torstaina, tammikuuta 18, 2007

Simpukkapannu

Jottei postailumme menisi ihan konsanaan keittolinjalle, pannaan tähän väliin ohjetta yhteen viimeviikonloppuiseen murkinaan. En välitä edelleenkään pahemmin popsia etanoita, mutta pääsinpä minäkin joukon jatkona etanapannuilemaan, kun pannun koloihin asennettiin tällä kertaa säilykesimpukoita.

Simpukkapannuohje on otettu Kodin Kuvalehden Vihdoinkin viikonloppu -reseptikirjasesta, jossa oli muitakin kiintoisia ruokaohjeita. Alkuperäisessä ohjeessa simpukat keitettiin alusta asti itse, mutta meikäläinen ei moiseen ryhtynyt:
Simpukoita etanapannussa

valutettuja säilykesimpukoita
valkosipulivoita, joka syntyy sekoittamalla 150 g sopivasti sulanutta voita, 2-4 kuorittua ja hienonnettua valkosipulinkynttä, 1/2 dl persijasilppua ja 1-2 tl sitruunamehua

Laita simpukat öljyttyihin etanapannuihin. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Laita reilu nokare valkosipulivoita jokaiseen koloon simpukan päälle ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 12-15 minuuttia. Tarjoa rapean tuoreen leivän kanssa.

3 Comments:

At 18/1/07 17:15, Anonymous Nimetön said...

heips. Tätä blogia on ilo lukea ja kuola valuen katsella kuvia. Tahtoisin tietää, että millä kuvaat? Onko käytössä digijärkkäri? Ihania kuvia <3

 
At 18/1/07 20:30, Anonymous Nimetön said...

Eipä ole koskaan tullut mieleen laittaa etanapannuun simpukoita! Hyvä idea jos joku vieraista ei pidä etanoista tms. Meidän bravuuri on brie-valkosipuli-pähkinäetanat, siinä voisi toimia nuo simpukatkin!

 
At 19/1/07 15:39, Blogger Rosmariini said...

saippa: Kiitokset! Täältä löytyy tietoa käyttämistämme kameroista.

sohvi: Voihan vitalis, kun teillä on aina niin ihanankuuloisia ruokia! :) Minä olen joskus suunnitellut laittaa koloihin etanoiden sijasta herkkusieniä, mutta en ole itsekään tullut ajatelleeksi noita simpukoita.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails