maanantaina, lokakuuta 06, 2008

Luumua ja omppua

Me tuskin olemme ainoita, joiden hedelmävadit ovat viime viikkoina täyttyneet kotimaisista omenoista ja luumuista. (Meillä ei tosin omasta takaa kasva kumpaakaan, jos kohta oma luumupuu on ikiaikainen haaveeni. Eteläisemmässä asuinpaikassa olisi puolensa.)

Vaikka suuri osa syksyn hedelmistä tulee tietenkin vedettyä ihan vaan paljaaltaan, joskus saattaa jäädä pari pehmenevää yksilöä kulhon pohjalle. Semmoisista voi tehdä sitten ruokaa: Vaikka tuoreilla luumuilla täytettyä possua ja omenakastiketta, joilla Pippurimylly päivänä muutamana ilahdutti väsähtänyttä vaimoaan. Maukasta ja mehevää, suosittelen.

Viikko sitten kävimme oululaisessa Mezzossa syömässä. Siellä valikoin jälkiruokalistalta syötäväkseni luumupaistosta, joka oli myös oikein hyvää. Taikinakannen alla kypsyteltyjä kokonaisia luumuja tarjoiltuna vaniljajäätelön kanssa.

Omenaisten jälkiruokien ystäviä kehottaisin puolestani kurkkaamaan Nami-Namin taannoista toffeeomena-postausta.

2 Comments:

At 7/10/08 15:00, Anonymous Virpi said...

Millainen kuva teille jäi tuosta Mezzosta muuten? Itsellä on vieläkin se testaamatta, joten kommentteja ois kiva kuulla :)

 
At 7/10/08 18:47, Blogger Rosmariini said...

Ihan mukava kuva, ollaan käyty siellä muutamaankin otteeseen. Itse valikoin nyt viime kerralla vaan vähän mauttomammat muonat, mutta Pippurimyllyn tilaama tomaattipohjainen kalapata oli suorastaan taivaallista (onneksi pääsin vähän osingoille). Ja se luumupaistos maistui tosiaan myös.

Kaksin istuttavat pöydät ovat paikassa vaan omaan makuuni vähän turhan lähellä toisiaan. Kuulee tahtomattaankin muiden keskusteluja, vaikka yrittäisi kuinka sinnikkäästi keskittyä omiin juttuihinsa. :)

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails