maanantaina, maaliskuuta 03, 2008

Thai-currysta teriyaki-kanaan

Olen ollut viime aikoina kodinhengettärenä vielä tavallistakin kelvottomampi, kun olen lopettanut ruuanlaitonkin melkein tykkänään työnsankaria leikkiessäni. Parisuhteesta on onneksi se(kin) hyvä puoli, että tulee syötyä edes suurin piirtein säännöllisin väliajoin. Tämänkertaisen postauksen murkinoihin meikäläinen on panostanut pelkästään ideointitasolla. Kaikki muu kokkauksesta pöydän kattamiseen on hoitunut armaan aviopuolisoni voimin.

Onneksi sain pahinta työsumaa sen verran selviteltyä, että nyt maaliskuussa voisi olla toiveita ehtiä viimein kokkailemaan vähän itsekin. Suorastaan kaipaan sitä tunnetta, kun pääsee työpäivän jälkeen pilkkomaan kasan sipulia ja naksauttamaan tomaattimurskapurkin auki. Yhtenä päivänä rentouduin jo keittokirjojeni ääressä, ja sainkin niistä päähäni pari mainiota ruokakehitelmää. Jotta perästä kuuluu.

Noutoruokailukin on tullut viime viikkoina taas varsin tutuksi. Harmiksi vain noutoruokavaihtoehdot ovat täällä Oulussa aika onnettomat, kun tarjolla on (etenkin vähänkään myöhäisemmillä kellonlyömillä) lähinnä vain pizzaa ja hampurilaisia. Onneksi täältä saa ihanaa thaimaalaista ruokaa, josta päivänä muutamana ilmestyi pöytään omatekoinenkin versio (thai vihreä curry). Valitettavaa vaan, että Oulun Pikku Thaissa pöytään pikkukipossa kiikutettava punainen chilikastike jäi kyseisestä annoksesta puuttumaan. Mahtaisivatkohan nuo myydä sitäkin kotipakettiin?

Yllä olevassa kuvassa patsasteleva ahvenet alla romana oli vähän juhlavampi ruokalaji, jonka kaveriksi perheen mieseläjä keitteli vielä valkoviinistä makoisan kastikkeen. Kala on aina yhtä hyvää syötävää. Pitäisi koittaa saada sitä lautaselle ainakin kerran viikossa.

Teriyakilohi on yksi lempimurkinoistani, ja nyt pääsin maistamaan myös kotitekoista teriyakikanaa, jota olen tähän asti syönyt lähinnä noutosubien välissä. Valmistaminen ei vaadi sen kummempia kommervenkkejä, etenkin jos käyttää kaupassa valmiina myytävää teriyakikastiketta. Sorsakeittiöstä löytyy asiantuntevampaa juttua aiheesta, joten jos ruokalaji kiinnostaa, niin suunnatkaa katseenne sinne.

4 Comments:

At 3/3/08 23:44, Blogger Polkkapossu said...

Hyvää työtä Pepa. Ahvenet romana on Turussakin suosittua :D

 
At 4/3/08 00:18, Blogger Rosmariini said...

Tuo ahvenohje on jonkun lukijamme jolloinkin suosittelema ohje, joten roomalaiset affenet maittavat kaikesta päätellen monessakin paikassa.

 
At 6/3/08 07:53, Anonymous Anonyymi said...

Kyllä, Pikku-Thai myy sitä punaista soosia kotipakettiin =)

 
At 6/3/08 12:30, Blogger Rosmariini said...

Kuinkahan isoon purnukkaan sitä kehtaisi sieltä käydä pyytämässä? :D

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails