lauantaina, tammikuuta 13, 2007

Kirja-alen aikaan

Vakaa päätökseni rajoittaa keittokirjojen ostamista sortui kirja-aleluetteloita selaillessani. Osa kirjoista myydään semmoiseen pilkkahintaan, että oli suorastaan pakko haalia muutamia opuksia omaankin hyllyyn. Suomalaisesta kirjakaupasta ei tällä kertaa löytynyt meikäläiselle keittokirjapuolelta mitään pakko saada -opuksia, joten ne jätin tällä kertaa rauhaan. Oulussa ei ole ollut muutamaan vuoteen Akateemista kirjakauppaa ollenkaan, mutta posti sentään kuljetti alekirjapaketin tänne pohjoiseenkin.

Trattoria-kirja on ollut jo ainakin puolisen vuotta ostoslistalla, ja nyt sen viimein sitten hommasin. Kaikkein eniten näin ensi alkuun kiinnosti kuitenkin tuo 70-luku tarjottimella. Se on kyseisen vuosikymmenen puolivälissäkin syntyneelle semmoinen nostalgiapläjäys, ettei tosikaan. Voi sitä aikaa, kun pizzakin tuntui ruokana vielä uudelta ja eksoottiselta ja ihan pienissäkin lähikaupoissa oli palvelevat lihatiskit.

Kaupungilta lähti lisäksi mukaan Unik Paper -lehti (PDF), jossa oli harvinaisen hyviä vinkkejä visiitin arvoisiin nettisivustoihin.

9 Comments:

At 14/1/07 15:58, Anonymous riut said...

Oletko käynyt koskaan Nisperossa? Se on aivan ihan kirjakahvila, suosittelen lämpimästi!

 
At 14/1/07 16:19, Blogger Rosmariini said...

Olen toki. Siellä on poikkeuksellisen kiintoisat kirjavalikoimat, ja keittokirjojakin olen sieltä joskus ostanut. Tosin siinä kahvilan puolella ei ole tullut istahdettua.

 
At 19/1/07 17:28, Anonymous Anonyymi said...

Osaatkos sanoa mikä on suosikkikeittokirjasi...siis sellainen kirja josta et luopuisi mistään hinnasta?

 
At 19/1/07 18:30, Blogger Rosmariini said...

Kaikkein ensimmäisin Jamie Oliverin kirja, jota luin, muistaakseni Alastoman kokin paluu. Se ei ole reseptiensä puolesta suosikkini, mutta sitä lukiessani hurahdin aikoinani (kolmisen vuotta sitten) lopullisesti ja peruuttamattomasti kotikokkailuun.

Kiva kysymys, vastatkaa toki muutkin!

 
At 27/1/07 19:27, Anonymous sarihoo said...

Meilläkin on tuo Trattoria-kirja. Taisin ostaa sen viime keväänä Hulluilta Päiviltä. Hävettää myöntää, mutta kirja on edelleen vain ollut pölyttymässä hyllyssä. Vika ei kyllä varmaankaan ole kirjassa vaan ennemmin kokissa..

 
At 27/1/07 19:39, Blogger Rosmariini said...

Ei mekään olla vielä saatu aikaiseksi tehdä siitä mitään, vaikka aikomuksia on kyllä ollut. Ainakin siinä oli yksi varsin kiintoisa leipäohje ja Sorsanpaistajan joskus muinoin testaama salaatti nimeltään Rucolaa pinjansiementen ja granaattiomenan kanssa on ollut suunnitelmissa jo pitkään.

 
At 28/1/07 10:29, Anonymous johanna_dxb said...

Kavin taas pitkasta aikaa katselemassa keittokirjoja, monia kivoja uusia juttuja naytti taas olevan; Desperate Housewives keittokirja naytti oikein hyvalta, samoin Nigellan lieko uusin kirja. Tosin viime aikoina olen tykastynyt enemman google-kokkaukseen silla jossain varastoissa on kymmenia lahes lukemattomia keittokirjoja...

 
At 28/1/07 10:34, Anonymous cele said...

Trattoria on loistava kirja. Ainakin jokainen resepti, jota olen tähän mennessä testannut, on ollut erinomainen. :)

 
At 28/1/07 14:36, Blogger Rosmariini said...

johanna: Tuo Desperate Housewives -keittokirja on pakko saada! En ole kuullutkaan, että semmoinen on ilmestynyt. Ehdoton suosikkisarjani nyt, kun Lost pääsi lässähtämään ja Teho-osastokin alkoi vähän kyllästyttää. Luulisi, että siinä on ainakin mac'n'cheese-ohje. Ja kaikki Breen kokkaukset!

cele: Sinun kehujesi perusteella taisinkin tuota Trattoriaa ryhtyä havittelemaan. Niin ne blogit vaan ohjaavat ostotottumuksia. :)

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails