keskiviikkona, tammikuuta 11, 2006

Teriyaki-lohi Sekametelisopasta

Kirjakaupasta tarttui mukaan Antti Vahteran ja Visa Nurmen sekametelisoppaa (2005), josta ensimmäisenä kokkauslistalle päätyi teriyakilohi. Mureaa, yksinkertaista, kaunista ja hyvin maukasta! Ja riisi ei tosiaankaan kaipaa sen kummempia kastikkeita tms. kun sitä vetelee lohen keralla samalla haarukallisella.

Teriyakilohi

600 g merilohifileetä
1 dl teriyakikastiketta
2 rkl vettä
1–2 rkl fariinisokeria
riisiä

Nypi lohifileestä selkäruodot. Leikkaa nahka pois ja poista myös pahan makuinen tumma liha. Leikkaa annospaloiksi. Lämmitä teriyakikastiketta ja lisää siihen sokeri ja tilkka vettä. Pyöritä lohi kastikkeessa ja laita palat 175-asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi. Sivele välillä kastikkeella. Ota uunista ja sivele taas. Tarjoile riisin kera.

15 Comments:

At 22/7/07 13:57, Anonymous Janne J said...

morojens!

Kokeilin ohjetta siten,että annoin kalan marinoitua liemessä puolisen tuntia ennen uunia.

Yrtteihin kun olen rakastunut, niin laitoin myös lopuksi hieman tuoretta sitruunameilissaa kalan päälle.

Hyvä simpeli ohje. Kyllä maistui.

Janne

 
At 13/8/07 15:44, Blogger Rosmariini said...

Tämä ohje toimii hyvin myös grilliin sovellettuna. Suosittelen.

 
At 9/2/08 22:37, Blogger Aapo said...

Välillä mietin, että mihin ihmeeseen tarvitsen keittokirjojani. Netin aikakaudella ne ovat enemmän koristeita ja lukuopuksia. Ruokaohjeet etsin netistä.
Päädyin tälle sivulle vain huomatakseni, että minulla on itselläni tämä loistava Sekametelisoppa.
Ruoka oli helppo ja suussa sulava. Nainen ei tosin pitänyt soijan mausta mahdottomasti.
Mitenhän kuoresta saisi rapean?

Oletteko kokeilleen samaisen kirjan vaniljakuhaa? Erittäin maukas ruoka. Itse olemme tosin käyttäneet aina kuhan sijaan ahvenfileitä.

 
At 9/2/08 22:39, Blogger Aapo said...

Lohen voisi tosiaan grillata rapsakamman lopputuloksen saamiseksi.

 
At 10/2/08 01:01, Blogger Pippurimylly said...

Pannullakin voi paistaa miedolla lämmöllä vähitellen ja vaikka valella vähän väliä kastikkeella. Teriyaki-kastikkeen sokeri karamellisoituu silloin pintaan ja antaa rapeuden lisäksi tosi hyvän maun.

 
At 10/2/08 14:35, Blogger Rosmariini said...

Vaniljakuha on jäänyt kirjasta kokonaan pimentoon, joten kiitokset hoksautuksesta.

 
At 10/2/08 16:50, Blogger Aapo said...

Jees! Jään odottamaan.
Minun painoksessa vaniljakuhan ohjetta ei löyty sisällysluettelosta. Löytynee sivulta 132.

 
At 22/5/08 09:28, Anonymous Anonyymi said...

Mistähän sen vaniljakuhan reseptin löytäisi? Siis netistä en löytänyt...

 
At 22/5/08 09:56, Blogger Rosmariini said...

Tässä tulee:

Paistettua vaniljakuhaa

4 kuhafileetä
1 tuore vaniljatanko
12 pientä perunaa
2 dl kermaa
2 dl maitoa
mustapippuria myllystä
suolaa
2 rkl voita

Kuori perunat ja puolita. Halkaise tuore vaniljatanko pituussuuntaan ja kaavi veitsen hamarapuolella vaniljan malto talteen. Laita perunat, maito, ripaus suolaa ja vaniljatanko kattilaan. Lisää vettä niin, että pinta peittyy, ja keitä lähes kypsäksi. Nosta perunat pois kattilasta ja keitä maitovettä kokoon, kunnes vajaa desi on jäljellä. Lisää kerma ja perunat ja jatka hetki keittämistä. Mausta suolalla ja pippurilla. Mausta kuhafileet suolalla, pippurilla ja sivele pinnalle vaniljan maltoa. Paista kalat voissa pinnaltaan rapeiksi ja tarjoile perunoiden kanssa.

 
At 23/5/08 08:19, Anonymous Anonyymi said...

Kiitos paljon ohjeesta. Pitää kokeilla. Nyt on tullut paljon kuhaa (verkoilla, joten kiva on kokeilla jotain uutta.

 
At 27/10/09 18:53, Anonymous Tillipilli said...

Voisiko Teriyaki-kastikkeen kokkailla kasaan itsekin? Eikös se ole lähinnä soijakastiketta, sakea ja miriniä?

 
At 5/7/10 21:33, Anonymous Anonyymi said...

Kalan nahan saa rapeaksi ku pistät kalan kylmälle pannulle nahkapuoli alaspäin ja laitat pannun täysille. Kala palaa aluksi kiinni mutta tovin päästä se irtoaa itsestään pannulta ja on rapea.

 
At 6/7/11 22:24, Blogger Abe said...

Hyvä, että vaniljakuhan resepti löytyi täältä. Myin Sekametelisopan jokin aika sitten, enkä muista minne kirjoitin parhaat reseptit ylös.
Tein annoksen taas suurista meriahvenfileistä ja lopputulos oli herkullinen. Toivon, että oppisin tekemään annoksen niin, ettei maito pala kattilan pohjaan kiinni.

 
At 25/7/12 12:55, Anonymous Anonyymi said...

Teriakikastikkeen sijaan lohen voi marinoida valmiilla tandoorikastikkeella, antaa marinoitua muutaman tunnin ja ei kun grilliin.

 
At 25/7/12 13:04, Blogger Abe said...

No nythän sen taas keksin mitä ruokaa teen viikonloppuna. Eli lohta ja tandooria. pääsee siitäkin purkista sitte eroon.

 

Lähetä kommentti

<< Home




Instagram

pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails