maanantaina, tammikuuta 08, 2007

Piparkakkujäätelö

Johan se oli viimein aikakin hoksata, että pakasteessamme majaili paketillinen glögin ja piparkakun makuista jäätelöä. Lienee ostettu joskus pikkujouluaikana. Kyseessä on siis yksi uusista Aino-jäätelöistä, jotka ovat suomalaisiksi valmisteiksi yllättävän rohkeita ja kokeilevia. On ollut hyvinkin kiintoisaa päästä maistamaan, miten hyvin mustikkapiirakan tai uuniomenan meininki on saatu vangittua jätskipurnukkaan.

Vaikka jäätelö on periaatteessa ihan maukasta, omalla kohdallani Ainojen viehätys perustuu nimenomaan tuohon ensimmäisen maistokerran yllätyksellisyyteen. Mitään lajia ei ole tullut toistaiseksi ostettua yhtä purnukallista enempää - eikä todennäköisesti tulekaan. Jotenkin mielenkiinto aina lopahtaa muutaman lusikallisen jälkeen, eikä se makukaan sitten lopulta ole niin kovin luonnollinen.

Glögiäkin olisi vielä yksi pullollinen. Säilyisiköhän se ensi jouluun?

14 Comments:

At 9/1/07 00:36, Blogger sea said...

Oh, mä tykästyin tuohon. Tosin se mustikkapiirakka vei sydämen täysin. Sitä on pakko saada vielä lisää! Ja paljon. :)

 
At 9/1/07 07:42, Anonymous Anonyymi said...

Nämä ovat niin hyviä, että meillä ainakin on syöty Ainoja luvattoman paljon. Yleensä meillä on ollut tuota uuniomenaa...mustikkapiirakkaa emme ole tainneet maistaakaan

*suuntaa jo ajatuksissaan jätskialtaalle ;-) *

 
At 9/1/07 11:20, Blogger Rosmariini said...

Tuo mustikkapiirakka kuulostaa olevan monien suosikki, mutta itsekin taisin tykätä tuosta uuniompusta enemmän. Kenties tuon mustikkapiirakkajätskin suhteen oli odotukset vähän turhan korkealla, kun sitä hehkutettiin viime syksynä niin kamalasti joka paikassa ja ehdin etsiskellä sitä vaikka kuinka monesta kaupasta ennen kuin tärppäsi.

 
At 9/1/07 14:32, Anonymous Anonyymi said...

Tuota jädeä maistelin itsekin joulun aikaan ja eipä ollut mitenkään erityisen hyvää. Vähän liian imelää jotenkin minun makuun. Ei ole italialaisen jäätelön voittanutta!

 
At 9/1/07 16:19, Anonymous Anonyymi said...

Minä en ole maistanut muita Aino-jäätelöitä kuin uuniomenaa ja se oli mielestäni ihan hyvää. En tosin ole mikään hirveä jäätelön ystävä, kun tuli vietettyä aikoinaan kuusi kesää jäätelökioskissa... Nykyään jo tykkään syödä pieniä määriä.

Siitä tulikin mieleeni muistuttaa, että tavallista vaniljajäätelöä on helppo maustaa myös itse. Tein juuri eilen jälkkäriä, johon tuli kuumien punaviini omenoiden ja päärynöiden kylkeen (itse maustettua) kanelijäätelöä. Suosittelen kokeilemaan joko jälkiruokaa tai vaikka jätskiäkin ihan sillään, jos kanelista tykkää. Kahvin päälle pyöräytetty kanelijäätelöpallo voisi myös olla maukas yhdistelmä.

 
At 10/1/07 00:42, Anonymous Anonyymi said...

Siis minähän syön jäätelöä nii-in harvoin...etten tiedä mihin vertaisian vaikka tekisi mieli vetäistä tähän joku hyvä huumoriläppä mutta ehkä blondin ylimääräiset aivosolut on jo tältä päivältä käytetty ;).

Mutta ainahan minä alkoholipitoisiin kommentteihin löydän asiaa (mitä asiaaa??)...hyvin siis säilyy glögi jos on hyvin promilleja eikä kermaa joukossa. Elikkä kermapohjaiset hässäkät eivät säily kauaan; avaamisesta about max. 1/2 vuotta mutta vasta (lue nyt jouluna) avasin jonkun "miesten glögipullon = 22 prossaa tavaraa...niin hyvää oli. Siis miesten mielestä. Joten nou hätä!

 
At 10/1/07 00:45, Anonymous Anonyymi said...

Just niin...blondin ei kannata parin punaviinilasillisen jälkeen kommentoida...elikkä se "miesten glögi" oli pari vuotta "vanhaa" eli siis täysin hyvää ;)

 
At 10/1/07 10:15, Blogger Rosmariini said...

Jarkko - Italialainen jätski on kyllä suorastaan harmillisen hyvää, mikään muu ei ole tahtonut sen jälkeen maistua millekään.

Aurinkotuuli - Ihanalta kuulostaa tuo jälkiruoka. Hauduteltiinko noita hedelmiä siis punaviinissä vai miten se tehtiin?

Terhi - :D Jospa se säilyisi meilläkin, kun pullokin on avaamaton. Marraskuussa se mahtaa olla taas rutkasti enemmän maullaan.

 
At 10/1/07 12:12, Anonymous Anonyymi said...

Heips! Juu sokerilla makeutetussa punaviinissä ensin marinoin hedelmiä ja sitten kuumensin ne liemineen, kunnes pehmenivät. Kuumina tarjosin kylmän kanelijäden kanssa. Ohje löytyy tarkemmin myös Tuulentuvasta, jos kiinnosta kokeilla. Suosittelen kyllä lämpimästi=).

 
At 10/1/07 12:18, Blogger Rosmariini said...

No niinpäs onkin! Olit vissiin postannut useampia reseptejä samalla kertaa, kun jäi edellisellä Tuulentupa-visiitillä tuo jälkkäriosio huomaamatta. (Kurkkasin vain pari ylimmäistä kirjoitusta, kun luulin, että alempana on vanha tuttua.) Pitääpä ottaa kokeilun.

 
At 10/1/07 13:28, Anonymous Anonyymi said...

Viinissä maustetut hedelmät ovat mainio jälkkäri! Itse olen tehnyt juuri päin vastoin kuin Tuulentuvassa. Eli olen ensin keitellyt esim. kuorittuja päärynänpuolikkaita punaviinissä (valkkarillakin tuli hyvää, kun ruokailemassa oli punkkuallergikko), kattilaan mukaan sokeria ja kanelitanko. Kun hedelmät ovat pehmenneet, ne voi jättää liemeen marinoitumaan ja jäähtymään (vaikka seuraavaan päiväänkin). Tarjolle kylkeen jäätelöpallo ja vot, kun on hyvää :)

Aino-jätskit ovat myös minun makuuni vähän liian imeliä, joten eipä ole täälläkään tullut toista kertaa ostettua. Mutta italialainen jäätelö, aah :)

 
At 10/1/07 15:07, Blogger Rosmariini said...

En muista itse marinoineeni viinissä koskaan hedelmiä, mutta rommimarinoidut ananakset ovat ainakin ihania. Olen tuosta viini-ideasta nyt ihan tohkeissani, kun yleensä olen tosissaan huono keksimään mitään kivoja jälkkäreitä. Samaten päärynää tulee käytettyä ruuanlaitossa ihan liian harvoin. Tulisi jo viikonloppu.

 
At 19/1/07 15:22, Anonymous Anonyymi said...

Koska vain karpalo-kinuski on Ainoista vähälaktoosista, olen siis maistellut sitä. Useamman kerran. Pidän siitä kovin. :-) Muista en mene siis sanomaan mitään, mutta tätä kyllä suosittelen.

Eilen maistoin myös ensimmäistä kertaa Tom&Jerry Phish Foodia, jossa on siis suklaata, vaahtokarkkia ja kinuskia. Kovin makea ja herkkuisa, kiva koostumus, mutta kyllä Mövarin suklaajäde menee aika samoihin ja on ehkä yksinkertaisemmuudessaan (sana?!) mun mielestä parempaa.

 
At 19/1/07 15:52, Blogger Rosmariini said...

Tuo karpalo-kinuski voisi olla noista kyllä minunkin mieleeni, ainakin molemmat ovat erikseen erinomaisen herkullisia raaka-aineita. Ja kun tahtoo olla tuota laktoosiongelmaa itselläkin...

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails