torstaina, joulukuuta 04, 2008

Karpaloporo

Minun pitäisi laatia parhaillaan ostoslistaa itsenäisyyspäivän ruokaostoksia varten, mutta mieleeni ei tule yhtään järkevää ideaa. Tarkoituksena oli toteuttaa pitkästä aikaa useamman ruokalajin ateria, mutta tällä menolla saatan hyvinkin päätyä purkkihernekeittoon ja päämäärättömään sohvalla lojumiseen.

Poron ja karpalokastikkeen yhdistelmä olisi aika hyvä, ellemme olisi tehneet sitä aika äskettäin. Karpalokastike on ollut viime aikoina nimittäin tosissaan pop. Tai ainakin itse olen törmännyt siihen joka paikassa. Se on kaikesta päätellen hyvinkin olennainen tarjottava sekä (viikko sitten vietetyllä) kiitospäivän aterialla että joidenkin maiden joulupöydässä.

(Kuvan ateriassa tarjolla oli poroa, karpaloa, perunamuusia ja porkkanaa.)

8 Comments:

At 5/12/08 17:19, Blogger Elena said...

Vielä pahempaa, kävin jo kaupassa enkä silti tiedä ruokalistasta. Vieraat asuvat suomessa mutta kaikki ei ole täällä syntyneitä.

Lampaanviulu on sulamassa ja juureskuutioita tulee myös. Mutta keitettyjä vai lohkoperunoita, ja jos keitettyjä niin mitä kastiketta.

Alkuun voisi olla joko sienikeittoa tai kylmäsavulohileipäsiä mutta voiko olla molempia ?

Jälkkäriksi karpaloita ja kermaa ja vaniljarahkaa, mutta tuleeko niistä kiisseli vai juustokakku.
Kiisseli olisi suomalaisempi, kermavaahtokökkäre sen päällä niin mummolaa; vaniljarahka sopii maultaan paremmin mutta onnistuukohan sen sujauttaminen kiisselikupin pohjalle kuin kerroskiisseliksi ?

Pohdiskelua. Pohdiskelua.

Ensi vuonna sitten hernekeittoa, jälkiuunileipää ja suomilenkkiä (ja raikas pakkassää).

 
At 5/12/08 17:43, Blogger rinsu said...

Mä olen ollut purkkikeittomoodissa jo pitkään, mikä näkyy postausten määrässä ja laadussa. Onneksi mies väsää jonkinlaista katkarapu-hedelmä-kuskus-salaattia paraikaa.

 
At 5/12/08 18:35, Blogger Rosmariini said...

Olihan tihkeä päivä. Aamulla herätyskellon soidessa olisin toivonut, että Suomen itsenäistymisestä olisi päätetty aikoinaan päivää aikaisemmin. Ja vielä iltapäivällä ostoslistalla oli pelkkää pekonia. :) Nyt on kuitenkin ostettu muutama siivu kylmäsavuporoa, lohta ja omenoita, jotka saavat huomenna luvan muuntua kiltisti jonkinlaiseksi ateriaksi.

Elena: Kylmäsavulohileiväthän voisi laittaa vaikka tarjolle hetkeä ennen lohikeittoa? (Tai itse voisin kyllä syödä niitä hyvin samanaikaisestikin.) Karpaloita vähän suunnittelin itsekin, karpalokiisseli voisikin olla aika hyvää!

Rinsu: Olenkin kaipaillut postauksiasi ja ihmetellyt, että mitä teille mahtaa kuulua. Mukava saada pientä elonmerkkiä!

 
At 6/12/08 11:39, Anonymous Virpi said...

Minä pääsin itsenäisyyspäivän ruokapulmista, koska matkasimme anoppilaan viikonlopuksi. Meillä on täällä tarjolla kuulemma jotain hirvenjauhenlihasta tehtyä, en tiedä vielä tarkemmin mitä. Ja illalla jähmetyn telkkarin ääreen popcornien ja suklaakonvehtien kanssa tuijottamaan pukuloistoa tai pukukauhua, miten vaan, linnanjuhlissa. Ihan hyvä tapa viettää itsenäisyyspäivää tämäkin :)
Viime vuonna muistan tehneeni lihapiirakoita itse. Ei kovin hohdokasta juhlaruokaa, mutta tulipahan kokeiltua sitäkin.

 
At 6/12/08 12:45, Blogger Rosmariini said...

Leppoisaa itsenäisyyspäivää anoppilaan! Istahtaisinpa itsekin mielelläni pöytään, jossa olisi jotain (ihan mitä tahansa) hirvenjauhelihasta tehtyä. Ja onhan omatekoisissa lihapiirakoissakin aikamoista hohdokkuutta. Minulla on ollut lihapiirakkaohje jemmassa jo sen verran pitkään, että pitäisi viimein siirtyä toteutuksen puolelle.

 
At 7/12/08 18:49, Anonymous Virpi said...

Hirvenjauhenliha muuntautui anopin keittiössä pulliksi, joita tarjoiltiin perunamuussin kanssa, jossa ei oltu voita säästelty. Ei kevytruokaa mutta hyvää oli! Kotiinviemisiksikin saatiin vielä hirveä, joten onpahan taas pakastimessa herkkuaterian raaka-ainetta odottamassa kokkausta.

 
At 8/12/08 10:18, Blogger Chi said...

Karpalokastike kuulostaa ihanalta. Voisin kuvitella, että se sopisi hyvin esimerkiksi maksaruokien kanssa..?

 
At 8/12/08 10:52, Blogger Rosmariini said...

Virpi: Kiitokset jatkokertomuksen toisesta osasta. Sinun kommenttisi ovat kyllä aina mukavaa luettavaa, tykkään tarinallisuudesta. Tarkoituksena oli blogata omatkin itsenäisyyssapuskat heti tuoreeltaan, mutta en eilen jaksanut notkua koneella juuri ollenkaan. Ihania nämä hämärät joulukuun viikonloput, voi rentoilla rauhassa ja olla tekemättä mitään, jos siltä tuntuu.

Chi: Ääks, mieleni on tehnyt maksaa jo vaikka miten pitkään. Ja karpalo on ykkösmarja. Olisipa tosiaan jännä nähdä, miten ne toimisivat yhdessä.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails