maanantaina, syyskuuta 18, 2006

Säilötyt punaiset tomaatit

Tomaattipuskamme ovat innostuneet pukkaamaan nyt niin paljon satoa, että olen saanut hyvän tekosyyn katsastella kotimme reseptivalikoimista sopivan tomaattisia sapuska- ja säilöntäohjeita. Tämä säilöttyjen tomaattien ohje löytyi BBC GoodFoodin elokuun numerosta:
Basilikatomaatit

3 kg pieniä tomaatteja tertusta (puolitettuina)
4 tl Herbes de Provencea
iso puntti basilikaa (pelkät lehdet)
500 ml oliiviöljyä + vähän extraa roiskutteluun
2 tl mustapippureita

Kuumenna uuni 140 asteeseen. Levitä tomaatinpuolikkaat kahdelle isolle pellille, leikkauspinta ylöspäin. Mausta suolalla ja pippurilla, ripottele päälle Herbes de Provencea ja roiskuttele päälle hieman oliiviöljyä. Paista uunissa noin 3-4 tuntia tai kunnes tomaatit ovat voimakkaan punaisia ja sopivasti kuivahtaneita. Aseta pieni basilikanlehti kunkin tomaattipuoliskon päälle siinä vaiheessa, kun paistoaikaa on vielä puolet jäljellä.
Kuumenna öljy ja pippurit pannulla. Laita tomaatit huolella puhdistettuihin säilyketölkkeihin ja peitä öljyllä. Säilyvät jääkaapissa noin viikon.
Ohje on todella isolle tomaattimäärälle, varsinkin kun ottaa huomioon, ettei näille lupailla kovinkaan pitkää säilymisaikaa. Joten itsekin askarsin huomattavasti pienemmän satsin siitä huolimatta, että uunissa kuivatut tomaatit ovat poikkeuksellisen makoisia ja myöskin melkoisen monikäyttöisiä.

5 Comments:

At 18/9/06 17:43, Blogger ville said...

Miltäs maistui? Käytitte siis oman pihan tuotteita? Itse ajattelin kokeilla samaa jossain vaiheessa kirsikkatomaateilla. Sitten vain risottoon!

 
At 18/9/06 17:59, Blogger Rosmariini said...

Oman pihan tomaateista tosiaan tehtiin, ja hyvältä maistui, kun uunissa tomaattinen maku vielä voimistuu ja tiivistyy. Kirsikkatomaatit ovat tähän reseptiin täsmälleen passeleita!

 
At 19/9/06 18:29, Blogger Aurinkotuuli said...

Kuulostaa hyvältä tuo resepti, mutta tällä kertaa olis aivan muunlainen kysymys, nimittäin miten saa tehtyä sivuilleen reseptihakemiston? Se olisi kätevä varsinkin sitten kun alkaa noita reseptejä kertyä enemmän...

 
At 19/9/06 19:31, Blogger Rosmariini said...

Tämä kysymys taitaa olla Pippurimyllyn heiniä. :)

 
At 19/9/06 20:27, Blogger Pippurimylly said...

Reseptihakemiston voi tehdä monellakin tapaa. Wordpressille ym. löytyy jos jonkinlaista skriptiä ja plugia. Bloggerin kanssa vaihtoehdot ovat rajallisemmat, vaikka sillekin on kyhätty kaikenlaista. Oman hakemistomme teimme hyvin simppelisti ja suoraviivaisesti, suoraan manuaalisesti Google Pagesiin.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails