sunnuntaina, syyskuuta 14, 2008

Miittimuonaa: valkosipulileivät

Oma panoksemme viikon takaiseen blogitapaamiseen ei ollut muihin verrattuna kovinkaan kummoinen (käytössämme ei ollut keittiötä ynnä muita koottuja selityksiä), mutta pannaan siitä huolimatta jakeluun pikapikaa laatimiemme valkosipulipatonkien ohjeistusta. Kampin keskuksessa sijaitseva juhlapaikka oli kerrassaan hulppea ja sieltä löytyi myös grilli, jota tietenkin oli pakko päästä myös käyttämään.

Ihan hyviä nämä valkosipulivoilla sivellyt patonginpalat olivat, etenkin juuri grillistä tulleina. Päälle oli tarkoitus kauhoa raikastukseksi tomaattisalsaa, mutta unohdin sitten itsekin siinä tohinassa koko yhdistelmäidean. Ohje on otettu kirjasta nimeltään Kaikki grillauksesta:
Valkosipuli-persilja-juustoleipä

1 hoikka ranskanleipä tai tukeva patonki (pituus 50–60 cm)
175 g huoneenlämpöistä suolatonta voita
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
4 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa
½ tl rouhittua mustapippuria
4 rkl vastaraastettua parmesaanijuustoa

1. Valmista grilli kolmen lämpövyöhykkeen suoraa grillausta varten ja lämmitä kuumin vyöhyke keskilämpöiseksi.
2. Leikkaa leipä vinosti pitkittäin vajaiden 1½ cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Lado leipäviipaleet tarjottimelle tai uunipellille, jotta kuljetus grillille käy vaivattomasti.
3. Pane voi keskikokoiseen kulhoon ja hiero se vaahdoksi vispilällä tai puukauhalla. Lisää joukkoon valkosipuli, persilja, mustapippuri, parmesaaniraaste ja vatkaa, kunnes voi on kuohkeaa. Voit valmistaa maustevoin myös sähkövatkaimella tai monitoimikoneessa. Levitä valkosipulivoita leipäviipaleiden molemmille puolille lastalla tai pullasiveltimellä.
4. Kun grilli on valmis, nosta voidellut leipäviipaleet kuumalle ritilälle ja grillaa niitä molemmin puolin 1–3 minuuttia eli kunnes molemmat puolet ovat kullanruskeita. Älä irrota katsettasi grillistä hetkeksikään, sillä leipä palaa helposti. Jos leivät alkavat palaa, siirrä ne grillauspihdeillä vähemmän kuumaan kohtaan grillissä. Nosta leivät vadille ja tarjoa heti.

Muiden tuomista muonista äänestimme jauhantaperheemme yksimieliseksi suosikiksi Kurpitsamoskan Marin mahtavan maukkaat hernepiirakat, ja niitä teemmekin tässä lähiaikoina (ohjelaput ovat vielä onneksi tallella). Illan hupaisimpia ohjelmanumeroita oli muutenkin nähdä lihansyöjämiesten intoilevan tarjolla olleista kasvissapuskoista. Niin kuin nyt vaikka Satujattaren tofucurrysta.

5 Comments:

At 14/9/08 22:43, Anonymous Nimetön said...

Hei nuoKIN olivat todella hyviä! Ja oli parasta nähdä teitä - en huomannutkaan sanoa sitä jo noissa aiemmissa kommenttiketjuissa. Seuraavaa kertaa odotellessa :)

 
At 15/9/08 00:12, Blogger Rosmariini said...

Oli kyllä ykköstä tutustua. Jospa tässä saataisiin pikkujouluaikaan jonkinlainen yhteistonttujuhla aikaiseksi. Niin ja meilläkin saa (ja pitää!) tulla käymään, jos sattuu näillä kulmilla joskus liikkumaan.

 
At 18/9/08 13:10, Anonymous Nimetön said...

oliko juhlapaikka siis jonkun koti vai jokin vuokrattava tila?

 
At 18/9/08 13:26, Anonymous Nimetön said...

Hih, olenko ainut joka bongasi hieman oudon ainesmäärän?

1 hoikka ranskanleipä tai tukeva patonki (pituus 50–60 m)

:D Tuo on jo haastavempi löytää kaupasta (tai täräyttää itse).

 
At 18/9/08 19:53, Blogger Rosmariini said...

Lurkki: Ei itse asiassa kumpaakaan vaan jonkun työpaikka (jossain alemmassa kommenttikentässä oli siitä puhetta).

Elina: Voin mitoituskin oli kyllä sen verran yläkanttiin (sitä ei mennyt läheskään niin paljon kuin käskettiin), että tiedä vaikka patonginkin olisi pitänyt olla muutamaa metriä pitkulaisempi. :)

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails