tiistaina, tammikuuta 02, 2007

Kanalaksa

Pastanjauhannassa ei ole julkaistu yhtään kanakeiton ohjetta viikkokausiin, joten tässä taas joukon jatkoksi yhdenlainen resepti. Oma versioni kanalaksasta ei valitettavasti sisältänyt ohjeistukseen kuulunutta salaattipinaattia. Se olisi saattanut tuoda keiton värimaailmaan mukavasti vihreyttä:
Kookos-kanalaksa

200 g munanuudeleita
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
3 cm pala inkivääriä
300 g broilerin rintafileetä
1 rkl rypsiöljyä
2 rkl punaista currytahnaa
(esim. Amoy)
4 dl kookosmaitoa
4 dl kanalientä
4 dl tuoretta salaattipinaattia
2 rkl limettimehua
1-2 rkl kalakastiketta tai soijaa

Esikeitä munanuudeleita muutama minuutti kiehuvassa vedessä ja ota ne hetkeksi sivuun.
Kuori ja hienonna sipulit ja inkivääri. Suikaloi broilerin rintafileet. Kuumenna öljy kattilassa ja paista broilerinsuikaleita hetki niin, että ne saavat kauniin värin. Lisää sipulit, inkivääri ja punacurry kattilaan. Jatka paistamista hetki ja kaada kookosmaito ja kanaliemi joukkoon.
Anna seoksen porista keskilämmöllä, kunnes broilerisuikaleet ovat kypsiä. Lisää pinaatti ja nuudelit. Mausta limettimehulla ja kalakastikkeella.

Ohje on uusimmasta ruoka&viini-lehdestä. Samassa numerossa oli ohjeistusta voileipäleivoksiin. Hauska vaihtoehto perinteisemmälle voileipäkakulle.

5 Comments:

At 3/1/07 12:33, Anonymous sonja o said...

Ah, mikä laksa!

Melkein tunnen inkiväärin ja valkosipulin tuoksun nenässäni...

Mutta mitä ihmettä on salaattipinaatti? En ole ikinä törmännyt, en vihannestiskillä - enkä ruokaohjeissakaan.

 
At 3/1/07 14:23, Blogger Rosmariini said...

Kokkailun aikaiset tuoksut ovat näissä tämmöisissä kanakeitoissa kyllä ihan parasta!

En ole varsinainen pinaattiasiantuntija, mutta kuvittelin salaattipinaatin tarkoittavan semmoista pinaattia, jota myydään vihannestiskeissä Dolen pussukoissa (Baby Spinach?) ja joka sopii nimenomaan hyvin salaatteihin. Sitä ei tahdo tätä nykyä oikein löytyä ainakaan niistä kaupoista, joissa itse käyn.

 
At 3/1/07 16:15, Anonymous Anonyymi said...

Löysin ohjeen 2.1.07 ja kokeilin samana iltana: aivan loistavan mahtavan hyvää!

 
At 3/1/07 16:22, Blogger äl said...

Testasin nuo mainitsemasi voileipäleivokset ennen joulua ja hyviä olivat. Lihaversio tosin oli ehkä hieman kuivakka, joten siihen ehkä lisäisin jotain (mitä?) kosteutta antavaa.

 
At 3/1/07 16:44, Blogger Rosmariini said...

Kiitokset kommenteista!

Hyvä tietää tuo kuivakkuus, jos jolloinkin tässä innostun kokeilemaan kyseisiä leivoksia itsekin. (En siis ole vielä testannut, mutta ehkä tässä kevään mittaan.)

 

Lähetä kommentti

<< Home




Instagram

pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails