tiistaina, tammikuuta 09, 2007

Braai-kanaa ja bataattilohkoja

Reilu vuosi sitten tekemämme chutney-kana osoittautui niin makoisaksi, että päätin etsiskellä eteläafrikkalaisesta keittokirjasta koekeittiöömme uusia ruokaohjeita. Tähänkin sapuskaan tuli ohjeistuksen perusteella broileria ja (mango)chutneytä, joten en voinut vastustaa kiusausta. Braai tarkoittaa ilmeisesti eteläisessä Afrikassa grillaamista, joten siinä mielessä taisi olla vähän pöhköä tehdä tätä tammikuussa. Marinadi osoittautui kuitenkin sen verran toimivaksi, että voisi kokeilla tätä kesällä uudemman kerran:
Braai Chicken

n. 700 g kanaa

MARINADI:
2 rkl oliiviöljyä
1,85 dl valkoviiniä
ripaus chilijauhetta
1 tl juustokuminaa
kunnon ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
1,25 dl makeaa chutneytä
3 rkl balsamiviinietikkaa
1-2 tl Dijon-sinappia
2 rkl tomaattipyreetä tai ketsuppia
2 rkl Worcestershire-kastiketta (tai soijaa)

Sekoita marinadin ainekset ja pane kananpalat marinoitumaan jääkaappiin 3-4 tunniksi. Grillaa sen jälkeen kananpalat kypsiksi (rintafileiden pitäisi olla valmiita 77 asteessa).

Braai-kanan kera tarjottiin näitä Ruokatorstai-kirjan paahdettuja bataattilohkoja, jotka olivatkin erinomaisen maukkaita. Itse paistelin hieman pitempään kuin tuon vartin ja soosin tein kermaviilistä, kun sitä sattui olemaan jääkaapissa tölkkitolkulla:
Paahdetut bataattilohkot

600 g bataattia
1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
1 dl hienonnettua persiljaa
1 (luomu)sitruuna
musta- tai valkopippuria
1/2 tl suolaa
1 rkl öljyä

Kastike:
200 g ruokajogurttia
2-3 rkl makeaa chilikastiketta
1 rkl hienonnettua persiljaa

1. Kuori bataatit ja leikkaa isohkoiksi lohkoiksi. Kuori ja lohko sipuli ja hienonna valkosipuli. Pane ainekset uunipannulle.
2. Lisää persilja ja raasta joukkoon pestyn sitruunan kuorta. Mausta pippurilla ja suolalla. Lisää ja öljy ja sekoita aineksia.
3. Pane uunipannu 200-asteiseen uuniin 15 minuutiksi. Sekoita kasviksia kerran paistamisen aikana. Kokeile kypsyyttä.
4. Sekoita jogurttiin chilikastike ja persilja. Tarjoile lohkojen kera.

5 Comments:

At 11/1/07 16:43, Anonymous Sohvi said...

Tässäpä onkin vastaus, kun pohdin mitä voisin tehdä lauantaina ruuaksi :) Vaikutta taas melkein liian hyvältä!

 
At 11/1/07 18:22, Anonymous Purjo said...

Kiitos reseptistä! Afrikassa todellakin braai tarkoittaa hiiligrillaamista. Allekirjoitan vaikka kaksin käsin, että marinoitu ja hiiligrillissä grillattu broileri on aivan mielettömän hyvää!
Mutta kesää odotellessa voi varmaankin kokeilla keittiössä sähköuunin grilliäkin.
Suosittelen muistamaan tämän reseptin sitten kun grillikausi alkaa, nam.

 
At 11/1/07 20:57, Blogger Pippurimylly said...

Grilli on kyllä broilerille ihan niitä parhaita paikkoja! Näin talvisydännä voi tosiaan käyttää sähköuunin grilliä tai sitten ihan valurautaista parilapannua. Sellaisella saa paahdettua pinnan aika uskottavaksi. Pitkää kypsytystä säteilylämmöllä se ei tietenkään korvaa.

 
At 12/1/07 20:38, Anonymous vilijaana said...

Bataattilohkot,nam...tätä voisin kokeilla!!Olen tehnyt uunijuureksia,mutta joukossa on paljon muutakin!!=)

 
At 13/1/07 17:08, Blogger Rosmariini said...

Bataatti on kyllä kiva kasvi. Minulla on ollut iät ja ajat suunnitelmissa tehdä bataattikeittoa, mutta en ole vielä saanut ryhtyneeksi.

 

Lähetä kommentti

<< Home




Instagram

pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails