sunnuntaina, marraskuuta 30, 2008

Kurkistus karkkipussiin

Tässä ovat meidän kumpaisenkin tänä viikonloppuna pussittamamme irtokarkit. Arvatkaa, kumpi on kumman kasa:


Ylimuuli Mukkelis haastoi meidät molemmat irtokarkkimeemiin, joten täältäpä pesee. Tehtävänanto menee jotakuinkin siten, että on esiteltävä vähintään viisi mieluisinta irtokarkkilaatua blogissaan. Tässä yhteispostauksemme, olkaa hyvät:

P: Minun kokoamani mellipussit tuppaavat olemaan yleissävyltään mustia ja kirpeitä. Keskeinen kauhontaperiaate on pyrkimys rakentaa jonkinlainen tasapaino salmiakkien ja kirpakoiden karkkien välille - ja vielä niin, että mukaan tulee muutama raikkaampi hedelmäpala ikäänkuin puhdistamaan ilmaa. Liiallinen hedelmäkarkkipitoisuus tekee pussista äitelän ja teennäisen, mutta muutama tarkoin valittu yksilö on omiaan katkaisemaan salmiakinlatkutuksen ketjun silloin, kun suutuntuma alkaa mataa liian syvissä ja tummissa vesissä.

Ikisuosikkejani ovat perinteiset, rehellisen tukevat salmiakit (merkkarit, merenneidot ym.) sekä kepeämmät liitulakut, vanhat autot, väyrysenpäät ja tervapirut. Myös kaikkinaiset kirpeäpintaiset mustat karkit ovat lähellä sydäntäni. Hedelmäpuolella mukana ovat tulleet ihan pikkupojasta lähtien värikkäät tutit. Paria dekadia nuorempana niitä oli kiva pujottaa sormeen ajan kanssa imeksittäviksi, kun niissä renksut kerran on, mutta nyttemmin tämä tapa on sentään jäänyt pois.

Suklaata syön hyvin mielelläni, mutta irtokarkkipussiin tulee siltä puolen poimittua oikeastaan vain punssinappeja. Nuorempana en voinut sietää tummaa suklaata oikeastaan ollenkaan, kun se oli muka niin kirpakkaa. Nyttemmin parhaat suklaan sävyt löytyvät juurikin siltä osastolta.

***
R: Tehtävänanto oli ilmeisesti meikäläiselle aivan liian haastava, koska kokoamastani karkkipussista puuttuivat suurimmat suosikkini: turkinpippurit ja Dracula-pastillit. Pussi on sen sijaan sisällöltään muuten aika tyypillinen tavalliseen tilanteeseen verrattuna. Panostan karkkeja valitessani paitsi karkkien makuun myös niiden ulkonäköön. Mukavaa, jos pussissa on muutakin väriä kuin mustaa. Loppujen lopuksi olen kuitenkin maisteluhetkellä tyytymätön oman pussini sisältöön ja päädyn pyydystämään Pippurimyllyn pussista semmoisia salmiakkeja, joiden sisällä on jotain jytyä jauhetta.

Osa valikoiduista karkeista (ruskeat ufot ja peikonmarjat) on mukana niihin liittyvien lapsuusmuistojen takia. Kapteeni Salmixeista tykkäsin niin ikään jo tenavana, samaten kuin liitulakuista. Mukana on myös joitakin käsittämättömiä kummallisuuksia, esimerkiksi omenalle maistuvat pikkuiset lakupötköt.

15 Comments:

At 1/12/08 09:36, Anonymous TiV said...

Tulen Pippurimyllyn pussille! :)
Hyvää joulukauden alkua!

 
At 1/12/08 09:57, Blogger Rosmariini said...

Sinne on perinteisesti ollut tunkua. :)

Tunnelmallista jouluvalmistelujen aikaa myös sinne TiVilään!

 
At 1/12/08 11:11, Blogger Satsu said...

Omista kokemuksista olisin päätellyt että salmiakki täyteinen pussi on Pippurimyllyn, vaikkakin punssinapit kyllä meinasivat harhauttaa. Itse tulisin Rosmariinin pussille :).

 
At 1/12/08 14:08, Blogger Katri said...

Hei mistä noita merenneitoja saa? Söin niitä ihan hullun lailla ala-asteella mutta en ole vuosiin törmännyt niihin. Nimim. Pakko saada :)

 
At 1/12/08 14:28, Blogger Rosmariini said...

Satsu, Hihii, tervetuloa. :) Nuo punssinapit jaksavat hämmästyttää minuakin joka kertaa yhä uudestaan.

Katri: Kuvien karkit ovat peräisin Makuunista, joten sieltä ainakin.

 
At 1/12/08 15:15, Anonymous Anonyymi said...

Hauska postaus!
olipas salmiakkivoittoiset pussit!
Mielenkiintoista on se, että joku tykkää siis ihan oikeasti niistä karkeista, jotka itse jättää karkkihyllylle :)

Tosin punssinapit ovat hyviä joten niitä voisin tulla popsimaan mutta muuten saatte nauttia ihan rauhassa nameistanne :)

 
At 1/12/08 22:26, Blogger Rosmariini said...

Kertokaa muuten ihmeessä, jos innostutte jatkamaan irtokarkkimeemiä omissa blogeissanne. Olisi hauska päästä tirkistelemään muidenkin pusseihin. (Blogittomat voivat laittaa nyt ihan vaan tätä varten oman blogin pystyyn.;)

Ehkäpä meidän pitäisi yhteispostailla useamminkin. Mukava vertailla mieltymyksiä ja katsoa, missä määrin niihin on vuosien mittaan tullut yhteneväisyyttä. Nyt yhdistävinä tekijöinä taisivat olla vanhat autot ja liitulakut!

 
At 2/12/08 07:18, Blogger ylimuuli said...

Mää tulisin molempien kasseille! ;-D Ja kylään. Ja aamiaiselle ja saunaan ja vesitornin kierrokselle ja singstarille jonka sain vihdoin itsellenikin lainaan, mutta eihän se tietenkään sama ole ilman teitä. <3

Karkki on jotenkin hauskaa, kun se saa sellai lapseks. Se on niin naivia eikä lainkaan vakavaa! Just yks päivä näin yhden liikemiehen metrossa, joka pisteli karkkipussista hiton pokkana ja alko naurattaa :-D Ja nopeesti pistelikin.

 
At 2/12/08 08:52, Blogger Rosmariini said...

Se on kyllä kieltämättä hassua, kun normipäivinä välttelee parhaansa mukaan eineksiä ja e-koodeja, ja sitten ihan vaan vastapainoksi saattaa videonvuokrausreissulla kasata itselleen hetken mielijohteesta pussillisen lisäaineita ja atsovärejä. :)

Järjestelin yhtenä päivänä keittokirjoja ja muistelin arvatenkin samalla, mikä kirja teikällä olikaan unikirjana tyynyn vieressä (niisk). Voi tuota mahdottoman pitkää välimatkaa!

 
At 2/12/08 20:23, Anonymous lilla my said...

Ja minä kun olen jouluun saakka herkkulakossa... :(

 
At 7/12/08 15:56, Anonymous syystuuli said...

Irtokarkit olivat namnam. Todellakin menneessä aikamuodossa. Juuri mainitsemasi liike. Keskellä päivää, koulumatkalla pienet pojat pysähtyivät ihailemaan irtiksiä. Kauhoivat pussiin. Liikaa. Kouraisivat käsin pussista. Maistoivat muutaman. Sylkäsivät pahat takaisin laariin. IIK! YÖK! Enkä enää koska ole ostanut irtokarkkeja.

Tämä tarina on tosi...

 
At 9/12/08 13:47, Blogger Rosmariini said...

Aika paljon hyvää oli siinä (muinaisessa) ajassa, kun irtokarkit ostettiin kiskan luukusta sormella osoittelemalla. Pussien kokokin pysyi huomattavasti kohtuullisempana.

 
At 19/12/08 11:56, Blogger Aurinkotuuli said...

Tämä on hauska haaste. Pitää osallistua joulun jälkeen, jahka karkkilakkomme on ohitse :)!

 
At 19/12/08 18:46, Blogger Rosmariini said...

Osallistu ihmeessä! (Ja toivottavasti mahdollisimman moni muukin. Näitä on niin kiva lueskella.)

 
At 3/11/12 19:40, Anonymous Anonyymi said...

Saaks noita pikkusia autoja vielä jostain?

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails