Aamuinen appelsiinipiristys

Puolustuksekseni voisi todeta, että laatimani kasvisviritelmät ovat monesti aika mukavan makuisia. Tai ainakin itse tykkäsin esimerkiksi tästä appelsiinisyötävästä, joka sopi kerrassaan hyvin yhteen tarjoiluehdotukseen sisältyneen luonnonjogurtin ja mantelilastujen (tai rouheen) kanssa:
Appelsiini-inkiväärihilloke, 4 annosta
4 appelsiinia
1 sitruunaruohon varsi
1 1/2 dl vastapuristettua appelsiinimehua
1 cm tuoretta inkiväärinjuurta kuorittuna ja viipaloituna
4 kokonaista kardemummaa hieman murskattuina
4 mausteneilikkaa
2 rkl hunajaa
TARJOILUUN:
4 rkl maustamatonta jogurttia
1 rkl paahdettuja mantelilastuja
Kuori appelsiinit, viipaloi ja laita kulhoon. Irrota sitruunaruohon uloimmat lehdet ja pilko valkoinen osa pieniksi paloiksi.
Kiehauta appelsiinimehu, inkivääri, kardemumma, mausteneilikka, paloiteltu sitruunaruoho ja hunaja kattilassa. Hauduta minuutti ja anna jäähtyä.
Kun seos on jäähtynyt, kaada se appelsiiniviipaleiden päälle, peitä kannella ja nosta jääkaappiin ainakin tunniksi tai yön yli. Tarjoile kulhoissa ja laita päälle lusikallinen jogurttia ja hiukan mantelilastuja.
Ohje on peräisin Brunssi-kirjasta, josta edellisen postauksen munakokkelikin on kotoisin. Ilmoitusluontoisena asiana todettakoon, että aidon ja alkuperäisen gulassikeiton ohje on putkahtanut päivänä muutamana taannoiseen gulassi-keskusteluumme , eli suuret kiitokset siitä Hanhensulalle.
2 Comments:
Siinä on inkivääriä, joten se ei olla pahaa.
Sitruunaruohokin oli tällä kertaa poikkeuksellisen sitruunainen (sen sijasta voi käyttää myös raastettua sitruunankuorta tai sitrusta jossain muussa muodossa).
Lähetä kommentti
<< Home