lauantaina, syyskuuta 13, 2008

Rosmariinin reissurapo

Helsingissä oli suorastaan harvinaisen hauskaa. Olen tehnyt viime aikoina ihan liikaa töitä, mille vastapainoksi päätin ryhtyä nyt yltiösosiaaliseksi. Ruokabloggaajien miitissä ihastuin tietenkin (tavoilleni uskollisesti) päätä pahkaa sekä kaikkiin paikalle olleisiin ihmisiin että heidän mukanaan tuomiinsa murkinoihin. Mahtavan paljon aivan uusia makuja! Muutoin nautin sekä uudempien tuttavuuksien että ikivanhojen ystävien seurasta ja tapasin tietenkin pariin otteeseen myös maailman parasta isosiskoa.

Yhtenä iltana pääsimme kyläilemään paikallisen alkuasukkaan kotiin maistelemaan pohjoisen Euroopan parasta bouillabaissea ja ihanan valkosipulista aiolia. Kyllä kelpasi pitää sadetta, kun tarjolla oli myös lehtileipää, juustoja ja tummaa suklaata. Tietääpä minne ängetä vastaisuudessakin vieraisille. (Hauskaa oli päästä näkemään myös netistä tuttu blogikeittiö.)

Ravintolakokemuksiakin ehti luonnollisesti karttua jonkin verran. Yhdessä paikassa oli älyhyvää kukkakaalikeittoa ja toisessa kerrassaan herkullista leipää, johon oli käytetty makuaineeksi muun muassa porkkanaa ja kahvia! Kolmessa Kruunussa arvoin aikani lihapullien ja läskisoosin välillä päätyen sitten ensiksi mainittuun. Seuraavalla kerralla taitaa olla pakko päästä Kosmokseen tai Eliteen, sen verran monesta suusta niitä meille kehuttiin.

Ahkerasta illanistumisesta huolimatta osa tuttavista jäi edelleen tapaamatta, mutta kyllä täältä pääsee sinne vielä toistamiseenkin, varokaapa vaan. Nyt on tosin mukava olla taas Oulussakin*). Kotikin tuntui viikon poissaolon jälkeen oikeinkin kodikkaalta.

*) Jos kohta tämä uutinen tuntui äkkiseltään melkoisen harmilliselta. Toivottavasti Qstockia ei olla vetämässä alas viinijuhlien ja valkosipuliyön tapaan.

8 Comments:

At 13/9/08 20:10, Anonymous Kannat kattoon said...

Missä söit kukkakaalikeittoa?
Hyvä vinkkejä ensi kerraksi on esim. Kuurna, Demo, Gastone (mahtavaa ruokaa, tekee kuulemma liemet alusta asti aina) tai Farouge, mutta varaa pöytä ajoissa. Demosta eräs sanoi, että ei ole koskaan liikuttunut ruoasta. Hinnat tosin saattavat olla suolaiset tähden takia, mutta silti mahdolliset.
Ja missä piditte ruokabloggaajien treffit Kampissa? Utelias.. Jos vaikka olisi joku hauska juhlatila, josta en tietäisi.

 
At 13/9/08 20:40, Blogger Rosmariini said...

Kuurna on ollut käyntilistalla jo pitempään, mutta Gastone on tuttu ja samoin Demo blogin toiselle osapuolelle (kehui paikan leipää, johon ravintoloiden selvästi kannattaa panostaa). Kukkakaalikeittoa syötiin Cochonissa. Farouge, hmmm, sehän taisi olla se sikäläinen libanonilainen ravintola! Sinnekin pitäisi päästä joskus.

Kokoontuminen oli Liemi-bloggaajien työpaikan yhteydessä. Eli sijainniltaan (ja muutenkin) kerrassaan mahtava paikka, mutta ei valitettavasti yleisemmin vuokrattavissa. Kohtuuhintaiset juhlatilat lienevät siellä pääkaupungissa kiven alla? Blogissasi mainitsemaasi Ruutikellaria tsuumailin kerran netistä itsekin.

 
At 14/9/08 00:47, Anonymous Kannat kattoon said...

Ruutikellarissa olen viettänyt mahtavia juhlia ja ajattelin pitkään viettää siellä seuraavat omat juhlat, mutta päädyin toiseen tilaan. Ruutikellari on upea, varsinkin jos ulkona ei ole kaunis aurinkoinen sää, sillä silloin voi olla sääli olla sisällä ikkunattomassa tilassa, kun ei ole vuokraan kuuluvaa kunnollista ulkotilaa. Kun puhuin ystäville tulevista isoista juhlista ja Ruutikellarista, kaikki kehottivat pitämään ne siellä. Sitä ei vain vuokrata tammikuussa ja toisaalta on kiva kokeilla jotain uutta.

Kohtuuhinta on varmaan suhteellinen käsite. Monet tilat ovat aika hintavia, varsinkin vähänkin hienommat, mutta kyllä muitakin löytyy. Tuntuu vain siltä, että pitää osata etsiä ja kysyä. Halvemmista ei ole aina tietoa netissä. Mitä juhlatilojen vuokrat ovat sitten siellä (missä asutkaan)?

Farougessa (joo, libanonilainen) on mahtavaa lammasta ja kaunista, romanttiselle illalle hyvinkin oivat puitteet. Ainakin aiemmin palvelu on ollut loistavaa. Farougen omistaja teki myös hyvän ruokakirjan muutamia vuosia sitten.

 
At 14/9/08 09:48, Blogger Polkkapossu said...

Viime reissulla (tai siis toissa reissulla) tuli korkattua Farouge ja olihan siellä tajuttoman hyvää sapuskaa. Ruokalistalta olisi voinut vetää useammankin annoksen, mutta päädyin pistaaseilla täytettyyn kanaan ja korianterikastikkeeseen, jotka oli kyllä ihan hittejä. Sinne tulee taatusti palattua, libanonilainen keittiö kyllä muutenkin iskee.

 
At 14/9/08 10:43, Blogger ylimuuli said...

Vai vielä Euroopan parasta :-D Noilla kehuilla pääsee ainakin kylään koska tahansa uudestaan ;-)

Ja mitä; leipä joka maustettu porkkanalla ja kahvilla?! Anna lisävinkkiä, tahtoo kokkeilla!

Ja tulkaa PIAN takaisin.

 
At 14/9/08 14:39, Blogger Rosmariini said...

Kannat kattoon: Ehkä kyse on tosiaan enemmän siitä, että oman kotikaupunkinsa paikkatarjonnan tuntee niin hyvin ja osaa sanoa saman tien, minkälainen tila sopii parhaiten mihinkin tarkoitukseen ym. Ja oikein pienellä budjetilla on mahdollista kokoontua kotiin, pihalle tai vaikka puistoon. Vieraalla paikkakunnalla järjesteleminen on aina näköjään vaan asteen verran hankalampaa.

Polkkis: Meillä onkin tuo libanonilainen keittokirja, mutta en ole nyt hetkeen hoksannut tehdä sieltä mitään. Kerrassaan kiintoisia ohjeita siellä joka tapauksessa on, joten siinäkin mielessä pitäisi kyllä päästä itse ravintolaankin. Kamala nälkä tuli tuosta pistaasikanan + korianterikastikkeen ajattelemisesta, kääks.

Ylimuuli: Olisiko siihen kehumaani leipään tullut parinkin sorttista luomujauhoa kahvin ja porkkanan lisäksi. Harmi, kun en kehdannut kysyä tarkempaa reseptiä, pakko päästä kokeilemaan vastaavaa itsekin. Jännästi oli kahvilla saatu aikaan samanlaista makua kuin yleensä siirapilla tms. Ja porkkanahippuset näyttävät leivässä kivalta, vaikka eivät juuri kai maistuneetkaan. (Paikka oli siis Safka.)

Mutta olipahan se kalakeittokin vaan ylihyvää. Nolottaa vähän, kun syötiin sitä niin paljon, ettei siitä tainnut riittää myöhempiin tarkoituksiin enää ollenkaan. :) Mukava oli kyllä käydä (ja tavata myös muuta muuliperhettä!). Pepa palaa pääkaupunkiin arvatenkin jo ensi viikolla, ja omatkin hommani jäivät sen verran kesken, että pakko piipahdella siellä vielä syksyn mittaan.

 
At 9/10/08 21:48, Blogger tanniini said...

Jos sitä Rosmariinilla taikka Pippurimyllyllä taikka vaikka molemmilla yhtäaikaa on käyntiä Hkissä, niin rohkeuden salliessa voi koittaa käyntiä Ollilla (Mare Chiaro siis) pizzalla taikka pastalla. Pöytävaraus nykyään enemmän kuin suositeltava. (Ei kannata pelästyä vaikka meiniki voi olla välillä tavan ruokaravintoloista poikkeavaa)

Muita kansanravintoloita, missä itse tulee käytyä, ovat Cella ja Salve. Cellan listalta voi suositella esim. lampaan sisäfileitä Kaarle Suuren tapaan taikka perinteisiä lihapullia. Salvessahan puolestaa kuuluu ottaa Salven silakat.

Fiinimpää menoa jos haluaa niin Safka ainakin oli ihan kiva. Benjam's Bistro Töölössä on myös kiva pieni italialaisruokapaikka.

 
At 10/10/08 12:08, Blogger Rosmariini said...

Tuo poppoomme toinen osapuoli on nykyään Helsingin suunnalla yhtenään, joten ruokapaikkavinkeille on kyllä kysyntää. Cellaa on muuten suositeltu täällä näköjään ennenkin (ja paikan lammasmureketta!), mutta olin näköjään itse ehtinyt unohtaa koko jutun.

Mukava muuten kuulla teistäkin taas pitkästä aikaa!

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails