sunnuntaina, huhtikuuta 14, 2019

Paahdetut pekoni-vaahterasiirappiruusukaalit



Jauhantapajalla on ollut viime viikkoina monenlaisia kevätkiireitä ja samalla käyttöä ruokaohjeille, joihin ei sisälly liian paljon työvaiheita tai raaka-aineita.

Allrecipes-sivustolta löytyi resepti tähän yksinkertaiseen ruusukaaliohjeeseen:

Vaahterasiirapissa paahdetut ruusukaalit pekonin kera

n. 500 g ruusukaalia (poista pieni pala kannasta ja uloimmat lehdet)
0,6 dl oliiviöljyä
3 rkl vaahterasiirappia
4 viipaletta pekonia, paloiteltuna
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria myllystä

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Asettele kaalit uunipellille yhteen kerrokseen. Roiskuttele päälle öljy ja vaahterasiirappi. Sekoittele niin, että öljy ja siirappi leviävät mahdollisimman tasaisesti. Ripottele joukkoon pekoninpalat. Mausta suolalla ja pippurilla.
Paahda uunissa niin pitkään, että kaalit kypsyvät ja karamellisoituvat. Tämän pitäisi kestää noin 45 minuuttia (sekoita paistosta paahtamisen puolivälissä).




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails