sunnuntaina, helmikuuta 10, 2008

Munakokkeli, konamukkeli

Meiltä on muutamaan otteeseen pyydetty opastusta munakokkelin tekoon. Meikäläiselle kyseinen kokkeli on ollut tenavasta asti se maailman helppotekoisin muona, jonka valmistamisessa kaikki menee mielestäni mukavasti, kunhan muistaa, ettei kypsennä kokkelia liian kuivaksi.

Yhtenä tammikuisena viikonloppuna aamiaista pitkän kaavan mukaan tehtaillessani innostuin katsomaan munakokkeliin reseptiä ehkä ensimmäistä kertaa elämässäni. Ohje on kirjasta nimeltään Brunssi - täydellinen nautinto, jonka ostin, kun halavalla sai. (Kirja on hintaansa nähden kerrassaan käyttökelpoinen. Kaikki näyttää niin hyvältä, että voisin väsätä sieltä suurin piirtein jokaikistä vastaan tulevaa murkinaa.) Samaisessa keittokirjassa on myös savulohella ja tillillä höystetyn munakokkelin ohje. Mutta tässä kirjan ruohosipulinen versio:
Munakokkeli ruohosipulin kera paahtoleivällä, 2 annosta

4 munaa
1 dl kahvikermaa
suolaa ja pippuria
2 rkl leikattua ruohosipulia sekä 4 kokonaista kortta koristeluun
25 g voita
4 paahtoleipäviipaletta

Riko munat keskikokoiseen kulhoon ja vatkaa kerman kanssa yhteen. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää leikattu ruohosipuli.

Sulata voi voidellussa pannussa ja kaada siihen munaseos. Anna kiinteytyä hiukan ja siirrä sitten seosta puulastalla pannun keskelle, kun munat alkavat kypsyä. Jatka tällä tavoin, kunnes kokkeli on kypsää mutta vielä kosteaa.

Laita paahdetut leipäviipaleet kahden lautasen keskelle ja lusikoi munakokkeli leiville. Koristele ruohosipulin varsilla ja tarjoile heti.

Loppuun vielä muisto joulun ajalta, jolloin luonamme vieraili ulkomailta asti saapunut munakastaitelija. Mehevää ja maukasta:

2 Comments:

At 11/2/08 06:45, Blogger Meri, Helsinki said...

Munakokkeli on mun suosikki paistetuista munamuodoista! En tosin lisää kermistä tai muuta, mutta ruohosipulilla ihan hirveän hyvää. Tykkään kokkelissa juuri sen kosteudesta ja muutenkin paistettua munaa tai munakasta vapaammasta olemuksesta, siitä ei tule niin... tiivistä?

 
At 11/2/08 11:44, Blogger Rosmariini said...

Kokkelin saa pidettyä tosissaan huomattavasti helpommin kuohkeana ja kosteana, kun ei tarvitse kytätä kääntämisvaihetta samaan tapaan kuin munakkaassa. Sen kun vaan lappaa paistoksen pannulta siinä vaiheessa, kun alkaa näyttää soppelilta, ja hyvää tulee.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails