perjantaina, helmikuuta 01, 2019

Leipomus työkavereille: Herkullinen banaanikakku



Työkavereita tulee harvoin julkisesti kehuttua, vaikka ainakin omassa tapauksessani kyllä kannattaisi. On etuoikeutettua, kun saa viettää päivänsä kannustavien, hauskojen ja lämminsydämisten ihmisten parissa.

Ja sitten ovat vielä ne työkaverit, jotka ilmestyvät työpaikalle silloin tällöin jotain itse leivottua mukanaan. Viime vuoden aikana pääsin nauttimaan Japanissa työskennellessäni (paitsi sikäläisten työkavereiden ystävällisyydestä myös) yhden ihanan työkaverin leipomasta mehevästä banaanikakusta, jota hän valmisti tällä ohjeella:

Banaanileipä

2,4 dl (1 cup) muusattua banaania
2,4 dl (1 cup) sokeria
2 munaa
1,2 dl (1/2 cup) ruokaöljyä
1 tl suolaa
1 tl vaniljauutetta
3,6 dl (1 1/2 cups) vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa

Yhdistä kaikki kuivat ainesosat: jauhot, sokeri, suola ja ruokasooda. Sekoita huolellisesti.
Lisää muut aineet (munat, banaanit, ruokaöljy, vaniljauute) ja sekoita ne hyvin kuiviin ainesosiin.
Voitele leipävuoka ja kaada taikinaseos sinne.
Paista leipää 175-asteisessa uunissa tunnin ajan. Anna leivän jäähtyä jonkin aikaa ennen tarjoilua.

Minäkin testasin ohjetta melkein heti Suomeen saavuttuani. Mukavan kätevä ohje, jossa voi hyödyntää mahdolliset pehmenneet banaanit. Aivan yhtä mehevää siitä ei omassa keittiössäni tullut, mutta pitää harjoitella lisää ja viedä tätä joku kerta työkavereille täällä Suomessakin.




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails