviä!

 
At 13/5/09 10:57, Blogger Rosmariini said...

Nachot ovat kyllä kivoja, kun niiden kanssa pääsee syömään aina tomaattia jossain muodossa. Maissilättyjä saa ainakin Prismasta (mekin käytiin niitä sieltä varta vasten hakemassa).

 
At 16/6/10 18:51, Anonymous Anonyymi said...

Missä öljyssä paistoit?:)

 
At 16/6/10 21:12, Blogger Pippurimylly said...

Aivan tavallisessa rypsi- tai rapsiöljyssä paistettiin.

 

Lähetä kommentti

<< Home


pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails